Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt. Inflatie, XRP en CRO

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto nu de meest recente Amerikaanse inflatiecijfers bekend zijn. Daarna bekijken we enige belangrijke updates rond de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en SEC. Tot slot blikken we vooruit naar de Crypto.com Cronos (CRO) koers op korte termijn.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 19.509,41 ($ 19.861,73). Dit is 2,10% hoger dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste andere crypto uit de top 25 crypto stijgen. We zien nog wel enkele rode cijfers, maar nu Polkadot (DOT) met -0,94% de grootste daler is lijkt de schade mee te vallen. Polygon (MATIC) stijgt met 9,13% het meest. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto stijgt na bekendmaking Amerikaanse inflatie. Is dat logisch?

Inmiddels zijn de Amerikaanse inflatiecijfers bekend. Deze waren ronduit schokkend. De inflatie in Amerika over juni bedroeg liefst 9,1%. Daarmee was de Amerikaanse inflatie het hoogst in 40 jaar.

Aanvankelijk reageerde de cryptomarkt negatief. In 10 minuten na de bekendmaking dook de Bitcoin onder $ 19.000,-. Inmiddels zien we de markt herstellen en noteert de Bitcoin zelfs een winst ten opzichte van gisteren. Dit is om 3 redenen onlogisch. Wij zetten ze op een rij:

  1. Door het nieuwe inflatierecord ligt de optie van verhoging van de rente met 1% concreet op tafel. dit was voor bekendmaking van het besluit slechts door 8% van de investeerders verwacht. Deze verhoogde inflatiemogelijkheid (tot nu toe ging de FED uit van maximaal 0,75%) is dus nog niet in de prijzen van beleggingen waaronder BTC verdisconteerd.
  2. Wij zagen vanmiddag al dat de verwachting is dat de koers juist zou dalen naar mate de inflatie is.
  3. Ook deelden wij vanmiddag hoe de technische BTC bear signalen zich opstapelen en de markt zich voor moet bereiden op een volgende bear-correctie.

Wij zijn dan ook (nog) niet positief over de koersstijging en houden rekening met een bull-trap.

Ripple (XRP) boekt weer overwinningen in rechtszaak SEC

Terwijl de ogen op de inflatiecijfers gericht waren kwamen er weer enkele berichten over de rechtszaak die de SEC tegen Ripple (XRP) aanspande om te laten beoordelen of deze crypto een security is. De berichten waren positief voor Ripple.

Zo verordende de rechter opnieuw dat de SEC materialen moet vrijgeven over de speech die ex voorman Hinman in 2018 hield. In deze speech verklaarde Hinman dat Ripple (XRP) in zijn optiek geen security is. De SEC probeerde vergeefs deze verklaring en alles wat daarbij hoort buiten het proces te houden omdat het hier een mening van Hinman privé zou betreffen en geen uitspraak in zijn hoedanigheid als SEC vertegenwoordiger.

Met name de sterke bewoordingen van de rechter (die de poging van de SEC om deze verklaring buiten het proces te houden ‘hypocriet’ noemde) zorgde in het kamp van Ripple (XRP) voor enthousiasme. Daarnaast kan deze uitspraak ook een vooruitblik werpen op het oordeel van de rechter over een ander verzoek van de SEC. Zij wil namelijk dat 3 belangrijke getuigen voor de toezichthouder anoniem moeten kunnen getuigen.

De live Ripple (XRP) prijs reageert vooralsnog positief op de ontwikkelingen. Deze steeg namelijk met 3,08% naar $ 0,3217.

Crypto prijs Crypto.comCoin Cronos (CRO) op breekpunt

Hoewel de live Crypto.comCoin (tegenwoordig Cronos genoemd) CRO prijs vandaag met 2,46% stijgt naar $ 0,113663 staat de koers op een breekpunt.

De munt viel na de bullish opleving van vorige week namelijk terug in een zogenoemd descending parallel kanaal en dat is een klassiek bearish signaal.

Als de munt dat patroon volgt lijkt een koersdaling naar $ 0,08 (het eerste steunniveau) realistisch. Als dit niveau niet sterk genoeg blijkt kan de Cronos prijs doorzakken naar een recorddieptepunt van $ 0,04.

In onderstaande video-analyse zie je dit kanaal ontstaan en het bearish patroon dat voor Cronos.com dreigt uitgestippeld.

Zoals we ook zien kan er ook een positieve uitbraak volgen. Deze wordt voor crypto investeerders bevestigd bij een koers van $ 0,135. Als deze weerstand serieus gebroken wordt ligt een verdere groei naar $ 0,16 in de lijn der verwachting.

Ben jij benieuwd hoe deze woelige week afloopt? Wij wel en doen verslag.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs BTC en crypto stijgt. Inflatie, XRP en CRO
Sluiten