Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt: FED over inflatie + stable coins

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten en is de tweedaagse rentevergadering van de FED begonnen. Ook het Banking Committee van de U.S. Senaat heeft het vizier op crypto gericht. Deze keer zijn de stable coins aan de beurt.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Live prijs Bitcoin en prijzen top 25 crypto stijgen weer

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 42.703,43 ($ 48.123,06). Dit is 1,96% hoger dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de rest van de cryptomarkt toont op een enkele uitzondering na groene cijfers. Die uitzondering is, zoals gebruikelijk in een stijgende markt, voor de stable coins. Ook BinanceCoin (BNB) en PolkaDot (DOT) noteren met respectievelijk -1,32% en -1,48% nog negatieve cijfers. Voor de rest zien we dus alleen groene cijfers. De grootste winst is nog steeds voor Dogecoin (DOGE), dat een plus van 17,43% noteert. Hoe dit komt bespraken we vanmiddag. Uiteraard kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen (en de inmiddels weer actuele week- en maandresultaten) bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

Crypto leeft op omdat FED-meeting begint met inflatierecord

Inmiddels zijn alle ogen op de FED gericht. Ongeveer een uur geleden begon namelijk de laatste tweedaagse monetaire meeting van dit jaar en deze is belangrijk. Zo verwacht men dat voorzitter Powell zijn licht laat schijnen over de “tapering” oftewel het minderen van het opkopen van schatkistpapier. Feitelijk komt het erop neer dat de overheid de steunmaatregelen voor de economie die als gevolg van het COVID19-virus genomen zijn, afbouwt. Doordat de cijfers goed zijn verwacht men dat de FED versneld gaat afbouwen. Dit zorgt voor onrust op de financiële markten en een risicomijdende houding bij investeerders.

FED-voorzitter Powell begon de meeting echter met zorgen over inflatie. Deze liep in november op tot 6,8% en dit is de hoogste inflatie in 40 jaar. Veel aandelenkoersen schoten dan ook in de min. Zoals de meer ervaren crypto-investeerders weten wordt crypto in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder gezien als veilige haven bij toenemende inflatie. Dit verklaart wellicht het enthousiasme dat we nu op de beurzen zien.

U.S. Senaat’s Banking Committee richt het vizier op stable coins

In de senaat zijn de meningen over crypto verdeeld. Morgen komt de Banking Commissie van de senaat bijeen om over crypto en in het bijzonder over stable coins te spreken. Dit om te beoordelen of zij een legale rol in het bankverkeer in Amerika kunnen (gaan) spelen.

Er zijn sterke voorstanders (die initiatief namen tot deze zitting), maar ook ernstige tegenstanders. Daarbij schatten analisten de kennis van het Banking Committee op het gebied van stable coins niet al te hoog in. Men verwacht dan ook een pittige meeting. Als je in bent voor wat politiek vuurwerk kun je de zitting van de Senaat op 15 december vanaf 16 uur live volgen via de livestream.

Er valt dus weer genoeg te volgen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!