Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 2 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto daalt, MATIC, ETC en Binance

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Het is dus de hoogste tijd om in onze crypto update de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto te delen. Daarna analyseren we de kansen voor beleggers in Ethereum Cash (ETC) en de verwachting voor Polygon (MATIC). Tot slot zien we hoe bizar veel klanten Binance verliest en waarom.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.621,77 ($ 23.140,91). Dit is 0,76% lager dan gisteren rond deze tijd en 0,74% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van vanmiddag.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 dalen. Er zijn wel enkele uitzonderingen. Zo wint Leo Token (LEO) met +2,60% het meest. Het grootste verlies is momenteel met -6,89% voor Ethereum Classic (ETC), maar daarover later meer. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto verwachting: is de bull rally van Polygon (MATIC) voorbij?

Over de afgelopen maand noteerde Polygon (MATIC) een resultaat van liefst 91,77%. Dit kwam vooral door de aankondiging van staking mogelijkheden en meer goed nieuws. De afgelopen week bedroeg het resultaat echter slechts 0,29% en momenteel noteert de live Polygon (MATIC) prijs met $ 0,895 zelfs een verlies van 2,77% ten opzichte van gisteren. Dat levert natuurlijk de vraag op wat we kunnen verwachten van deze crypto.

Het lijkt erop dat de interesse voor de munt inderdaad tanende is nu het totaal geblokkeerde volume (TLV) 42% gedaald is in de maand waarin de prijzen juist stegen. Sinds 1 januari daalde het TLV zelfs met 67%. Ook het aantal MATIC adressen dat interactie had met DApps daalde de afgelopen maand met 19%. Daarmee lijkt de rek op korte termijn inderdaad uit de Polygon (MATIC) prijs, maar soms bedriegt de schijn.

Tegenover deze statistieken staat namelijk dat het zero-knowledge project hoge verwachtingen heeft als het eenmaal geïmplementeerd is. Ook de Elloitt Wave analyse die je hieronder kunt bekijken is bullish.

Als het retrace-niveau inderdaad rond de $ 0,86 ligt kunnen we na een kleine koersdaling in de derde golf een koersstijging naar $ 1,30 en daarmee een rendement van 45,25% verwachten.

Ethereum Classic (ETC) verliest momentum. Is dit goed voor crypto traders?

Van alle munten uit de crypto top 25 haalde Ethereum Classic (ETC) het hoogste rendement van de afgelopen maand. Toch zien we ook hier dat de rek er de laatste dagen uit lijkt. Sterker nog, De live Ethereum Classic (ETC) prijs noteert vandaag na een fors verlies $ 35,19. Ook hier is dus de vraag hoe we deze omslag moeten interpreteren.

Deze vraag is makkelijker gesteld dan beantwoord. Als we de technische analyses bekijken zien we op korte termijn een gevecht tussen de bulls en de beren, waarbij de bulls mikken op koersdoelen van $ 42,-, $ 47,- en $ 50,-.

De beren proberen de koers echter te drukken en richten zich op $ 33,-, $ 28,- en $ 19,-. De markt voor deze munt is dus op korte termijn onzeker, al blijkt dat de bullish trend pas echt gebroken is als de munt weer terug is op $ 13,-. Die kans lijkt niet al te groot, want men ziet het potentieel van deze crypto als een slapende reus die waarschijnlijk wakker wordt op het moment dat grote broer Ethereum (ETH) in september de Merge uitrolt. Hoe dit komt legden wij al eerder uit. Ook voorzagen wij toen een uiteindelijk, hoger koersdoel.

Binance gaat voor compliance, maar leidt gigantische verliezen

Tot voor kort was Binance de grootste cryptobeurs ter wereld, maar in de meeste landen ongereguleerd. Steeds meer landen, waaronder Nederland, bonden de strijd aan met de gigantische exchange.

Binance beloofde haar leven te beteren en voerde Know Your Customer governance in om haar klanten te beoordelen. Ook kreeg zij inmiddels in diverse landen vergunningen en heeft de beurs in nog meer landen vergunningen aangevraagd.

Voor de wens om in de past te lopen betaalt de beurs echter een hoge prijs. Zo nam liefst 90% van de klanten afscheid. Daarmee verdwenen miljarden winst. Uiteraard is het belangrijk om de ontwikkelingen te volgen, aangezien zulke verliezen voor ieder bedrijf een enorme klap zijn.

Wel beleggen, maar niet (alleen) in crypto?

Als je benieuwd bent naar de koersverwachting van andere beleggingen, zoals aandelen, opties, index-futures, staatsobligaties, FOREX, goud en olie kun je terecht bij onze wekelijkse koersverwachting. Hierin analyseren we de te verwachten prijzen van van de belangrijkste beleggingen. Onze gratis koersverwachting lees je iedere maandag op onze zustersite MANNERS.nl

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs BTC en crypto daalt, MATIC, ETC en Binance
Sluiten