Robert Kroes
Robert Kroes Tech 12 jul 2022
Leestijd: 6 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin en crypto daalt. ETH, ADA en SOL verwachting

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de koersverwachting voor Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en Solana (SOL).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.974,02 ($ 20.343,69). Dit is 3,45% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van vanmiddag.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto dalen. We zien naast de stable coins alleen een plusje van 0,32% voor Chainlink (LINK). De overige cryptokoersen kleuren rood. Het zwaarste verlies is voor Avalanche (AVAX) met -7,25%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Met deze cijfers zien we een negatieve start van de week. Vanmiddag bekeken we tijdens de Bitcoin lunch al de BTC koersverwachting. Nu bekijken we de koersverwachting voor enkele andere top 25 crypto.

Dit zijn de crypto key koersen voor Ethereum (ETH)

Op dit moment noteert de live Ethereum (ETH) prijs met $ 1.120,- een verlies van 4,83% van gisteren. Dit is een spannende koers. Als de munt namelijk door het supportniveau van $ 1.100,- zakt zal de ETH prijs naar verwachting onder de psychologisch belangrijke grens van $ 1.000,- dalen. Het volgende steunniveau ligt dan namelijk rond $ 950,-.

Aan de andere kant is er de komende week ook iets moois te verwachten als Ethereum door het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken weet te breken (dit ligt op $ 1.200,-). Als dit gebeurt is de bearish trend waar we nu in zitten gebroken. Crypto investeerders kunnen dan rekening houden met een herstel van de Ethereum prijs richting $ 1.500,-, waarmee er een rendement van 30% wacht. In onderstaande video-analyse zie je beide scenario’s uitgewerkt.

Overigens zijn er voor langere termijn meer bullish indicatoren. Enerzijds zien we dat de zgn. gas fees op het laagste punt in 2 jaar liggen. Daarbij is 10% van de ETH in omloop geblokkeerd in een staking pool in afwachting van de lancering van Ethereum 2.0.

Voor de één na grootste munt wacht er dus een spannende week. Ook bij Ethereum killer Cardana (ADA) wordt het spannend.

Vertrouwen in Cardano (ADA) lijkt te herstellen, maar Peter Brandt slaat alarm

Over de Cardano (ADA) koersverwachting zijn de meningen verdeeld. Aan de ene kant zien we dat de activiteit van Cardano ontwikkelaars stijgt en dat er ook meer activiteit op Github gaande is.

Daarbij zien we dat investeerders ook weer vertrouwen in de munt lijken te krijgen. De grootste bezitters (whales) zijn gestopt met het dumpen van de crypto terwijl de sharks hun investering uitbreidden met $ 35,6 miljoen. Daarmee lijkt er dus zowel operationeel als financieel vertrouwen in de munt. Na het rendement van vorige week belooft dat dus veel moois, ware het niet dat crypto trading legende Peter Brandt met één Tweet veel van het positivisme omver gooide.

Hij liet namelijk zien dat er sprake is van een gecontinueerd hoofd-schouder patroon en dat is erg bearish, oftewel ‘ugly’ om in de woorden van Brandt te spreken.

Zoals je leest voorziet Brandt een escape als de ADA prijs boven het hoogste punt van 16 juni komt. Dit ligt op $ 0,53. De live Cardano (ADA) prijs ligt daar met $ 0,4387 (en 5,21% verlies ten opzichte van gisteren) weliswaar flink onder, maar onmogelijk is zo’n koerssprong niet. Later deze maand rolt Cardano (ADA) namelijk de Vasil hard fork uit. Historische analyses laten zien dat er in de weken voorafgaand aan zo’n hard fork enorme prijsstijgingen kunnen plaats vinden. Ook voor Cardano (ADA) wordt het dus spannend.

Crypto analisten houden rekening met Solana (SOL) prijsstijging van 5.000%

Tijdens de marktcrash van 2018 verloor Ethereum (ETH) bijna al haar waarde. Op het dieptepunt was de munt toen voor $ 79,- te koop. Waar veel analisten toen het einde van ETH predikten begon de munt aan een opmars die in 4 jaar tijd een stijging van 6.000% zou blijken. Op het hoogtepunt in november 2022 noteerde 1 Ethereum ETH $ 4.950,-.

Als we de koerspatronen van diverse crypto vergelijken zien we dat Solana (SOL) hetzelfde patroon lijkt te volgen. Als dit zo is kunnen we op korte termijn een koersval verwachten die de crypto misschien wel terug brengt naar een waarde van $ 15,-. Dit zou een flinke koersval betekenen. De live Solana (SOL) prijs is namelijk $ 33,89 en dat is al 7,53% lager dan gisteren.

Daarna verwacht men echter een ommekeer waarbij de prijs 50x hoger kan worden.

Zoals je onder de Tweet kunt lezen zijn veel reaguurders nogal sceptisch, maar er zijn wel argumenten voor een fikse koersstijging. Zo zien we dat institutionele beleggers steeds meer SOL kopen via investeringsfondsen.

Win jij met deze crypto koersverwachting één van de paper trading competities?

Nu de koersverwachtingen een wisselend beeld geven heb je alle kans om flink rendement te scoren tijdens één van de gratis paper trading competities van onze collega’s van Virtueelbeleggen.com. Dit hoeft niet voor niets want met hun paper trading crypto competitie kan je gratis mooie prijzen winnen die mede mogelijk gemaakt zijn door Bitvavo en Cityhopper. Daarnaast win je natuurlijk de eeuwige roem. Lees hier hoe je huidige koploper ‘fietsbel’ van zijn troon stoot.

Wel beleggen maar niet (alleen) in Bitcoin en crypto?

Ook andere beleggingen zijn voor veel mensen interessant. Daarom verzorgen wij via onze zustersite MANNERS.nl elke maandag onze koersverwachting waarin we vooruit blikken naar de te verwachten prijsontwikkeling van populaire beleggingen zoals aandelen, opties, goud, zilver en FOREX. Uiteraard staat de koersverwachting voor de komende week sinds vanmorgen voor je klaar.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs Bitcoin en crypto daalt. ETH, ADA en SOL verwachting
Sluiten