Crypto update: prijs BTC & crypto stijgt: DOGE/Musk, XRP + SHIB update

Tech Robert Kroes 26 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we updates voor Ripple (XRP), Shiba Inu (SHIB) en de Dogecoin (DOGE) naar aanleiding van het nieuws dat Elon Musk door mag met de overname van Twitter.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 37.271,43 ($ 40.241,97). Dit is 1,56% hoger dan gisteren rond deze tijd en ook hoger dan tijdens onze Bitcoin lunch van vanmiddag.

Ook de prijzen van de top 25 crypto schieten omhoog. We zien veel groene cijfers, maar er zijn ook uitzonderingen. Near Protocol (NEAR) verliest momenteel met -5,62% het meeste. De grootste winst van de dag is voor Dogecoin (DOGE). Deze crypto schiet na het laatste nieuws inzake de overname van Twitter door Elon Musk omhoog met op dit moment 21,68%. Of dit terecht is lees je hierna. Op de site van tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Crypto Dogecoin (DOGE) schiet omhoog na Twitter overname Elon Musk, maar hoe terecht is dat?

Vanavond gaf de directie van Twitter akkoord op de overname van Twitter door Elon Musk. In dit artikel gaven we alle ins en outs. Beleggers in crypto hopen dat de overname ook gunstig uitpakt voor de lievenlingscrypto van Elon Musk, Dogecoin (DOGE). De vraag is hoe realistisch dat is.

Elon Musk was namelijk zondag in gesprek met Dogecoin (DOGE) oprichter Billy Markus. Hoewel hij niet meer officieel bij Dogecoin betrokken was gaf hij drie gebieden waar de meme-coin volgens hem kans had. Elon Musk reageerde hierop. Zijn reactie was kort maar krachtig:


Ook deelde Musk inmiddels een eerste update over zijn plannen met Twitter, maar daar staat de Dogecoin (DOGE) of crypto in het algemeen niet genoemd.

Beleggers hebben er ondertussen vertrouwen in. We zagen de live Dogecoin (DOGE) prijs al snel stijgen. Ook op de futures-markt (om precies te zijn de perpetual swaps) loopt de interesse snel op.

Investeerders in Dogecoin (DOGE) zijn dus in vol vertrouwen, maar dat geldt niet voor iedere cryptomunt.

Ripple (XRP) heeft het zwaar in crypto

Een van de crypto die momenteel een verlies moet incasseren is Ripple (XRP). Dit komt onder meer doordat de eerdere bewering van CEO Brad Garlinghouse over de rechtszaak tegen de SEC voorbarig lijkt. Wij berichtten eerder dat Garlinghouse verwacht dat de zaak nog dit jaar gunstig eindigt voor Ripple, maar een andere topman van Ripple, Stuart Alderoty, maakte beleggers ongerust door te melden dat een uitspraak wellicht pas in 2023 volgt.

Ook de technische trendanalyses laten de Ripple (XRP) momenteel in de steek. De Relative Volatility Index (RVI) toont namelijk een bear-trend en ook de Adjusted Price DAA Divergence toont dieprode verkoopsignalen. Dit betekent dat investeerders in Ripple (XRP) massaal verkopen en hun winst nemen. Ook betekent dit dat we veel volatiliteit (waarschijnlijk in neerwaartse richting) kunnen verwachten. Op dit moment noteert de live Ripple (XRP) prijs $ 0,69 met een verlies van 1,79% ten opzichte van gisteren, dus we zijn benieuwd.

Bull rally voor Shiba Inu in aantocht?

Inmiddels zien we dat de koers van Shiba Inu (SHIB) al een tijd consolideert, maar twee recente ontwikkelingen kunnen zorgen voor een fikse prijsverhoging.

Zo blijft de organisatie van SHIB hun crypto burnen waardoor er schaarste ontstaat. Inmiddels zijn er al 12 miljard SHIB verbrand.

Ook kondigt Shiba Inu aan dat iedereen het Burn smart contract mag gebruiken om een zogenaamde BURN Pool te openen.. via deze pools krijgen gebruikers geld om Shiba Inu (SHIB) te verbranden.

Dat dit de waarde van de munt ten goede kan komen zien ook de whales. Zij kopen op grote schaal SHIB in. Al deze ontwikkelingen leiden top optimisme. Dit zien we terug in de live Shiba Inu (SHIB) prijs die momenteel $ 0,00002436 bedraagt bij een winst van 2,14% in een dag. Met een koersdoel van $ 0,001 lijkt het daarbij nog niet te laat om in te stappen, maar zoals altijd natuurlijk wel na eigen onderzoek.

Uiteraard genoeg redenen om de Bitcoin en crypto te blijven volgen.

Liever in iets anders dan crypto beleggen?

Als je naast of in plaats van crypto liever belegt in andere gangbare beleggingen zoals de AEX, grondstoffen, aandelen of andere assets wil je natuurlijk ook jouw eigen onderzoek doen. Met onze koersverwachting op zustersite MANNERS.nl ben je in no-time weer actueel en klaar voor jouw onderzoek.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen