Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 23 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: prijs BTC & crypto min, ETH, DOGE + gratis XRP

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin (BTC) en crypto prijzen. Daarna analyseren we de prijzen van ETH en DOGE. Tot slot delen we hoe Binance gratis Ripple (XRP) weggeeft.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) en crypto prijzen.

Live Bitcoin (BTC) en crypto prijzen dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 21.149,92 ($ 21.221,09). Dit is 1,91% lager dan gisteren rond deze tijd en ongeveer gelijk aan de koers van onze Bitcoin update van eerder vandaag.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 zijn negatief. Afgezien van enkele stable coins boekt alleen Litecoin (LTC) met + 1,88% een positief resultaat. Het grootste verlies is momenteel met -5,05%^voor Solana (SOL). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto investeerders zien beren voor Ethereum (ETH)

Met oog op de komende Merge update verwachtten vele investeerders veel van de Ethereum (ETH) koers, maar tot nu toe komen zij bedrogen uit. De koers van de munt daalde 18% in een week en dat heeft fikse gevolgen. Zo verloren long optie handelaren in de afgelopen 24 uur alleen al meer dan $ 30 miljoen. Ook dook de koers onder de $ 1.550,-.

Hoewel de live Ethereum (ETH) prijs inmiddels met $ 1,596,47 weer boven die grens ligt verliest de munt in 24 uur nog steeds 1,66%. Ook zien analisten inmiddels weer een bearish scenario voor de Ethereum (ETH) prijs opdoemen. Deze lijkt vooral getriggerd te zijn doordat ontwikkelaars enkele zwaktes uit de Merge update uit de doeken deden. Hierover berichtten wij vorige week.

Toch lijkt de inzinking van de ETH prijs van korte duur. Als we diverse indicatoren bekijken zien we dat de ETH whales hun bezit vasthouden en dus nog steeds in prijsstijgingen geloven. Ook zien we dat het aantal wallets met bezit toeneemt en dat er ook meer over ETH (Merge) gepraat wordt op social media. Deze indicatoren duiden op een toenemende volatiliteit die wel eens voor koersstijgingen kan zorgen.

Dogecoin (DOGE) verliest support, maar lijkt op weg naar herstel

De Dogecoin (DOGE) prijs beweegt al een tijd zijwaarts. Dit betekent dat er een sterke bodem wordt gelegd en dat er een uitspraak aanstaande is. De vraag is dan altijd of zo’n uitbraak bearish of bullish is.

Tot voor kort leek de komende uitbraak bullish omdat de Dogecoin (DOGE) boven de $ 0,68 bleef. In de huidige prijsdaling is de live Dogecoin (DOGE) prijs echter $ 0,0678. Dit is niet alleen 2,43% lager dan gisteren, maar ook onder het steunniveau van $ 0,068.

Daarmee ontvouwt zich een spannend scenario. Als de Dogecoin (DOGE) namelijk snel weer boven de $ 0,068 uitkomt kunnen we een bullish scenario verwachten, waarbij de weg open ligt voor groei tot zo’n $ 0,075. Als het steunniveau echter niet terugveroverd wordt slaat dit om in een weerstand. In dat geval lijkt verdere consolidatie naar een bearish uitbraak groter te worden. De hele DOGE analyse met grafieken kun je hier bestuderen.

Crypto investeerders opgelet: Binance geeft gratis Ripple (XRP) weg

Als je morgen, 24 augustus, meedoet met de nieuwe ‘earn and learn’ koers van Binance kan je gratis Ripple (XRP) verdienen.

De volledige voorwaarden van de actie, waar je overigens nu al aan mee kunt doen, legt Binance uit in een blogpost.

Deze actie past in de nauwere samenwerking die Binance met Ripple (XRP) zoekt. Zo is het sinds kort mogelijk om bij Binance Ripple (XRP) te staken. Ook kun je met deze crypto betalingen doen via de Binance card. Investeerders lijken nog niet bijzonder enthousiast. De live Ripple (XRP) prijs bedraagt momenteel met $ 0,3413 1,42% minder dan gisteren rond deze tijd.

Overigens zijn er meer manieren om gratis crypto te verdienen. Ben jij benieuwd? Wij zetten recent 5 manieren om gratis crypto te verdienen op een rij.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Het zou dus een spannende middag kunnen worden.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs BTC & crypto min, ETH, DOGE + gratis XRP
Sluiten