Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 jul 2022
Leestijd: 5 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt. ETH, SEC en YouTube

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten voor het weekend. Wij bekijken de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna delen we de datum van de Merge update voor Ethereum (ETH) en zien we belangrijke ontwikkelingen bij Amerikaans toezichthouder SEC. Tot slot delen we een bijzondere beschuldiging aan het adres van YouTube.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen verder

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 20.921,19. Dit is 2,38% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 blijven stijgen. Naast de stable coins zien we alleen Leo Token (LEO) met -1,88% een verlies lijden. De grootste winst is momenteel met + 6,21% voor Ethereum (ETH), maar daarover later meer. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Verjaagt bekendmaking datum Ethereum (ETH) merge crypto beren?

Wie ons nieuws de afgelopen tijd heeft gevolgd weet dat Ethereum (ETH) op schema ligt voor de uitrol van de Merge update die cruciaal is voor de implementatie van Ethereum 2.0. Wanneer deze uitrol plaats zou vinden was tot vandaag onduidelijk.

In een developer call die de ontwikkelaars binnen Ethereum (ETH) vandaag hadden veranderde dit. Daar werd namelijk bekend dat de Merge in de week van 19 september zal worden uitgerold. Het historische ontwikkelaars groepsgesprek was via een livestream op YouTube te volgen. Deze is uiteraard terug te kijken.

Zoals je in de call kunt horen is de week van 19 september wel gekozen onder voorbehoud van een positieve uitrol van Merge op het laatste (Goerli) testnet. Deze laatste test naar verwachting in de 2de week van augustus starten.

Ethereum (ETH) prijs op zijn kop door Merge update

We konden de hele dag al zien dat beleggers dit nieuws positief verwerkten door de stijgende Ethereum koers. Ook op dit moment zorgt de live Ethereum (ETH) prijs van $ 1.251,15 met een stijging van 6,21% voor het beste resultaat van de dag.

Dit is te begrijpen, want de Merge update wordt als belangrijkste ontwikkeling gezien sinds de oprichting Ethereum (ETH) in 2016. Men verwacht dan ook een enorme koersstijging, mede omdat in de update de overstap naar validatiemethode Proof of Stake verwerkt is. Hiermee zijn door het staken (bevriezen van de munt voor een bepaalde periode) extra verdiensten voor beleggers mogelijk. Ook voor gebruik en milieu-impact zal Merge veel verbeteringen brengen. Keerzijde van de medaille is dat een onverwachte complicatie of een uitstel door problemen bij het laatste testnet het vertrouwen in de munt zwaar kan schaden.

Vooralsnog zit de koers dus in de lift. Deze stijging is een goed teken dat bearish patronen doorbreekt. Analisten zijn ervan overtuigd dat er ruimte is tot de onderkant van de supply zone op $ 1.420,-.Overigens wil men pas van een echte nieuwe bull run spreken als de koers boven de $ 1.500,- uitkomt en die kans lijkt gering zoals je hier kunt zien. Er wacht Ethereum (ETH) dus een volatiele periode.

Op korte termijn is de toekomst van de Bitcoin ook ongewis. Vanmiddag analyseerden we het bullish en bearish scenario voor de Bitcoin (BTC) prijs en analyseerden we de BTC key koersen voor het komend weekend.

Positief crypto nieuws vanuit Amerikaanse toezichthouder SEC

De bekendmaking van de datum voor de Merge update was een van de factoren die cryptobeleggers positief stemden. Die stemming werd nog beter toen er positief nieuws vanuit de SEC kwam.

Zo hintte voorzitter Gensler er in een interview met Yahoo Finance op dat de SEC mogelijk met een versoepeling van de regelgeving komt om cryptomunten alsnog in de gelegenheid te stellen om aan de voorwaarden voor aanmelding als een security te voldoen. Hij trad niet in detail over de plannen, maar een toeschietelijke houding van de SEC wordt in deze zeer goed ontvangen.

Daarnaast stapte SEC-lid Allison Herren Lee vandaag op. Deze stap kondigde zij in maart aan. Zij verruilt haar positie voor een functie als professor in Italië. Binnen de SEC stond zij bekend als een crypto-criticus. Zo stelde zij in maart dat de meeste digitale assets de bestaande financiële wet- en regelgeving tarten. Wie haar opvolgt is nog niet bekend, maar wellicht komt er een positievere kandidaat terug.

Dogecoin (DOGE) medeoprichter Jackson Palmer maakt pikante ruzie met YouTube

Het probleem dat cryptocriminelen beroemdheden misbruiken voor malafide crypto scams is niet nieuw. Dat dit vooral via social media gebeurt en dat social media platformen daardoor onder vuur liggen ook niet. Jackson Palmer, medeoprichter van Dogecoin (DOGE) zet de discussie in een ander daglicht. Op Twitter haalt hij uit naar YouTube omdat er nog steeds enorm veel scams de rondte doen waarin Elon Musk misbruikt wordt.

Hij stelt dat het zo makkelijk is om dit te voorkomen dat het onbegrijpelijk is dat YouTube dit niet doet. Het venijn zit hem in de staart, want in de laatste Tweet van zijn draagt zegt hij dat YouTube bewust niet optreedt tegen deze spam omdat ze daarmee advertentie-inkomsten mis zou lopen.


Voor zover bekend hebben YouTube en Elon Musk nog niet gereageerd op deze pikante beschuldiging. Een ander opvallend aspect is dat Jackson Palmer het hiermee opneemt voor Elon Musk.

De beide heren hebben immers hoogoplopende ruzie en Palmer noemde Musk eerder zelfs een oplichter. Wordt wellicht vervolgd…

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!