Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 30 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt. ETH, Formule 1 en AVAX

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij delen de live Bitcoin (BTC) prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de prijzen van Ethereum (ETH) en Avalanche (AVAX). Tot slot delen we hoe de Formule 1 organisatie in crypto gaat.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen weer

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 20.265,18 ($ 20.193,17). Dit is 1,47% hoger dan gisteren rond deze tijd, maar 2,23% lager dan tijdens onze crypto update van vrijdag.

Ook de prijzen van de meeste crypto in de top 25 herstellen weer voorzichtig. Afgezien van de stable coins zien we alleen maar groene cijfers. De grootste winst is momenteel voor FTX Token (FTX), dat + 5,40% noteert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Ethereum (ETH) funding rates zijn historisch laag. Crypto analisten verwachten …

De funding rates staan voor het verschil tussen de premie voor eeuwigdurende futures en de actuele prijs. Wanneer de premie lager dan de actuele prijs is betekent dit dat de short investeerders dominant zijn. Als de premie hoog is hebben de long traders de overhand.

Inmiddels zijn de funding rates op het laagste niveau sinds juli 2021. Toen volgde er na de lage funding rates een zogenaamde short squeeze (short opties werden massaal geliquideerd door snel stijgende prijzen) en een bull-run richting het hoogtepunt van de koers in november vorig jaar.

Men verwacht dat de huidige daling van de tarieven verband houdt met hoe traders zich indekken voor de Ethereum Merge uitrol.

De live Ethereum (ETH) prijs bedraagt op dit moment $ 1.538,70 en dit is 4,99% hoger dan gisteren rond deze tijd. Om nu echter direct op een short squeeze en bull run te speculeren is wellicht wat voortvarend. Zoals we in de Ethereum prijs analyse zien wachten er namelijk enkele grote weerstanden tussen $ 1.750,- en $ 2.000,-.

Hoe bearish is de Avalanche (AVAX) prijs verwachting?

We zagen vanmiddag dat Avalanche (AVAX) vorige week het grootste verlies leed van de top 25 crypto. Vandaag herstelt de live Avalanche (AVAX) prijs iets. De koers is met $ 19,15 exact 1,38% hoger dan gisteren rond deze tijd. Toch lijkt het leed nog niet geleden.

De beren houden namelijk een uitbraak boven de $ 20,- tegen. Hierdoor is het uitzicht voor de Avalanche (AVAX) prijs voorlopig weer bearish. Een prijsdaling via $ 17,50 naar een koers van $ 10,- is niet uit te sluiten zoals je in onderstaande video-analyse ziet.

Zoals we in de video zien is er pas ruimte voor een trendbreuk als de  koers door de $ 24,70,- breekt. Dit lijkt momenteel veel gevraagd, maar als de Avalanche (AVAX) prijs boven deze koers (het simpel voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen) stijgt is een verdere uitbraak naar $ 30,87 mogelijk. Daarmee wacht er een rendement van zo’n ± 60% en dat is reden genoeg om de koers te volgen.

Formule 1 zelf nu ook in crypto

We zien steeds meer cryptobedrijven optreden als sponsoren van Formule 1-teams. Zo kan je zelfs crypto-les krijgen van Max Verstappen.

Wakkere analisten hebben nu ontdekt dat de Formule 1 organisatie zelf ook grote stappen wil nemen in de cryptomarkt. Zo registreerden zij merken voor diverse digitale toepassingen, zoals:

  • NFT’s;
  • een eigen cryptomunt
  • blockchain verzekeringen en financiële diensten
  • virtuele racekleding en race-gear en
  • de handel in cryptomunten.

De eerste resultaten zouden we kunnen verwachten rond de Grand Prix van Las Vegas. Naast bovenstaande producten en diensten kunnen we daar dan ook hoofdtelefoons en digitale kunst verwachten. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de Formule 1 precies gepland heeft, maar duidelijk is dat ze ook in de crypto markt voor pole gaan.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt. ETH, Formule 1 en AVAX
Sluiten