Crypto lunch: Prijs Bitcoin stijgt, crypto mixt. BTC + ETH koersverwachting

Tech Robert Kroes 19 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is het weer lunchtijd. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen voor de top 25 crypto. Daarna bekijken we de vooruitzichten voor de Bitcoin koersverwachting en de Ethereum (ETH) prijsontwikkeling.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 crypto munten.

Prijs Bitcoin stijgt, sentiment cryptomarkt wisselt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 53.495,90 ($ 62.195,20). Dit is 1,66% hoger dan tijdens de lunch van gisteren en ook hoger dan tijdens onze crypto koersverwachting die we gisteren iets eerder publiceerden.

De prijzen van de top 25 cryptomunten tonen een meer gemengd beeld. Zo zien we fikse verliezers zoals Dogecoin (DOGE), die 6,20% verliest. Daarnaast zien we veel crypto consolideren. Toch worden er ook fikse winsten geboekt. De grootste winst is voor crypto Cosmos (ATOM), dat + 6,41% noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Tweesprong voor de Bitcoin prijs

Vandaag begint op de NYSE de eerste handelsdag voor de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF. Onze collega’s van Tradeincrypto.com maakten een uitgebreid artikel over deze nieuwe manier van investeren met Bitcoin. Als we de koersen van de crypto bekijken zien we dat men vooral in afwachting is voor het effect. Over de vraag of de Bitcoin op korte termijn verder stijgt is de markt verdeeld.

Deze Bitcoin koers is nodig om door te breken naar een record

Allereerst zijn daar de analisten die verwachten dat de Bitcoin stijgt en naar recordhoogte gaat. Als we de technische analyses bekijken zien we dat de grootste crypto support vindt op $ 62.972,- en daarna op $ 60.357,-. Het eerste grote weerstandsniveau vinden we rond $ 63.156,-. Vanmorgen deed de markt daar een mislukte aanval op, maar de koers herstelde snel. Als de markt erin slaagt deze weerstand te doorbreken ligt een weg naar nieuwe koersrecords open.

Analisten die een correctie voorzien bekijken deze Bitcoin prijzen

Aan de andere kant zijn er indicatoren die erop duiden dat de Bitcoin eerst een correctie door moet maken voordat er herstel richting een nieuw koersrecord plaats kan vinden. In onderstaande analyse zien we dat analisten rekening houden met een koersdaling van de grootste crypto tot $ 58.000,- en zelfs wel terug zouden willen zakken tot $ 51.000,- om daarna een sterke basis voor groei en een koersrecord te vinden.

Het is daarmee wellicht verstandig om uit voorzorg te anticiperen op een onduidelijke markt. In dit artikel lees je welke stappen je daarvoor kunt zetten.

Is Ethereum (ETH) op weg naar $ 19.000,-?

Een van de cryptomunten waar men de ogen op richt voor een mooi resultaat is Ethereum (ETH). Deze crypto staat volgens diverse analisten op uitbreken. Als men een historische analyse maakt zien we dat deze crypto in een patroon zit dat de koers op kan drijven tot $ 19.518,-. De volledige grafiek met grenswaarden kan je hier bestuderen.

Daarnaast ziet men dat de prijs op de Ethereum Futures markt ook sterk stijgt. Men verwacht zelfs een onbekend terrein omdat men door de voorgaande records breekt.

Overigens lijken de koersdoelen voor deze crypto nog wat abstract. De huidige Ethereum (ETH) prijs is namelijk $ 3.7904,63. Hoewel dit 0,33% hoger is dan gisteren ligt dit uiteraard nog ver af van het beoogde Ethereum koersdoel van $ 19.518,-. Er is dus weer genoeg te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen