Robert Kroes
Robert Kroes Tech 13 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: BTC en crypto daalt. Is ETH security? les en BNB

Inmiddels zijn de Amerikaanse beurzen weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna zien we hoe Vitalik Buterin ruzie maakt met Bitcoin maximalisten. Ook leren we lessen uit de crypto crash. Tot slot analyseren we hoe effectief de burning strategie van BNB is.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.015,30 ($ 19.371,71). Dit is 3,16% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto dalen. We zien alleen een + van 1,08% voor Uniswap (SWAP). Het grootste verlies is met -8,70% voor Lido Staked Ether (STETH). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

SEC voorzitter Gensler en Bitcoin influencer betogen: Ethereum crypto is security

Een van de meest beladen vragen is momenteel of een cryptomunt gezien kan worden als security en daarmee tegen de voorschriften van de SEC handelt. De SEC spreekt zich er alleen duidelijk over uit dat Bitcoin (BTC) geen security is. In het verleden hintten diverse bestuursleden erop dat Ethereum (ETH) dat ook niet zou zijn, maar er dook verrassend beeld op. SEC voorzitter Gensler was namelijk vóórdat hij voorzitter werd professor. In een van zijn colleges besprak hij Ethereum (ETH) en hij betoogde dat deze munt in zijn optiek zeker wel een security is.

Bitcoin Swan redacteur Nick Payton betoogde bovendien dat Ethereum (ETH) wel een security zou zijn doordat zij overstapt op validatietechniek Proof of Stake. Het opvallende was dat Vitalik Buterin persoonlijk in de bres sprong en een zeer scherpe rebound gaf.

We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat Vitalik Buterin nattigheid voelt en probeert naderend onheil voor Ethereum (ETH) af te wenden.

Naast de studenten van Gensler konden de afgelopen tijd meer mensen lessen leren van crypto.

Vice gouverneur van Bank of England deelt lessen uit crypto crisis

Op een event in Singapore sprak de vice gouverneur van de Bank of England over de lessen die hij en andere regelgevende autoriteiten hebben geleerd uit de recente cryptocrisis. Hij noemde de volgende 4 speerpunten:

  • technologie kan financiële risico’s van beleggingen niet wegnemen;
  • het is belangrijk dat regelgevende instantie zo snel mogelijk met sluitende cryptoregelgeving komen;
  • de regelgeving zou niet zo zeer op het soort belegging maar op het soort risico gericht moeten zijn, waarbij uitgangspunt is dat gelijksoortige risico’s gelijksoortige regelgeving moeten kennen.
  • gepaste regelgeving zal innovatie in de cryptosector stimuleren.

Daarnaast gaf Cunliffe ook aan dat er wel degelijk ruimte is voor de crypto-industrie in de financiële sector. Ook is de voorheen meer kritische Cunliffe nu overtuigd van de toegevoegde waarde van de cryptomarkt.

De hele speech kun je hier lezen.

Analyse: is de Build and Build (BNB) coin burn strategie effectief?

Om de schaarste van de munt op te drijven houdt de voormalige Binance Coin (BNB), dat tegenwoordig als Build and Build door het leven gaat periodieke muntverbrandingen.

Vroeger verliepen deze coin burnings per kwartaal, maar sinds november 2021 wordt van iedere BNB die voor transacties betaald wordt automatisch een deel verbrand. De vraag is of dit inderdaad het beoogde positieve effect op de BNB prijs heeft.

In absolute zin kunnen we concluderen dat er enorm snel verbrand wordt. Sinds de invoering van de wijziging in november 2021 is er al voor een waarde van $ 22.932.378,62.

Of dit ook in financiële zin tot spectaculaire resultaten leidt valt door de crypto crisis nog niet te beoordelen. De crisis zorgde er namelijk voor dat de zowel de marktkapitalisatie als de koers (met 56%) fors daalden. Daarmee lijkt het alsof de burning niet veel zoden aan de dijk zet. Toch is ook die vraag lastiger te beantwoorden dan het lijkt, want wie weet hoe zwaar de munt had verloren zonder de aanzienlijke burning. De hele analyse met bijbehorende grafieken zie je hier.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: BTC en crypto daalt. Is ETH security? les en BNB
Sluiten