Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 27 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto dalen. FED, fake trades en UNI

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten voor het weekend. Voor ons de hoogste tijd om de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto te bekijken. Daarna zien we hoe de speech van FED-voorzitter Powell deze dalingen veroorzaakte. Vervolgens analyseren we hoeveel fake trades er op de cryptobeurzen plaats vindt. Tot slot analyseren we Uniswap (UNI). Wat is de UNI prijs verwachting op lange termijn?

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto dalen fors

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 20.709,42. ($ 20.653,53). Dit is 4,18% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de andere munten uit de top 25 crypto dalen fors. We zien momenteel alleen rode cijfers. Het verlies is momenteel met -8,96% het grootst voor Lido Staked Ether (STETH). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto en andere financiële markten in mineur door speech FED-voorzitter Powell

Tijdens de Jackson Hole meeting komen allerlei bancaire specialisten samen om over de economische ontwikkelingen te praten. Vandaag hield FED-voorzitter Powell zijn speech en hij had geen goed nieuws voor de financiële markten.

Zoals bekend is de inflatie in Amerika momenteel ver boven de gewenste 2%. FED-voorzitter Powell gaf aan dat de FED zich in zal zetten om de inflatie naar 2% terug te brengen. Ook gaf hij aan dat men krachtig te werk zal gaan en de economie ‘enigszins pijn zal doen’. Hij noemde verdere renteverhogingen en ingrijpen in de arbeidsmarkt als voorwaarden. De financiële markten schrokken van het nieuws. Op de cryptomarkt gingen de cijfers van de top 25 crypto in het rood en de marktkapitalisatie daalde snel met bijna $ 50 miljoen.

Ook de Amerikaanse aandelenmarkt noteerde alleen verliezen die bij grote bedrijven zoals Alphabet (het moederbedrijf van Google) opliepen tot bijna 5%.

Meer slecht nieuws: schokkende cijfers over fake Bitcoin trades

Bovenop de dreun die FED-voorzitter Powell uitdeelde kwam meer schokkend nieuws. uit nieuw onderzoek naar BTC trades blijkt namelijk dat meer dan 50% van de Bitcoin trades vals is.

Forbes onderzocht 157 cryptobeurzen. Uit het onderzoek bleek dat ruim 50% van de Bitcoin trade transacties uit zogenaamde ‘wash trades’ bestond. Hierbij lijkt het of er transacties plaatsvinden, maar in feite loopt de trader geen risico en verandert zijn positie niet. Deze wash trades worden gedaan om toenemende populariteit van een crypto te suggereren, waardoor er wellicht meer kopers komen. Nu het wash trading zo groot blijkt te zijn is de vraag of deze lucht niet in de hele cryptomarkt zit. Het hele Forbes onderzoek naar fake trading kun je hier bestuderen.

Al in 2019 stelden onderzoekers vast dat er veel fake BTC trading plaatsvond. Hun pijlen richtten zich toen vooral op Coinmarketcap.com. Liefst 95% van de transacties die deze site registreert zou vals zijn. De site, die inmiddels eigendom van Binance is, beloofde beterschap. Toch blijkt dit nu onvoldoende.

Een van de struikelblokken is dat er geen afdoende regelgeving is die bepaald wanneer een trade meegeteld mag worden als daadwerkelijke trade met impact op het risico van de traders. Zo kan het handelsvolume van Bitcoin op 1 moment bij verschillende onderzoeksfirma’s variëren van $ 5 miljard (Messari) tot $ 57 miljard (Nomics). Dit zorgt uiteraard voor instabiliteit en onzekerheid en daarmee voor terugtrekkende ondernemers.

Crypto investeerders opgelet: gaat Uniswap (UNI) op lange termijn veel rendement bieden?

Onderzoekers van Grayscale namen de huidige bearmarkt onder de loep. Hierbij kwam ook Uniswap (UNI) onder het vergrootglas te liggen. De researchers concludeerden dat er 3 voordelen van Uniswap (UNI) zijn die investeerders op lange termijn een groot rendement kunnen brengen. Dit zijn:

  • de decentrale organisatie;
  • het toestromen investeerders die de risicovollere CEFI staking en liquiditeitspools willen vermijden;
  • de hierdoor toegenomen liquiditeit.

Toch waarschuwen de onderzoekers tegelijk voor te hoge verwachtingen. Zij voorzien dat de beren nog 4 tot 5 maanden de overhand zullen hebben. Dit kan betekenen dat de live Uniswap (UNI) prijs, die momenteel met $ 6,330 liefst 9,81% verliest ten opzichte van gisteren, eerst nog verder zal dalen.

Ben jij benieuwd of hoe rendabel beleggen in Bitcoin (BTC) nu echt is? Wij vergelijken morgen (zaterdag) het rendement van de Bitcoin met het rendement van de beleggingen en de resultaten zullen je verbazen!

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs BTC en crypto dalen. FED, fake trades en UNI
Sluiten