Crypto update: prijs BTC en crypto daalt: ADA, XRP, CRO en Dali updates

Tech Robert Kroes 3 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

Onze crypto update is vandaag iets vroeger dan anders. We bekijken daarom de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto na het sluiten van de Europese markt. De Amerikaanse handelsdag is ongeveer halverwege. Daarna delen we updates over Cardano (ADA), Ripple (XRP) en Cronos (CRO). Tot slot bekijken we hoe de bekende kunstenaar Salvador Dali in de Metaverse verschijnt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 27.707,20 ($ 29.514,72). Dit is 2,39% lager dan gisteren rond deze tijd en 3,23% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren die later verscheen.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen momenteel. Afgezien van de stable coins en een plusje van +0,14% voor Stellar (XLM) zien we alleen rode cijfers. Solana (SOL) noteert momenteel met -6,70% het meeste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin prijs in het weekend en de komende week?

We zien dat de Bitcoin (BTC) prijs daalt en daar hadden veel analisten al rekening mee gehouden. Ben jij benieuwd wat we dit weekend en de komende week van de Bitcoin prijs kunnen verwachten? Je leest het in onze Bitcoin update die we vanmiddag plaatsten.

Crypto investeerders lopen warm voor Cardano (ADA), dit is waarom

Een van de crypto die regelmatig opvalt met flinke koerswinsten is Cardano (ADA). Dit komt omdat het dev team druk werkt aan updates die enthousiast ontvangen worden. Na de eerder besproken Vasil hard fork maakt men nu meer innovaties bekend.

Zo werkt men aan een nieuwe peer-to-peer stable coin onder de naam Djed (genoemd naar het symbool voor stabiliteit in het oude Egypte). Ook maakt men een overzicht beschikbaar van Dapps, zodat investeerders updates van projecten kunnen volgen. Verder wil men de schaalbaarheid optimaliseren. Door al deze innovaties is Cardano (ADA) weer terug als de nummer 1 ‘ethereum killer’.

Zoals we eerder zagen kan dit leiden tot een fikse koersstijging tot wel 50%. Vandaag zal deze vlucht in prijs nog niet beginnen want de live Cardano (ADA) prijs noteert met $ 0,556 een verlies van 4,87% ten opzichte van gisteren.

Ripple (XRP) crypto alert, wat is er gaande?

Beleggers kijken met een schuin oog naar de ontwikkelingen bij Ripple (XRP). Tot nu toe was dit vooral gericht op de ambitieuze toekomstplannen van Ripple Labs, maar vandaag ging het vooral om enorme transacties.

Whale Alert maakte namelijk melding van 7 grote XRP transacties die in totaal liefst 60,2 miljoen XRP verhuisden. Voor zover men kan zien zijn dit vooral transacties tussen wallets van Ripple Labs, maar de grootte van de bedragen maakt investeerders alert. Maakt Ripple Labs zich op voor de eerste van een aantal aangekondigde overnames of is er iets anders gaande? Beleggers zijn voorzichtig, want de live Ripple (XRP) prijs daalt 3,46% tot $ 0,3852.

Wat verwacht men op lange termijn van de Cronos (CRO) crypto?

Cronos (CRO) is de native token voor de Blockchain van crypto.com. De munt is sinds februari onder deze naam op de markt en heeft inmiddels een vaste plaats in de top 25 crypto ingenomen. Tot die tijd was de munt vanaf 2018 bekend als de crypto.com coin (CRO) Uiteraard zijn wij benieuwd of dit een cryptomunt is die voor rendement kan zorgen.

De crypto.com Blockchain wordt vooral gebruikt voor betaaloplossingen en geavanceerde handelsopties zoals swaps. Ook kan je CRO staken en op die manier rente verdienen.

Als we de prijsontwikkeling van Cronos (CRO) bekijken zien we dat deze in december 2018 op de markt kwam voor $ 0,01977. Op dit moment bedraagt de live Cronos (CRO) prijs $ 0,177038. Hoewel dit 3,57% lager is dan gisteren heeft de munt daarmee sinds de eerste handelsdag al 795,49% rendement opgeleverd. Wie de munt op de eerste dag gekocht had en precies op het CRO ATH verkocht had ($ 0,9698) kon zelfs een rendement van 4.805,41% noteren.

Wellicht hadden de investeerders dat moeten doen, want vele analisten zien op lange termijn niet zulke hoge rendementen. Zij verwachten onafhankelijk van elkaar eerst een forse koersdaling. In 2025 zien zij de prijs gemiddeld op $ 0,75 (en dus nog onder het ATH), terwijl zij voor 2030 een prijs van $ 4.50,- voorzien. Uiteraard kan je de hele Cronos (CRO) analyse hier nalezen.

Salvador Dali in de metaverse

Tot slot delen we voor het weekend een mooi inkijkje in de mogelijkheden die de Metaverse (een van de grote ontwikkelingen in crypto) biedt. In het najaar vindt namelijk een Metaverse-tentoonstelling van Salvador Dali plaats in Barcelona. Op Twitter zien we een indrukwekkend voorproefje.

Voor nu wensen we je uiteraard een fijn Pinksterweekend!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen