Robert Kroes
Robert Kroes Tech 30 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto lunch: prijs BTC stijgt crypto ook: bull- en bear signalen

Inmiddels is het weer lunchtijd. Voor ons een goed moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Daarnaast zien we hoe de markt voor diverse munten bullsignalen en bear-signalen laat zien. Uiteraard delen wij deze.

We beginnen met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live Bitcoin prijs stijgt, sentiment top 25 cryptomunten ook positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.094,93 ($ 47.563,79). Dit is 1,59% hoger dan tijdens de Bitcoin lunch van gisteren.

De prijzen van de top 25 cryptomunten laten een wisselend beeld zien. We noteren nog wel een paar kleine verliezen, maar deze zijn minder dan 1%. Veruit de meeste cryptomunten tonen een positief resultaat. Algorand (ALGO) is met + 17,77% het meest populair. Op de site van Tradeincrypto.com zien we dat meer cryptomunten, waaronder nieuwkomer Near (NEAR), de winst in dubbele cijfers noteren als we de live cryptoprijzen bekijken.

Bull en bear signalen verdelen crypto

Door de koersschommelingen zien we dat bull en bear signalen voor crypto elkaar afwisselen. Wij zetten enkele belangrijke indicatoren op een rij.

Bull signalen voor Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Binance token crypto

We beginnen met de opmars van de crypto die op de blockchain van Binance genoteerd zijn. Deze zogenoemde BEP-20 tokens zijn momenteel nog niet te zien in de top 25 en daarom bespreken we ze hier niet uitgebreider. Toch worden deze crypto steeds populairder. In dit artikel lees je waarom PancakeSwap (CAKE), BakeryToken (BAKE) en Alpha Finance Lab (ALPHA) als kooptips genoemd worden.

Een van de cryptomunten die een roerig jaar kende was Cardano (ADA). Na grote groei volgde een dip. Deze werd versterkt door de bekendmaking dat de munt in 2022 gedeeltelijk gebanned wordt door eToro. Toch houdt de munt stand omdat deze crypto door veel deskundigen als ‘beter dan Bitcoin’ en ‘Ethereum-killer’ gezien wordt. Crypto-investeerder Tom Gentle ziet op basis van technische analyses dan ook een sterke kans om te kopen. De huidige Cardano (ADA) prijs is $ 1,366.

Als de markt altijd gelijk heeft zou Ripple (XRP) wel eens sterk in prijs kunnen stijgen. Een positieve uitspraak of schikking in de zaak tegen de SEC zou daarbij natuurlijk belangrijk zijn, maar we zien daarnaast dat investeerders hun Ripple (XRP) massaal van de beurs-wallet naar een private wallet overhevelen. Zij anticiperen daarmee dus op een beduidend hogere koers dan de huidige Ripple (XRP) prijs, die op $ 0,849 ligt.

Toch is er nog geen reden om juichend naar de volgende recordrally uit te kijken. De gegevens over grote transacties tonen namelijk ook een bear signaal voor twee andere grote crypto.

Belangrijk bear signaal voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)

De twee grootste crypto (gemeten op basis van marktkapitalisatie) zien namelijk juist een fikse verschuiving van munten uit privé wallets naar de beurs. Dit zou erop kunnen duiden dat beleggers hun winst willen nemen (of verlies willen beperken) en uit de markt willen stappen.

Dat zou getriggerd kunnen worden door koersbewegingen na verval van de Bitcoin- en crypto opties die voor morgen gepland staat. Zoals we zagen noteert Bitcoin (BTC) op dit moment net als Ethereum (ETH) een bescheiden winst. De Ethereum (ETH) koers bedraagt $ 3.741,67.

Geld verdienen met crypto tussen kerst en nieuwjaar zonder investeren?

Terwijl we langzaam aftellen naar de oliebollen en het nieuwe jaar zien we dus een volatiele markt, waarin te verdienen, maar ook te verliezen valt. Als je zonder in crypto te investeren voor het eind van het jaar nog iets wilt verdienen is dit artikel wellicht een aanrader.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting wellicht een leestip.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!