Crypto update: prijs BTC stijgt, crypto mixt. OM slaat slag, MATIC & DOGE

Tech Robert Kroes 6 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we hoe het Nederlandse Openbaar Ministerie een slag slaat tegen ransomware. Verder zien we hoe de Polygon MATIC prijs een win-win situatie kan creëren. Tot slot bekijken we de Dogecoin (DOGE) koersverwachting.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs stijgt, prijzen meeste top 25 crypto dalen

Inmiddels noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.481,- ($ 20.300,01). Dit is 1,82% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook weer boven de $ 20.000,- na onze Bitcoin lunch, waarin wij de key BTC koersen bespraken.

Voor de meeste crypto uit de top 25 is het sentiment minder positief. Er zijn wel crypto die winst noteren. Polygon (MATIC) toont met 5,87% het beste resultaat. Het grootste verlies is momenteel met -3,66% voor Polkadot (DOT). Op de site van Tradeincrypto.com kan je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Nederlands Openbaar Ministerie slaat slag tegen crypto criminelen, ransomware terug gehaald

In 2019 werd de Universiteit Maastricht getroffen door een ransomware aanval. De universiteit besloot destijds de gevraagde EUR 200.000,- aan BTC te betalen om weer toegang te krijgen tot de administratie. Daarna heeft men samen gewerkt met het Openbaar Ministerie dat een internationaal onderzoek startte. Het spoor leidde naar de Oekraïne. De huiszoeking en gesprekken met ‘betrokkenen’ daar leidde ertoe dat het OM een wallet in beslag kon nemen met daarop waarschijnlijk een deel van de buit.

De bedoeling is nu dat justitie dit geld terug gaat geven aan de universiteit. Prettige bijkomstigheid is dat de waarde van de gevonden crypto inmiddels is gestegen tot EUR 500.000,-. Hoewel dit volgens de universiteit nog niet genoeg is om de kosten te compenseren wil men het hele bedrag aanwenden voor een fonds voor studenten in nood. Het hele persbericht kun je hier lezen.

Crypto investeerders hebben vertrouwen in Polygon (MATIC), win-win situatie

Zoals we zagen noteert Polygon (MATIC) momenteel het beste resultaat van de top 25 crypto. De live Polygon (MATIC) prijs is $ 0,52.

De afgelopen dagen steeg de koers al sterk en dat leidt tot positief sentiment bij investeerders. Voor die stijging zijn diverse fundamentele factoren aan te wijzen:

  • De samenwerking met telefoon-fabrikant HTC om de Desire 22 Pro op de markt te brengen. Deze metaverse gerichte smartphone gaat Polygon (MATIC) en Ethereum (ETH) ondersteunen.
  • Daarbij wordt de Polygon blockchain steeds populairder door de lage transactiekosten. Dit leidt weer tot een toename van het aantal gebruikers, aangezien veel makers van populaire apps voor de Polygon blockchain kiezen.
  • Hier worden investeerders enthousiast van en dat zien we terug in het stijgend volume op het netwerk. Dit bedroeg in de afgelopen 24 uur alleen al 57%

Analisten verwachten dan ook dat de Polygon (MATIC) koers de komende dagen blijft stijgen.

Kansen voor beleggers in Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) is een andere cryptomunt waar beleggers met veel positieve interesse naar kijken.

Dit heeft naast het enthousiasme van Elon Musk deze keer vooral te maken met het nieuws dat taxidienst UBER deze crypto als officieel betaalmiddel heeft geaccepteerd.

De live Dogecoin (DOGE) prijs bedraagt $ 0,0678. Hoewel dit een verlies van 1,81% ten opzichte van gisteren is blijft de markt kansen zien. In onderstaande DOGE prijsanalyse zie je waar die kansen liggen.

Overigens is er nog geen reden om volledig te juichen. Om het structureel bearish patroon te doorbreken zal deze crypto namelijk eerst door de $ 0,078 moeten breken.

Wij zijn benieuwd hoe snel dit gebeurt. Jij ook?

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen