Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 20 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto rally. BTC, ETH en XRP update

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken hoe de live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van de top 25 crypto in rally omhoog schieten. Daarna analyseren we de recente ontwikkelingen en prijsverwachting voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto schieten in rally omhoog

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 23.255,55 ($ 23.421,-). Dit is 8,53% hoger dan tijdens onze Crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de top 25 crypto stijgen snel. Naast enkele stable coins noteert alleen Leo Token (LEO) een verlies van 2,30%. Voor het overige zien we bij de crypto fikse prijsstijgingen. De grootste winst is momenteel met 12,27% voor Solana (SOL). Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptokoersen analyseren.

Waarom stijgt de Bitcoin (BTC) prijs en wat zijn de key crypto koersen?

Er zijn momenteel 2 oorzaken aan te wijzen voor de sterke prijsstijging van de Bitcoin (BTC). Allereerst doorbrak de koers de belangrijke weerstand op het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde. Daarbij brak de prijs ook door het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen.

Daarnaast zien we een miner capitulatie. Dit wordt op basis van historische analyse gezien als een signaal dat de bodem van de crash bereikt is.

Toch is het nog te vroeg om te roepen dat we uit de crisis zijn. Om een bullish trend te bevestigen is het belangrijk dat Bitcoin (BTC) boven de grens van het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (rond $ 22.600,-) en liefst boven de $ 23.000,- blijft. Als dit niet het geval is ligt een prijsdaling richting $ 20.000,- en wellicht zelfs lager in lijn der verwachting.

Als de Bitcoin (BTC) prijs inderdaad boven de $ 23.000,- blijft is het zaak zo snel mogelijk boven de $ 24.000,- te komen, waarna een verdere bullish rally tot de supply zone boven de $ 30.000,- tot de mogelijkheden behoort. Dit gaat dan waarschijnlijk met een tussenstap, aangezien er op $ 28.000,- nog een relatief sterke weerstand ligt.

Zekerheden rondom Ethereum (ETH) koers en daar profiteert Ethereum Classic (ETC) van

Naast de Bitcoin (BTC) stijgt ook Ethereum (ETH) weer flink in prijs. De live Ethereum (ETH) prijs is momenteel $ 1.558,70. Dit is 3,90% hoger dan gisteren rond deze tijd.

Volgens analisten kunnen we de komende tijd meer prijsstijgingen voor Ethereum verwachten door 2 zekerheden:

  • Allereerst zorgt de Merge update en de uitrol van Ethereum 2.0 voor een structurele aanjager van de prijs;
  • Daarnaast zien we dat macro-economische factoren kalmeren. Doordat de bullish case bij Ethereum (ETH) nu duidelijker is dan bij Bitcoin (BTC) zorgt dit voor een stevig fundament onder de koersstijgingen.

Daarnaast blijft Ethereum (ETH) zich richten op toekomstige ontwikkelingen. Zo dook Vitalik Buterin op in een uitgebreide discussie over een ontwikkeling van de toekomst, de zogenoemde Network States.

Ethereum Classic (ETC) spint garen bij vernieuwingsdrang

Naast alle voorliefde voor de vernieuwingen waar Ethereum (ETH) mee bezig is zien we ook een toenemende groep liefhebbers van de technologie achter de originele Ethereum Blockchain, die nog steeds gebruikt wordt door Ethereum Classic (ETC).

Doordat Ethereum (ETH) overstapt van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS) als validatietechniek verliezen de ETH miners hun inkomsten de verwachting is dat zij, met hodlers in hun kielzog uitwijken naar Ethereum Classic (ETC), waar mining nog steeds mogelijk is en blijft.

De toenemende interesse zien we al terug in de handel in ETC. Zo is de munt sinds lange tijd weer te vinden in de top 25 op basis van marktkapitalisatie. Ook heeft de live Ethereum Classic (ETC) prijs, die momenteel $ 25,87 bedraagt en daarmee 6,07% koerswinst op 1 dag boekt, de bear trend doorbroken. Analisten verwachten een fikse bull-rally, waarbij een ETC koersdoel van $ 52,60 mogelijk is.

Crypto geschiedenis voor Ripple (XRP), wat is de prijsverwachting?

Voor Ripple (XRP) was het vandaag een drukke dag met een historisch tintje. De drukte werd vooral veroorzaakt door gebeurtenissen rondom de rechtszaak met de SEC. Zo maakte een advocaat namens 68.700 investeerders in Ripple (XRP) flinke gaten in de aanklacht die de SEC tegen Ripple (XRP) heeft opgesteld. Daarmee loopt hij warm voor een schadeclaim tegen de SEC wegens een vorm van onrechtmatige vervolging, waardoor het rendement van zijn klanten geschaad wordt.

Daarnaast was er rumoer vanuit het huis van afgevaardigden. Hier riep afgevaardigde Brad Sherman namelijk op om cryptobeurzen die Ripple (XRP) noteren te vervolgen wegens het bewust aanbieden van een ongereguleerde security. Aangezien de zaak nog onder de rechter is en de meeste Amerikaanse cryptobeurzen geen Ripple (XRP) meer aanbieden sins de SEC haar aanklacht begon kwam er niet direct een reactie op de woorden van Sherman.

Daarnaast werd er Ripple (XRP) geschiedenis geschreven. Het is namelijk de dag dat medeoprichter Jed McCaleb zijn beruchte “Tacostand” wallet sloot. Hiermee zijn alle 9 miljard Ripple (XRP) tokens die McCaleb tijdens zijn vertrek meekreeg verkocht. Dit is gunstig voor de koers aangezien de constante dumpingen van McCaleb prijsdrukkend werkten. Investeerders reageerden enthousiast. De live Ripple (XRP) prijs noteert met $ 0,3760 namelijk 3,67% winst ten opzichte van gisteren. Daarmee is het bearish patroon in ieder geval nu doorbroken.

Zoals je in onderstaande video-analyse kunt zien maakt dit de weg vrij voor een verdere bull-rally.

Toch zijn de zorgen voor een bear-rebound nog niet helemaal weg. Dit gebeurt pas bij een koers boven de $ 0,47, waarna er een verdere stijging naar $ 0,58 mogelijk is. In ander geval wacht een koersdaling van zo’n 40%. Het blijft dus spannend en wij blijven de ontwikkelingen volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!