Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. ETH, DOT, ADA & crash update

Tech Robert Kroes 13 mei 2022
Leestijd: 6 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25  crypto. Daarna vragen we ons af hoe lang de crypto crash duurt. Ook bekijken we updates over Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en PolkaDot (DOT).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 26.930,89 ($ 28.359,80). Dit is 2,05% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto blijven dalen. We zien alleen een kleine winst voor enkele stable coins. Het grootste verlies is momenteel met -41,28% voor TerraUSD (UST), de stable coin van Terra (LUNA). Daarna volgt Shiba Inu (SHIB) met -10,56%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Wanneer stopt de crypto crash?

Ondanks dat we ook vandaag de crypto negatieve prijzen zien noteren lijkt de crash vandaag iets minder heftig dan gisteren. Zou dit het eerste teken zijn dat de crypto crash stopt? Volgens de experts en analisten hoeven we er (nog) niet op te rekenen.

Raoul Pal wacht op de FED voor einde crypto crisis

Voor zover macro-investeerder Raoul Pal kan zien zal de prijs van Bitcoin en andere crypto pas weer stijgen als de FED stopt met het verhogen van de rente. In een interview met Cointelegraph legt hij uit waarom hij dit zo ziet.

Ook verwacht hij dat dit pas na de zomer het geval zal zijn. Er zal dan volgens hem een nieuwe rally plaatsvinden van diverse beleggingen die nu dalen. Naast crypto noemt hij met name obligaties en wellicht technologie-aandelen. Het hele interview, waarin hij ook diverse key koersen noemt, kun je hier zien.

Analisten verwachten crypto-ijstijd voor 2022

De analisten van Seeking Alpha zijn nog kritischer. Zij zien support levels op $ 25.000,- en $ 20.000,-.  Zij verwachten dat de Bitcoin deze steunniveaus gaat raken. Zij verwachten zelfs een paniekverkoop die de koers onder die $ 20.000,- zal drukken. Daarna verwacht men wel herstel en een nieuwe bull-rally. Zij zetten het Bitcoin koersdoel voor eind dit jaar op $ 30.000,-.

Zelfs daarmee lijkt het leed nog niet zeker geleden. Om weer van een bull-markt te spreken schatten zij dat de Bitcoin koers naar $ 45.000,- moet stijgen.

Cardano (ADA) topman Charles Hoskinson ziet ook een koude crypto zomer

Ook de oprichter en topman van Cardano (ADA) verwacht dat de beren de komende maanden de markt blijven overheersen. In een uitgebreide YouTube sessie deelt hij zijn kijk op de gebeurtenissen en de toekomst van crypto. De hele video kun je hier bekijken.

Hij trekt vergelijkingen met de grote koersschommelingen van Bitcoin en crypto in het verleden en belangrijke gebeurtenissen in de crypto-geschiedenis. Ook gaat hij in op de invloed van het toenemend aantal institutionele beleggers. Alles samenvattend komt hij tot de conclusie dat de cryptomarkt tijd nodig zal hebben om vertrouwen en geloofwaardigheid opnieuw te bewijzen. Ook moet het globale geldsysteem volgens hem weer rustiger worden. Hij voorziet dan ook een bearish markt die weken tot maanden kan duren.

Crypto beren onderweg voor Ethereum, en PolkaDot (DOT), kans(je) voor Cardano (ADA)

Nu worden we van deze vooruitzichten van een cryptowinter in de zomer niet vrolijk, maar de analyses dreigen de ijzige vooruitzichten in ieder geval op korte termijn te bevestigen voor 2 bekende cryptomunten.

Ethereum (ETH) op cruciaal steunniveau, maar dat wekt geen interesse

Ook Ethereum (ETH) heeft natuurlijk te kampen met sterke koersdalingen door de crypto crash. De live Ethereum (ETH) prijs is $ 1.912,44. Dit is een daling van 7,22% ten opzichte van gisteren. Daarmee lijkt de één na grootste crypto op weg naar het steunniveau van $ 1.700,-. Dit werd door investeerders lang als de uiterste bodem gezien voordat de koers weer zou gaan stijgen.

Diverse analyses tonen echter dat er bij kopers totaal geen interesse lijkt om Ethereum te kopen. Sterker nog, als we optiemarkten zoals de Huobi optiemarkt bekijken zien we geen aanknopingspunten om een trendbreuk met de dalende lijn te verwachten. Experts vrezen dan ook dat de Ethereum prijs onder het steunniveau van $ 1.700,- zal dalen. Een verdere verkoopgolf ligt dan voor de hand.

Ook Polkadot (DOT) heeft te kampen met gebrek aan interesse

Als we de koers van de PolkaDot (DOT) analyseren zien we dat er wel interesse is op de optiemarkten. De status van de munt is ‘oversold’ dus ook hier zouden we in een normale markt een stijgende prijs verwachten.

In deze markt is alles anders en dat blijkt. Zowel de MFI als RSI index beweegt niet en ook dat duidt op gebrek aan interesse. Bovendien lijkt het erop dat de crypto sell-off tot in of zelfs na het weekend kan duren. Ook hier pleiten experts ervoor de bull-signalen te negeren. Sterker nog, zij houden rekening met het feit dat de prijs onder de $ 5,- kan komen. De live PolkaDot (DOT) prijs is $ 8,34 (4,68% lager dan gisteren), dus ook hier is alertheid geboden.

Crypto analyses bieden kans(je) voor Cardano (ADA)

De crypto crisis drukte de Cardano (ADA) prijs tot zo’n $ 0,30. Daarmee werd het laagste niveau sinds februari 2021 aangetikt. Het goede nieuws is dat hier wel interesse bleek. De waarde van de munt herstelde en vond steun rond het niveau van $ 0,40. Dit is het 88,6% Fibonacci retracement niveau.

Daarmee lijkt de prijs van Cardano (ADA) zich conform de technische analyses te ontwikkelen. Er is op basis van die analyses ruimte voor een herstel tot het 50% Fibonacci retracement niveau en dat ligt op $ 1,-. Ten opzichte van de live Cardano (ADA) prijs van $ 0,46 (10 % lager dan gisteren) zou daar een mooie kans liggen.

Toch zijn wij voorzichtig. De markt heeft laten zien dat zij zich niet veel gelegen laat liggen aan technische analyses. Nu experts voorzien dat de verkoopgolf voorlopig aanhoudt is er geen reden om te denken dat Cardano (ADA) deze golf zal ontwijken.

Ondanks alle negativiteit valt er dus genoeg te ervaren in crypto. Wij blijven uiteraard verslag doen van alle gebeurtenissen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen