Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. Cryptowinter, ADA, USDT & SHIB

Tech Robert Kroes 17 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

In deze wat vroege crypto-update bekijken we de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we waarom institutionele beleggers naar Cardano (ADA) uitwijken en waarom investeerders massaal Shiba Inu (SHIB) kopen. Tot slot analyseren we waarom deze cryptowinter een cryptohel kan worden.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 19.624,03 ($ 20.688,05). Dit is 3,44% lager dan gisteren rond deze tijd en ook lager dan tijdens crypto update van gisteren die later verscheen.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 dalen. Er zijn enkele uitzonderingen. FTX Token (FTX) en Cronos (CRO) schrijven ieder 1,46% winst. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Cardano (ADA) is een crypto hype onder institutionele beleggers

We zagen eerder al dat beleggers tegen de verwachting in meer interesse krijgen in Cardano (ADA). Dat blijkt nu ook te gelden voor institutionele beleggers. Zij hebben 4 redenen om nu te investeren. Het account ADA whale deelt hun analyses:

De live Cardano (ADA) prijs is met $ 0,4844 weliswaar 3,50% lager dan gisteren, maar volgens onderstaande video-analyse blijft de koers bullish zolang de prijs boven de $ 0,38 blijft.

Ook Shiba Inu (SHIB) is populair onder crypto investeerders

Een andere crypto waar het volume sterk stijgt is meme coin Shiba Inu )(SHIB). We zien dat veel grote Ethereum whales naast ETH beleggen in Shiba Inu (SHIB). Sinds april zijn er 40.000 nieuwe traders bijgekomen.

Dit heeft met name te maken met de release van ShibaSwap beloningen en de goedkope prijs per stuk. Op dit moment is de live Shiba Inu (SHIB) prijs $ 0,00000810. Dit is 2,17% lager dan gisteren. Hiermee daalt de munt top 90,58% onder haar hoogste koers ooit (deze was op 28 oktober 2021 $ 0,000086). Hiermee heeft de munt een groot stijgingspotentieel en is de investering in geld die nodig is voor groot rendement relatief gering.

Daarnaast zien we dat er een aantal bull indicatoren is dat een fikse prijsstijging kan veroorzaken.

Deze situatie geldt in mindere mate voor de Dogecoin (DOGE). Deze meme-coin is iets duurder. Bovendien zijn investeerders daar momenteel onrustig door de megaclaim tegen Elon Musk.

Wordt deze cryptowinter een cryptohel?

Hoewel de buitentemperatuur anders aanvoelt is er toch sprake van een heuse cryptowinter. Als we deze cryptowinter vergelijken met andere cryptowinters vallen er een aantal zaken op, helaas in negatieve zin.

Zo is het de eerste keer dat de cryptowinter tegelijk valt met een negatief sentiment in andere markten en een economische crisis. Aangezien beleggers in zo’n situatie minder risicovolle beleggingen zoeken leidt dit tot minder geïnteresseerden.

Ook zijn de belangen van institutionele investeerders veel groter geworden. Dit zien we niet alleen in directe investeringen, maar ook in crypto-gerelateerde bedrijven die de afgelopen jaren met enorme investeringen zijn opgezet. Nu zien we dat deze massaal omvallen door de lagere koersen. Als we analisten mogen geloven zullen er nog meer cryptoleenplatformen en hedgefondsen afvallen. Dit leidt niet alleen tot een toestroom van geliquideerde crypto leverages, maar ook tot minder vertrouwen en zelfs crypto bankruns.

Tot slot zijn eer ook bij de stable coins veel problemen omtrent betrouwbaarheid. Na het Terra (LUNA) schandaal zien we steeds meer stable coins waar problemen lijken te zijn. Zo is de dekking soms tijdelijk verloren en ligt vandaag de focus op Tether (USDT), waar ineens in seconden $ 800 miljoen marketkapitalisatie verdween. Deze transacties zorgen voor onrust en wantrouwen in de markt. Dit heeft uiteraard zijn invloed op de prijzen.

Ben jij benieuwd wat men voorziet voor de Bitcoin prijs voor de komende week? In onze Bitcoin lunch van vanmiddag deelden wij onze BTC prijs weekverwachting.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen