Crypto update: BTC en crypto stijgt. CPI, ETH & XRP overname?

Crypto Robert Kroes 11 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

De Amerikaanse markten zijn weer gesloten. Na de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers zien we dat de prijs van Bitcoin (BTC) en top 25 crypto prijzen snel stijgen. Ook analyseren we de Ethereum (ETH) rally en de overname die Ripple (XRP) voor elkaar hoopt te krijgen.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 23.420,99 ($ 23.890,02). Dit is 2,90% hoger dan gisteren rond deze tijd en 0,34% hoger dan tijdens onze crypto update van maandagavond.

Ook de prijzen van de meeste munten uit de top 25 crypto stijgen. De stable coins tonen rode cijfers en daarnaast zien we alleen Leo Token (LEO) met -3,00% een verlies noteren. Op dit moment schrijft Near Protocol (NEAR) met +9,04% het grootste rendement. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto reageert positief op gunstige inflatiecijfers

Vandaag maakte men in Amerika de inflatiecijfers over juli bekend. Investeerders waren huiverig, want een stijgende inflatie zou de deur open zetten voor scherpere renteverhogingen van de FED.

Inmiddels weten we dat de inflatie op jaarbasis teruggelopen is van 9,1% in juni naar 8,5% in juli. Op maandbasis was er zelfs geen inflatie gemeten. Daarmee is er voorzichtige hoop dat de inflatie over het hoogtepunt heen is. Hiermee zou de urgentie voor hard ingrijpen door de FED verminderd zijn. Dit leidde direct tot stijgende prijzen in diverse financiële markten, waaronder de cryptomarkt.

Overigens is men er nog niet gerust op dat het inflatiespook hiermee definitief verjaagd is. Experts zien dat de rem in inflatie met name veroorzaakt wordt door een dalende gasprijs. Dit is, zeker met oog op de situatie in Rusland in het achterhoofd, een wankele aanname voor een trendbreuk. De vraag is dan ook hoe structureel de boost in de financiële markten hierdoor wordt.

Crypto investeerders: winst nemen of vasthouden na Ethereum (ETH) rally?

Een van de munten die vandaag sterk steeg in waarde was Ethereum (ETH). Na een hoogtepunt van +10,69% liep de koers door winstnemingen iets terug. Op dit moment bedraagt de live Ethereum (ETH) prijs $  1.848,76. Dit is nog altijd 8,61% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd. De vraag is uiteraard of het verstandig is om nu winst te nemen.

Enerzijds kan een sterke koersstijging in korte tijd leiden tot een correctie. Bovendien lijkt de grootste drijvende kracht achter de koersstijging de gunstige inflatiecijfers. Dit effect lijkt weg te ebben nu de rally minder scherp stijgt.

Daar tegenover staat dat we zien dat steeds meer investeerders hun Ethereum (ETH) vasthouden en wachten op koersstijgingen. Ook zien we dat de interesse van institutionele beleggers toeneemt. Tot slot wachten we natuurlijk op de Merge-update in september die volgens velen tot koersstijging gaat leiden.

Daarmee lijkt het voor beleggers met een lange beleggingshorizon die niet dagelijks transacties willen doen het overwegen waard om de munt vast te houden. De meer ervaren en frequente traders kunnen speculeren op een correctie op korte termijn.

Ripple (XRP) onderzoekt overname Celsius

Een van de slachtoffers van de recente crypto crash was, zoals wij al rapporteerden, crypto leenplatform Celsius. Inmiddels loopt de procedure van het faillissement en op 5 augustus heeft Ripple 3 moties ingediend over betrokkenheid bij het faillissementsproces. Dat was opmerkelijk, want voor zover bekend had Ripple (XRP) niet of nauwelijks een financieel belang in het platform.

Nu blijkt dat Ripple (XRP) inzage probeert te krijgen in de portefeuille van Celsius. Als daaruit blijkt dat er aanknopingspunten zijn die strategisch voordeel bieden wil de Ripple-organisatie, conform haar eerder publiek gemaakte overnameplannen, proberen (delen van) Celsius over te nemen. Het is overigens nog de vraag of dit lukt. Nexo kreeg namelijk bij een eerdere poging het deksel op de neus. Het is momenteel niet bekend of partijen al met elkaar in gesprek zijn. Investeerders reageren vooralsnog niet uitgesproken. De live Ripple (XRP) prijs is met $ 0,3802 weliswaar 3,17% hoger dan gisteren, maar dat kan ook te danken zijn aan de gunstige inflatiecijfers.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen