Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 9 aug 2022

Crypto update: Prijs BTC en crypto stijgt. XRP, ADA en 6 tips

De Amerikaanse markten zijn weer gesloten. Het is dus de hoogste tijd om de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto te bekijken. Daarna analyseren we de Cardano (ADA) prijsverwachting en zien we hoe de SEC zich bij de rechtszaak tegen Ripple (XRP) in de voet dreigt te schieten. Tot slot delen we 6 trading tips op basis van een nieuwe trading methode.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto stijgen verder

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 23.378,03 ($ 23.808,32). Dit is 2,45% hoger dan gisteren rond deze tijd en 2,75% hoger dan tijdens onze crypto update van vrijdagavond.

Ook de prijzen van de meeste crypto uit de top 25 stijgen verder. Naast de stable coins schrijven alleen Leo Token (LEO) en Uniswap (UNI) met respectievelijk -1,40% en -0,57% een verlies. De grootste winst is momenteel met -11,20% voor Near Protocol (NEAR). Op de site van Tradeincrypto.com kun  je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Crypto analisten houden een oog op de Cardano (ADA) prijs. Uitbraak aanstaande?

De grootste whales op de Binance Smart Chain (BSC) handelen volgens analyses massaal in Cardano (ADA). Hierbij gaat het vooral om kooptransacties.

Dit zien we ook in onderstaande grafiek, waarbij trader ‘Pete’ een belangrijke vraag stelt.

In het verleden zagen we inderdaad vaak dat de prijs van Cardano (ADA) in aanloop naar belangrijke hard forks snel kon stijgen om na de lancering weer snel te dalen. Op lange termijn blijft de richting waarin de koers zich ontwikkelt dus nog onzeker.

Op korte termijn zien we dat de Cardano (ADA) prijs verwachting bullish is. De live Cardano (ADA) prijs bedraagt op dit moment $ 0,538. Dit is 2,01% hoger dan gisteren rond deze tijd. Als de munt de koersstijging weet voort te zetten en door de prijs van $ 0,56 weet te breken is een bullish uitbraak zeer goed mogelijk. De prijs kan dan stijgen tot $ 1,- of zelfs $ 1,50, waarmee een rendement van 100% tot 150% op tafel ligt. De volledige analyse zien we in onderstaande video-analyse.

Zoals we in de analyse zien kan het bullish scenario eigenlijk alleen doorbroken worden als de koers te snel stijgt en daardoor na een break boven $ 0,56 terugvalt en onder $ 0,48 terecht komt.

Crypto gemeenschap procedeert tegen SEC door Ripple (XRP) case

De SEC spande zoals bekend een rechtszaak aan tegen Ripple (XRP) over de vraag in hoeverre de munt als security bezien moet worden en daarmee regelgeving heeft geschonden. De zaak verloopt bijzonder stroperig en er zijn reële kansen dat Ripple (XRP) gaat winnen. Dit zou al niet goed zijn voor het aanzien van de SEC, maar de Amerikaanse toezichthouder lijkt zich nog verder in de voet te schieten.

Dit weekend werd namelijk bekend dat ruim 70.000 crypto investeerders in Ripple (XRP) een ‘class action’ (zeg maar gezamenlijke rechtszaak) tegen de SEC zijn begonnen. De procederende beleggers komen uit alle staten van Amerika, maar ook uit 141 andere landen wereldwijd. Zij stellen dat zij misleid zijn door uitspraken van een SEC-official in 2018, waarin de SEC de indruk gewekt zou hebben dat Ripple (XRP) juist geen security is. Deze Hinman papers spelen ook een rol in het proces tussen Ripple (XRP) en de SEC.

Hoe hoog de gezamenlijke claim wordt is nog niet bekend, maar dat de SEC diep in de buidel moet tasten als de claim wordt toegewezen lijkt een zekerheid. Vooralsnog reageert de Ripple (XRP) gemeenschap kalm. De live Ripple (XRP) prijs bedraagt $ 0,3792 en dat is 2,13% hoger dan gisteren rond deze tijd.

Nieuwe trading techniek levert 6 trading tips op

Een van de nieuwste technieken om in crypto te investeren is het zogenaamde whale spotting. Wij legden al eerder uit wat whale spotting is.

Op basis van analyses signaleren experts dat de volgende crypto momenteel erg veel door whales worden gekocht:

  • Tamadoge (TAMA),
  • Battle Infinity (IBAT)
  • LuckyBlock (LBLOCK)
  • DeFi Coin (DEFC)
  • Bitcoin (BTC) en
  • Decentraland (MANA)

Zoals je hier ziet gaat het naast de Bitcoin (BTC) en Decentraland (MANA) om veel nieuwe coins die nog niet in de top 25 crypto staan. Daarom zijn we sceptisch en raden we je eens te meer aan jouw eigen onderzoek te doen. Uiteraard is het wel interessant om aan de hand van deze voorbeelden te bezien of whale spotting inderdaad een geschikte methode is om in een vroeg stadium de ‘hits’ onder de crypto coins te selecteren. We zullen deze selectie dan ook zeker blijven volgen ter test.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je jouw risico wilt spreiden en niet alleen wilt beleggen in crypto kun je natuurlijk ook aandelen, goud, zilver, Nederlandse staatsobligaties, FOREX en andere beleggingen bestuderen om mogelijkheden te spotten.

Om je hiermee op weg te helpen publiceren wij elke maandagochtend onze koersverwachting voor diverse populaire beleggingen. Deze inschatting van de prijzen voor diverse investeringen lees je elke maandag in de gratis bijdrage ‘koersverwachting’ op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: Prijs BTC en crypto stijgt. XRP, ADA en 6 tips
Sluiten