Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt. BTC, ETH en Edward Snowden

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Voor ons het moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto te bekijken. Daarna hebben we updates over Bitcoin, Ethereum, Rio de Janeiro en de crypto-invloed van Edward Snowden.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 36.259,02 ($ 39.100,33). Dit is 2,05% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

De prijzen van de top 25 crypto zijn ook grotendeels positief, al is nog niet iedere coin uit de rode cijfers. Het grootste verlies van de dag is momenteel voor Near Protocol (NEAR) met -3,71%. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor Cosmos Hub (ATOM) met + 5,35%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Bitcoin bullish, maar crypto correctie op korte termijn dreigt

Een van de redenen dat beleggers bullish zijn over de Bitcoin is dat in de Senaat van Brazilië een wet is aangenomen die de juridische positie van Bitcoin en crypto moet vastleggen. Hiermee komt legalisering van de status van de Bitcoin in zicht, al is geen erkenning als wettig betaalmiddel te verwachten (zoals in El Salvador wel het geval is). We bespraken de Braziliaanse cryptowet al eerder uitgebreid.

Toch is de opleving van de BTC koers nog niet direct reden tot juichen en dat heeft alles te maken met de Bitcoin week- en maandopties die morgen (vrijdag) om 10 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd verlopen. Afhankelijk van de koers op dat moment kunnen de bears (met put-opties) of de bulls (met call opties) een fikse winst noteren. Afhankelijk van de koers om 10 uur zal de verdeling als volgt zijn:

  • Bitcoin prijs tussen $ 37.000, en $ 39.000,-: 600 calls vs. 9.800 puts. Het netto resultaat is dan $ 350 miljoen voor de bears.
  • Bitcoin koers tussen $ 39.000,- en $ 40.000,-: 1.500 calls vs. 8.300 puts. Het netto resultaat is dan $ 260 miljoen voor de beren.
  • BTC prijs tussen $ 40.000,- en $ 41.000,-: 3.400 calls vs. 5.600 puts. In dit geval is het netto resultaat voor de beren $ 90 miljoen.
  • BTC koers tussen $ 41.000,- en $ 42.000,-: 4.100 calls vs. 4.700 puts. Dit levert nog steeds een netto resultaat van $ 30 miljoen voor de beren op.

Nu de Bitcoin door de koersstijging van vandaag weer boven de $ 39.000,- handelt hebben de bears er belang bij de koers te drukken tot onder $ 39.000,-. Zij verdienen dan namelijk $ 90 miljoen extra. Het wordt dus nog spannend voor de investeerders en de Bitcoin prijs.

Als je zelf mee wilt maken hoe die strijd verloopt kun je uiteraard een kijkje nemen op een gespecialiseerde optiebeurs. Onze collega’s van Tradeincrypto.com schreven daarvoor een introductie van Huobi Exchange.

Ethereum (ETH) kan koersschommelingen verwachten op weg naar records als crypto collateral

Over de transitie van Ethereum (ETH) is al veel gezegd, maar de komende ontwikkelingen naar de Merge en PoS als block-verificatie blijven analisten bezighouden.

De huidige Ethereum (ETH) prijs bedraagt $ 2.886,24 en dat is 1,46% hoger dan gisteren rond deze tijd. Zoals je in onderstaande analyse kunt zien verwachten analisten op korte termijn een verdere stijging omdat whales een koopkans ruiken.

De experts van Bloomberg Intelligence voorzien op de lange termijn een zonnige toekomst voor Ethereum (ETH). Zij denken dat de munt zich zal ontwikkelen als eerste keuze als het gaat om digitalisering en innovatie. Hiermee krijgt de munt het predicaat crypto collateral. Dit leidt volgens dezelfde experts tot nieuwe recordstijgingen.

Het gevaar ligt volgens hen echter in de Ethereum koers op middellange termijn. Men sluit namelijk niet uit dat aanloopproblemen met Merge en nieuwigheid van de transformatie naar PoS eerst tot een koersval kunnen leiden die de munt terug brengt naar $ 1.700,-. Dit is natuurlijk een grote koersdaling, maar relatief gezien valt alles mee. Deze $ 1.700,- is namelijk ook de koers die vorig jaar zomer op het bord stond.

Klokkenluider Edward Snowden stapt naar voren als één van de ontwikkelaars van ZCash (ZEC)

In 2016 lanceerden 6 personen een nieuwe privacy-cryptomunt, de ZCash (ZEC). Deze zou geheel anoniem en op basis van wiskundige berekeningen gaan werken. Zo hoefde er geen mens meer mee te doen en was er dus ook veel minder kans op manipulatie.

Om dit voor elkaar te krijgen moest er eerst handmatig zo’n 2 miljard aan ZCash geactiveerd worden. Dit zouden de 6 oprichters doen. De oprichters bleven eerst anoniem, maar 5 van hen stapten al snel uit de anonimiteit en stapten naar voren. De zesde persoon bleef altijd verscholen achter zijn alias John Dobbertin. Deze maskerade duurde tot vandaag.

Vandaag maakte de beroemde en beruchte klokkenluider Edward Snowden namelijk bekend dat hij schuil ging achter het roemruchte pseudoniem. Het interview met uitleg van Snowden kun je uiteraard hier bekijken.

Investeerders blijken zich niet echt een mening te vormen over de onthulling. De live ZCash (ZEC) prijs is met $ 148,60 namelijk 0,73%% lager dan gistern.

Wil je nog even in Koningsdag-sfeer blijven? Vergeet dan niet de schokkende avonturen vol misbruik, fraude en zorg te lezen van onze Oranjes in Bitcoin. Wij zijn er uiteraard morgen weer met een nieuwe Bitcoin- en crypto-update.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!