Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto lunch: prijs Bitcoin daalt, markt stijgt. Vitalik Buterin en BTC analyse

Inmiddels is het weer lunchtijd en dus een goed moment om de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken.

Prijs Bitcoin daalt in positieve markt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 47.698,54 ($ 55.000,77). Dit is 3,71% lager dan tijdens de Bitcoin lunch van gisteren.

Daarmee vormt de Bitcoin een uitzondering op de positieve stemming bij de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Alleen Shiba Inu (SHIB) noteert nog een verlies (van 4,06%), maar voor het overige zien we positieve resultaten. Sterkste stijger is BinanceCoin (BNB), dat een winst van 16,14% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Moeten we ons zorgen maken om de Bitcoin prijs?

We stonden gisteravond al stil bij de ontwikkelingen die een mogelijke terugval van de Bitcoin prijs kunnen verklaren. Nu de Bitcoin weer rond $ 55.000,- handelt is de vraag of we ons zorgen moeten maken.

Zoals we tijdens onze crypto koersverwachting al aangaven is de koers van $ 55.000,- cruciaal voor de richting op korte termijn. Op lange termijn hoeft men zich echter nog geen zorgen te maken, zo blijkt uit deze Elloitt Wave analyse. Uit deze analyse blijkt dat de Bears pas een kans zouden krijgen als de koers over de $ 100.000,-.

De bijnaam ‘the bull’ doet al vermoeden dat we naast deze analyse  ook andere scenario’s in de gaten moeten houden.

Vitalik Buterin is weer kritisch op BTC

Een van die andere geluiden komt van Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin. Hij gaf voor het eerst in lange tijd weer een interview over ‘zijn’ Ethereum (ETH) en zijn verwachtingen over de Bitcoin. Die zijn niet al te groot.

Hoewel hij zich duidelijk zorgen maakt over de gas-fees van Ethereum (ETH) ziet hij zijn creatie, al is het wellicht versie 2.0, op termijn de grootste cryptomunt worden. Zijn belangrijkste overwegingen zijn:

  • Dat Bitcoin te lang vasthoudt aan het Proof of Work (POW) validatiesysteem;
  • Dat de Bitcoin zoveel schade aan het milieu toebrengt dat institutionele investeerders terughoudend blijken;
  • Dat een duidelijke user case voor Bitcoin ontbreekt.

Ook hier is een stukje eigen belang natuurlijk niet uit te sluiten, want ondanks het bravoure kloppen er diverse ‘Ethereum killers’ aan om de positie van de tweede grote cryptomunt over te nemen. We zijn dus zeer benieuwd hoe zich dit ontwikkelt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!