Crypto update: prijs BTC en crypto daalt. Opties, Coinbase en eBay in NFT

Tech Robert Kroes 23 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

De Amerikaanse markten zijn weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we wat het vervallen van de maandopties morgen kan betekenen. Ook zien we wat er verandert bij Coinbase en vertellen we je hoe eBay verder in NFT’s stapt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen weer

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 18.995,89 ($ 19.940,688). Dit is 4,45% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de prijzen van de top 25 crypto dalen. Naast de stable coins en 2 uitzonderingen zien we alleen rode cijfers. De uitzonderingen zijn voor Leo Token (LEO) en Polygon (MATIC) die momenteel respectievelijk +7,61% en + 6,60% noteren. Het grootste verlies is momenteel voor Lido Staked Ether (STETH), dat 9,07% verliest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Gaan te vervallen crypto opties morgen de markt bepalen?

Vrijdag om 10 uur (Nederlandse tijd) vervallen de crypto-opties met looptijd van een half jaar, een kwartaal, een maand en een week. Doordat al deze looptijden vrijdag samen komen is dit een zeer grote verschuiving in de markt, zeker omdat de trend in 2022 veel meer bearish is geweest dan gedacht. Daardoor kunnen de bears vrijdag flinke voordelen halen als de koersen zo veel mogelijk drukken. Dit zien we bijvoorbeeld aan de BTC opties.

Hoeveel geld verdienen de bears aan de BTC opties?

Om te bepalen hoeveel geld de bears kunnen verdienen moeten we uitgaan van de koers van de Bitcoin op vrijdagochtend 10 uur. Afhankelijk van de koers zijn dit de meest realistische scenario’s:

  • Bitcoin koers tussen $ 18.000,- en $ 20.000,-: 500 calls vs. 33.100 puts. Het netto resultaat voor de beren is dan $620 miljoen.
  • BTC koers tussen $ 20.000,- en $ 22.000,-: 2.800 calls vs. 27.000 puts. De beren noteren dan een netto resultaat van $ 520 miljoen.
  • Prijs Bitcoin tussen $ 22.000,- en $ 24.000,-: 5.900 calls vs. 26.600 puts. In dit scenario noteren de beren een netto resultaat van $ 480 miljoen.

We zien dus dat de beren er alle belang bij hebben om de BTC koers onder de $ 20.000,- te houden.

Ook vervallen Ethereum (ETH) opties worden een crypto bear feestje

Wanneer we de statistieken voor Ethereum (ETH) opties bekijken zien we dat de open interest tot de koers van $ 1.100,- in het voordeel van de beren is, waarbij de beren er alle belang bij hebben de koers lager te houden dan $ 1.000,-. Of dat lukt wordt spannend, want de live Ethereum (ETH) prijs bedraagt op dit moment $ 1.057,81. Dit is 6,00% lager dan gisteren.

Crypto investeerders moeten afscheid nemen van Coinbase Pro

Cryptobeurs Coinbase heeft aangekondigd dat het platform Coinbase Pro gaat verdwijnen. In plaats daarvan gaan zij alle marktactiviteiten voor alle traders beschikbaar maken op één account onder de naam Advanced Trade.

In dat account vind je naast spot trading mogelijkheden zoals staking, lenen, dapp wallets en een coinbase card. Advanced Trade is nu al beschikbaar, maar in de komende weken gaat men klanten met een Coinbase Pro abonnement overzetten op Advanced Trade. In deze blog vind je alle relevante informatie.

eBay koopt NFT marktplaats KnownOrigin en duikt dieper in NFT’s

Online veilinghuis eBay is al langer bezig met het integreren vanaf NFT. Men startte die ontwikkeling sinds 2021 en vorige maand lanceerde zij een eigen collectie op Polygon (MATIC). Dit smaakt klaarblijkelijk naar meer, want vandaag maakte men een nieuwe deal bekend.

De e-commerce gigant maakte namelijk bekend dat zij voor een onbekend bedrag de Engelse NFT Marktplaats KnownOrigin heeft overgenomen. In de deal zijn onder meer de oprichters, het hele team en alle intellectuele eigendommen van de NFT marktplaats opgenomen.

Op de KnownOrigin marktplaats vind je op dit moment 80.600 items. Er is op het platform voor $ 8,8 miljoen verplaatst en de items worden gehouden door zo’n 13.400 eigenaren. Het hele persbericht kun je hier lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen