Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. ETH & NEAR update, anonimiteit

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten ook gesloten. Wij analyseren de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto die nog steeds flink dalen. Daarna bekijken we updates voor NEAR (NEAR) en Ethereum (ETH) + de ETH koersen die nu belangrijk zijn. Tot slot legt Binance CEO CZ uit waarom cryptomunten niet anoniem zijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen verder

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.779,16 ($ 43.913,97). Dit is 4,25% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto laten nog steeds verlies zien. Enige uitzondering is Near Protocol (NEAR), dat + 1,58% noteert naar aanleiding van het nieuws van vandaag (maar daarover later meer). De crypto met het meeste verlies is momenteel Dogecoin (DOGE), dat met -11,84% veel van haar winst van eerder deze week inlevert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto Near Protocol (NEAR) haalt $ 350 miljoen op

Zoals we zagen is Near Protocol (NEAR) de enige cryptomunt in de top 25 crypto die een positief resultaat noteert. Dit heeft alles te maken met het succes van haar nieuwste kapitaalronde. In januari haalde de blockchain-ontwikkelaar namelijk al $ 150 miljoen op bij crypto-investeerders. Nog geen 3 maanden later heeft specialist Tiger Global Leads in een bredere kapitaalronde $ 350 miljoen opgehaald.

Daarmee is voor veel investeerders het vertrouwen gewekt om in het bedrijf te investeren. Dit vertrouwen vertaalt zich klaarblijkelijk naar investeerders in de cryptomunt.

Nieuw Ethereum (ETH) project voor institutionele crypto investeerders

Ook voor Ethereum (ETH) lopen investeerders in crypto warm. Zakenbank Goldman Sachs is die interesse niet ontgaan. Zij introduceren een ‘over the counter’ Ether optieprogramma voor institutionele investeerders in deze één na grootste crypto.

Dit initiatief komt voort uit de over the counter Bitcoin opties die het bedrijf aanbiedt. De reacties hierop deden de zakenbank vermoeden dat hun klanten Ethereum nog interessanter vinden.

Deze koersen zijn op korte termijn belangrijk voor Ethereum (ETH)

Van die interesse is overigens vandaag even minder te merken. De huidige Ethereum (ETH) prijs noteert namelijk $ 3.233,12 en dat is 5,91% lager dan gisteren. De vraag is natuurlijk hoe de ETH prijs zich verder ontwikkelt.

Deze vraag wordt actueel nu de crypto vlak boven het cruciale niveau van $ 3.200,- handelt. Wanneer de koers namelijk onder deze prijs schiet lijkt een verdere correctie op de loer te liggen. De verwachting is dat de prijs dan zakt tot het 61,8% Fib niveau en dat ligt op $ 2.900,-.

Hoewel de prijs van de munt op dit moment nog tussen het voortschrijdend gemiddelde en exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen ligt en daarmee een bullish signaal afgeeft zijn analisten alert. De hele analyse en bijbehorende grafieken kan je hier bekijken.

Binance CEO CZ legt uit: crypto is niet anoniem

Misschien wel het meest hardnekkige misverstand in crypto is dat investeren en handelen in crypto anoniem zou zijn. Insiders weten dat dit niet waar is, maar in de discussie over de sancties tegen Rusland komt dit misverstand weer sterk op.

De CEO van Binance, CZ legt in dit CNN interview duidelijk uit waarom deze misvatting een misvatting is.

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!