Robert Kroes
Robert Kroes Tech 15 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: BTC & crypto stijgt: racisme, ETH + NFT proces

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna zien we hoe Amerikanen claimen dat crypto racistisch is, delen we een Ethereum (ETH) Merge update en zien we een bizarre toepassing van NFT’s.

We beginnen met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 20.4361,- ($ 20.485,52). Dit is 2,86% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Daarnaast zien we ook de prijzen van de meeste top 25 crypto stijgen. Afgezien van enkele stable coins zien we alleen groene cijfers. De grootste stijging is momenteel voor Uniswap (UNI) met + 13,46%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Vanmiddag analyseerden we al wat de koersstijging van de Bitcoin voor de rest van de crypto markt betekent en welke BTC koersen key zijn. Daarom focussen we ons vanavond op ander opmerkelijk crypto nieuws.

Donkere Amerikanen claimen dat crypto racistisch is

Vandaag werd er in Amerika een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat gekleurde Amerikaanse burgers relatief meer in crypto investeren dan blanke Amerikanen. Als gevolg daarvan had de crash ook een grotere impact op de gekleurde gemeenschap dan op de blanke gemeenschap.

Dit leidt tot discussie. Sommigen claimen namelijk dat er sprake is van een racistisch element. In dit item van NBC News komen voor- en tegenstanders van deze claim aan het bod.

Britse wereldprimeur: rechtszaken starten via NFT’s

De Engelse rechterlijke macht heeft een wereldprimeur. Zij stonden een advocatenbureau toe om de juridische papieren waarmee een rechtszaak gestart wordt op legaal juiste wijze te bezorgen via een NFT airdrop in de wallet van een onbekende persoon die zij voor de rechter willen dagen.

De advocaten spannen namens hun cliënt een zaak aan tegen een onbekende persoon (of personen) die hun cliënt naar zij claimen op valse gronden een partij crypto afhandig maakte(n).

Men heeft dus wel een wallet-adres maar verder geen idee heeft wie of wat daarachter zit. Daarmee ontbreken de gegevens om een dagvaarding (zoals normaal vereist) persoonlijk af te geven. Om toch te kunnen procederen kwam men op het lumineuze idee om een NFT te gebruiken om de papieren met die NFT in persoon te bezorgen bij de gedaagde in de vorm van een airdrop. Hier ging de rechter mee akkoord. Dit is een wereldprimeur en om 3 redenen relevant.

Ten eerste zorgt dit voor een hele nieuwe categorie toepassing voor NFT’s die de markt op weg naar NFT 2.0 een zet kan geven.

Ten tweede kan er nu dus makkelijker geproduceerd worden tegen onbekenden (wat vaak zo is in de cryptowereld).

Punt is wel dat een voor de advocaat gunstige uitspraak weinig praktisch nut heeft. Immers, de dan dader is nog steeds onbekend, net als zijn vermogen. Daarmee wordt het incasseren van door de rechter toegewezen schadevergoedingen praktisch onmogelijk.

Zijn beurzen verantwoordelijk voor crypto scammers en hun slachtoffers?

Om te voorkomen dat de gedaagde snel de wallet leeg haalt voor er een proces komt heeft het advocatenkantoor ook diverse cryptobeurzen gedaagd. Men eist dan de beurzen de crypto die verhandeld wordt via die wallet wordt geregistreerd. Ook wil men dat beurzen toezeggen dat zij de geregistreerde crypto na toewijzing van de claim terugsturen naar de winnende partij. Voor het geval beurzen weigeren heeft hij hen gedagvaard en aansprakelijk gesteld voor de schade doordat zij, kort gezegd, medeplichtig zijn als zij geen maatregelen nemen die verdachte belet om zijn crypto weg te boeken.

Daarmee is de zaak dus ook interessant omdat de uitspraak licht schijnt op de vraag in hoeverre cryptobeurzen verantwoordelijk zijn voor fraude door hun klanten.

Ethereum (ETH) meldt succesvolle lancering MEV shadow fork in aanloop naar uitrol Merge

De uitrol van Ethereum (ETH) merge ligt volgens berichten van de ontwikkelaars nog steeds op schema. Vandaag implementeerde men namelijk zonder problemen een shadow fork die toepassingen voor validators biedt om meer te verdienen. Nu de implementatie zonder problemen verliep lijkt niets ETH Merge meer in de weg staan.

Beleggers konden dit klaarblijkelijk goed waarderen want de live Ethereum (ETH) prijs is 6,96% hoger dan gisteren. Uiteraard zijn we benieuwd hoe dit afloopt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: BTC & crypto stijgt: racisme, ETH + NFT proces
Sluiten