Crypto update: prijs Bitcoin en crypto daalt. XRP, Doge en markt update

Tech Robert Kroes 15 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we updates over Ripple (XRP) en Dogecoin (DOGE). Tot slot bekijken we hoe de CEO van eToro de markt ziet.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 36.655,71 ($ 39.931,03). Dit is 3,02% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de meeste prijzen van de andere top 25 crypto dalen. Naast de stable coins is Dogecoin (DOGE) met een stijging van 2,5% de uitzondering die de regel bevestigt. Het grootste verlies van de dag is op dit moment met -6,18% voor Terra (LUNA). Uiteraard kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Ripple (XRP): CEO positief en nieuwe rechtszaak

Tijdens de Paris Blockchain Week gaf Ripple (XRP) CEO Brad Garlinghouse een interview aan CNBC en deelde hij zijn visie over XRP en de rechtszaak tegen de SEC. Zoals je in dit interview kunt horen en zien is de CEO tevreden met de ontwikkelingen van de munt. Ook is hij positief over de uitkomst van de nog steeds lopende zaak tegen de SEC. Sterker nog, hij is niet te beroerd om een sneer uit te delen en te stellen dat Amerika minder snel inspeelt op de ontwikkelingen in crypto dan andere markten. De SEC heeft vooralsnog niet gereageerd.

Het lijkt erop dat de rechtszaak tussen SEC en Ripple (XRP) gevolgen krijgt voor voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton en voormalig SEC-bestuurder Bill Hinman. Zij zijn namelijk in een zogeheten class action procedure voor de rechter gedaagd door boze Ripple (XRP) investeerders. Zij claimen dat deze officials zich hebben laten leiden door belangen van derden en daarom zouden zij persoonlijk aansprakelijk zijn. Duizenden beleggers spanden al rechtszaken aan tegen de SEC, maar dit is de eerste rechtszaak tegen individuele bestuurders.

Prijs Dogecoin (DOGE) veert op: crypto in de ban van Twitter

Het nieuws dat Elon Musk een miljardenbod op Twitter deed houdt de crypto gemeenschap flink bezig. Uiteraard hopen de investeerders in Dogecoin (DOGE) dat er een rol voor de munt is weggelegd als de deal doorgaat. Naar eigen zeggen is dat volgens Elon Musk nog geen zekerheid. Sterker nog, in een TED-interview vandaag twijfelde hij eraan of de overname überhaupt gaat lukken.

In het TED-interview vertelt hij zijn plannen en deelt hij zijn kijk op crypto en de economie. Het hele interview kun je hier bekijken.

Overigens heeft Elon Musk gelijk als hij stelt dat een overname allerminst zeker is. Zo reageerde het koningshuis van Saudi-Arabië al afwijzend, zij vinden het bod te laag. Hierop reageerde Musk direct.

Ook is er ten minste één andere gegadigde uit de crypto gemeenschap die Twitter over wil nemen. Tot ieders verrassing bracht Tron (TRX)-oprichter Justin Sun een bod uit. Dit bod ligt met $ 60,- per aandeel boven het bod van Musk, maar de vraag is of men hiervoor zal vallen. Justin Sun is immers, ook in Amerika, behoorlijk in opspraak. Voor de Dogecoin (DOGE) zou er dus wel eens een vlot einde aan het optimisme kunnen komen als blijkt dat Musk niet in zijn overname slaagt.

CEO eToro blijft positief over crypto

Tot slot bekijken we een interview van eToro CEO Lule Demmissie. Hij legt uit dat de maatregelen die FED gaat nemen een remmende werking op de prijsontwikkeling van crypto kunnen hebben, maar dat hij alle vertrouwen in de munt houdt.

Enerzijds voorziet hij dat de particuliere beleggers, met name millennials, terug zullen keren in de cryptomarkt. Daarnaast verwijst hij naar eerdere crises waarbij de beleggingsmarkten sterk terugkwamen na een crisis. Hierbij noemt hij met name de financiële crisis van 2008, waarna het rendement op investeringen in het jaar erna steeg tot 37%. Hij blijft dus optimistisch over crypto.

Of dat optimisme terecht is bekijken we voor het eerst weer in onze Bitcoin lunch van morgen, al zien we op basis van de cruciale BTC-koersen op korte termijn dat er een uitdaging ligt voor de BTC prijs.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen