Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 5 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. ETH, XRP & Blackrock

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. We bekijken uiteraard de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we de verwachtingen voor de Ethereum (ETH) prijs en Ripple (XRP) prijs. Ook zien we een belangrijk partnerschap van Coinbase met BlackRock.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.1055,71 ($ 22.488,75). Dit is 3,35% lager dan gisteren en 2,78% lager dan tijdens onze laatste crypto update.

Ook de prijzen van de meeste munten uit de crypto top 25 dalen. Afgezien van de stable coins noteert alleen BuildNBuild (BNB) een winst van 2,32%. Ethereum Classic (ETC) noteert met -6,65% het grootste verlies. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Ethereum (ETH) verliest terrein, dit is het volgende koersdoel

Op het moment van schrijven noteert de live Ethereum (ETC) prijs $ 1.595,15. Dit is 2,05% lager dan gisteren. Daarmee is de munt onder het supportniveau van $ 1.600,- gedaald. Het lijkt er dan ook op dat we een correctie zien. De oorzaak voor die correctie is schokkend eenvoudig, een gebrek aan kopers.

Daarmee ligt een verdere koersdaling voor de hand. Het eerste steunniveau zien we op $ 1.500,-. Hierna volgt waarschijnlijk een retracement in het weekend, maar deze kan de koers ook verder drukken. Daarnaast is de upside beperkt geworden, aangezien we de eerste weerstand nu al op het voormalig steunniveau van $ 1.680,- zien liggen.

Crypto analisten voorzien break out voor Ripple (XRP)

Op dit moment is de live Ripple (XRP) prijs $ 0,3693. Dit is 0,89% lager dan gisteren. Toch zien diverse analisten een bullish uitbraak op korte termijn. Dit zien we bijvoorbeeld in deze technische analyse van Crypto Rand.

Dit wordt ondersteund door andere analyses. Die laten zien dat het cruciale breekpunt voor Ripple (XRP) nu op $ 0,385 ligt. Als deze weerstand gebroken wordt ligt er een groei naar $ 0,48 in het verschiet. De bijbehorende video-analyse zie je hierna.

Daarbij moeten we voorzichtig zijn als de koers onder de $ 0,35 duikt. De bearish trend die dan ontstaat kan de koers terugdringen naar $ 0,325 en in het worst case scenario zelfs naar $ 0,24%, waarmee een verlies van ruim 35% zou ontstaan.

Coinbase en BlackRock kondigen crypto partnerschap aan

Naast de koersverwachtingen kunnen we ook nog nieuws aankondigen. We konden eerder al melden dat Coinbase haar strategie voor geavanceerde trading aan het veranderen is.

Hierin zet de grote cryptobeurs een volgende stap door in samenwerking met asset manager BlackRock de omgeving Coinbase Prime opnieuw vorm te geven. In deze omgeving voor institutionele beleggers komen diensten zoals een bewaarservice, brokerage en reporting faciliteiten. Ook linkt men het BlackRock Aladdin software programma aan Coinbase Prime.

Beleggers reageerden enthousiast. Het aandeel Coinbase steeg liefst 35%. Ook het aandeel BlackRock steeg, al was het percentage met 0,79% meer bescheiden.

Er valt dus weer genoeg cryptonieuws te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. ETH, XRP & Blackrock
Sluiten