Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 31 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. ETH, USDT, FBI en Defi

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna delen we het laatste Ethereum Merge nieuws en zien we hoe Tether (USDT) en Wall Street Journal het met elkaar aan de stok hebben. Tot slot delen we de tips die de FBI voor DeFi investeerders heeft en een hele dure les.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de top 25 cryptoprijzen.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 20.060,70 ($ 19.994,49). Dit is 0,77% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste andere crypto uit de top 25 zijn negatief. Er zijn uitzonderingen. Zo noteert Near Protocol (NEAR) met + 6,46% de grootste winst. OKB (OKB) noteert met -5,66% momenteel het grootste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto investeerders in opties bullish over Ethereum (ETH) Merge, Anthony Di Ioirio waarschuwt

Als we het over de oprichter van Ethereum (ETH) hebben gaan de gedachten vaak uit naar Vitalik Buterin. Dit is deels terecht, want hij was de initiatiefnemer. Bij de oprichting waren echter meer mensen betrokken. Een van de medeoprichters is Anthony Di Ioirio. In een interview legt hij uit hoe Ethereum (ETH) van idee naar werkelijkheid gebracht werd.

Uiteraard gaat hij ook in op de komende Ethereum Merge update die zonder twijfel de grootste in de geschiedenis van de munt is. Hij waarschuwt dat veel partijen ‘noise’ oftewel geruchten en nepnieuws zullen verspreiden in de hoop een graantje mee te pikken van de te verwachten koersstijgingen rond de uitrol van Ethereum Merge op 15 of 16 september.

Dat er kans is op een fikse koersstijging zien we bijvoorbeeld aan de optiemarkt, waar crypto investeerders massaal inzetten op prijsstijgingen en dus ‘long’ gaan. Dit zien we in onderstaande grafiek.

Hoe snel de prijs bullish wordt is de vraag. De live Ethereum (ETH) prijs bedraagt namelijk $ 1.535,57 en dat is 0,57% lager dan gisteren. Wel zijn er aanwijzingen dat er een koersstijging kan volgen, maar met de volgende weerstanden op $ 1.650,- en $ 1.725,- lijkt de ruimte voor groei vooralsnog beperkt.

Tether (USDT) en Wall Street Journal vliegen elkaar in de haren

De Wall Street Journal pakte eerder deze week uit met een groot artikel over stable coin Tether (USDT), die wel vaker onder vuur ligt. In het artikel veegt men de vloer aan met de cryptomunt. Zo worden er twijfels gezaaid over de dekking van de waarde van de munten. Dit enerzijds door te wijzen op het uitblijven van een accountantscontrole, maar anderzijds ook omdat er, doordat een deel van de dekking uit belegging in crypto bestaat, een groot risico zou zijn op gebrek aan dekking.

Vandaag reageerde Tether (USDT) met een tegenartikel. In dit artikel legt men de gang van zaken rond de munt uit, maar bestrijd men ook een aantal stellingen van de krant en licht men een aantal (volgens USDT) ‘onwaarheden’ toe. Opvallend is dat de argumenten van WSJ grotendeels onweersproken blijven, maar dat men vooral veel op de omstandigheden en context ingaat.

Daarmee oogt het artikel van WSJ voor een kwaliteitsmedium wat zwak, zeker omdat er ook feitelijke fouten worden genoemd. De vraag is nu dus waarom WSJ zo fel aanvalt en of er nog een reactie van WSJ op het artikel van Tether (USDT) komt.

FBI trapt open DeFi deur in, duur crypto foutje

In crypto is DeFi een van de laatste trends. Deze populariteit is niet alleen goed voor crypto investeerders, maar ook voor cryptocriminelen. De FBI richt zich op de bestrijding van DeFi fraude en ontdekte recent dat er ruim $ 350 miljoen is buitgemaakt bij 3 grote fraudes. Ze gaf daarom vanavond een persbericht uit met 4 fraudepreventietips voor investeerders en die zijn eerlijk gezegd nogal knullig. Wij benoemen ze hierna:

  • Doe goed onderzoek naar DeFi projecten voordat je erin investeert;
  • Controleer of er een code audit heeft plaatsgevonden;
  • Wees extra voorzichtig als je maar beperkte tijd om te investeren (de bekende nu-of-nooit truc);
  • Wees je bewust van ‘crowdsourced solutions’.

Wat ons betreft is dit het intrappen van een open DeFi deur.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er nooit iets misgaat. Zo maakten de ontwikkelaars van OptiFi, een DeFi project op de Solana (SOL) blockchain bekend dat zij tijdens een routine-update per ongeluk het hele protocol permanent gesloten hebben.

Hierdoor is het project nogal abrupt ten einde en is er voor zo’n $ 661.000,- verdwenen. De mensen achter het project leggen de schuld bij onduidelijke instructies van Solana (SOL) en beloven gedupeerden binnen 14 dagen schadeloos te stellen. Solana (SOL) bezitters lijken vooralsnog niet onder de indruk. De live Solana (SOL) prijs is met $ 31,47 1,44% lager dan gisteren en dat wijkt niet af ten opzichte van de tendens bij de meeste andere crypto uit de top 25.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. ETH, USDT, FBI en Defi
Sluiten