Crypto lunch: prijs Bitcoin stijgt, crypto mix. Buterin onder vuur + record

Tech Robert Kroes 20 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we welk record er vandaag gevestigd werd. Tot slot bekijken we hoe Vitalik Buterin onder vuur ligt nadat hij grote verliezen veroorzaakte voor diverse tokens.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt door, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 55.016,188 ($ 63.991,02). Dit is 2,74% hoger dan tijdens onze crypto lunch van gisteren.

Het sentiment bij de andere cryptomunten blijft wisselend. Er is een aantal verliezende crypto, maar als we zien dat Algorand (ALGO) met 1,95% verlies het meeste verliest lijkt de schade mee te vallen. Er zijn aan de andere kant veel winstgevende cryptomunten te zien. Het grootste dagrendement is voor Terra Luna (LUNA) met 7,57%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Record vóór Bitcoin prijs record?

We zien hoe de markt langzaam beweegt naar een nieuw Bitcoin prijsrecord. Of dat gehaald wordt is natuurlijk te vraag. Inmiddels is er echter wel een ander record te noteren. De totale marktkapitalisatie (het totaal geïnvesteerd vermogen in cryptomunten) is namelijk gestegen tot $ 2,5 triljoen. Dit is een bijzonder snelle groei nadat in januari van dit jaar het record van $ 1 triljoen op de digitale koersborden verscheen.

Analisten vragen zich af hoe substantieel deze groei is. Enerzijds is men ervan overtuigd dat de entree van Bitcoin ETF’s voor nieuw enthousiasme zorgt. Aan de andere kant zagen we dat de marktkapitalisatie tijdens de correcties van deze zomer razendsnel daalde van $ 2,4 triljoen in mei naar $ 1,3 triljoen in juli. Aan de andere kant zien we dat de dominantie van Bitcoin onder de 50% blijft. Daarmee lijken nieuwe investeerders meer in andere crypto te investeren. Uiteraard zijn de ogen met name gericht op de vraag of het prijsrecord van de Bitcoin vandaag valt. Uiteraard kun je live Bitcoin prijs blijven volgen.

Veel crypto investeerders boos op Vitalik Buterin, spaart hij tokens?

Bij de lancering van tokens wordt vaak een ‘burning plan’ bekend gemaakt. Dit wil zeggen dat men van de uitgegeven tokens flinke aantallen verbrandt om de munt schaarser te maken. Hopelijk leidt die schaarste dan tot een waardestijging. Recent ontstond bij een aantal Token-developers het idee om bij een burning de tokens niet te vernietigen, maar naar de portefeuille van een niets vermoedende Vitalik Buterin te sturen.

Deze weet wel raad met deze gratis munten. Zo zagen we eerder dit jaar al dat de makers van Shiba Inu (SHIB) hun keuze moesten bezuren. Vannacht was het weer raak. Vitalik Buterin besloot zijn ‘burn coins’ plotseling voor een groot deel te verkopen. Dit leidde tot een koerscrash voor de betrokken cryptomunten. Dit zijn de meest pijnlijke resultaten:

  • Shih Tzu (SHIH): -51.5%
  • Dogey-Inu (DINU): -19%
  • Husky Token (HUSKY): -55.4%
  • Kishu Inu (KISHU): -10.2%
  • Baby Shiba Inu (BHIBA): -10.5%
  • Aidi Inu (AIDI): -21.1%

Met de winsten van deze transacties kocht hij Wrapped Ethereum (WETH). Deze ruilde hij vervolgens in voor het Universal Basic Income token (UBI). Hierna besloot hij 1.871.048 UBI te verbranden, waarmee de hele munt uit circulatie verdween.

Hoewel hij volledig in zijn recht staat op deze crypto te verkopen reageren Tweeps niet ethousiast…

Ook  heeft deze actie tot verschrikte reacties geleid van coin developers die ook tokens naar Buterin stuurden. Zij zijn bang dat Buterin hen ook uit circulatie neemt. Dat levert bijzondere Tweets op…

Of deze smeekbedes gaan helpen is nog maar de vraag. Vitalik Buterin heeft eerder namelijk laten weten dat hij geen prijs stelt op al deze exotische crypto’s in zijn wallets.

Zelf heeft Buterin nog niet op zijn meest recente acties gereageerd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen