Crypto update: prijs BTC en crypto vlak, ADA, XRP, DOGE en SHIB

Crypto Robert Kroes 26 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken dus de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we wat er aan de hand is met de Cardano (ADA) Vasil hard fork. Ook zien we waarom analisten bullish zijn over Ripple (XRP). Tot slot bekijken we of er een bull trap komt voor de meme-coins Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB).

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto vlak

We zien momenteel dat de cryptomarkt vlak is in afwachting van de Jackson Hole speech van FED-voorzitter Powell. De live Bitcoin (BTC) prijs bedraagt op het moment van schrijven EUR 21.643,02 ($ 21.571,90). Dit is 0,11% hoger dan gisteren rond deze tijd en iets lager dan tijdens onze Bitcoin update van vanmiddag.

Ook bij de meeste andere munten uit de top 25 crypto is de koers vlak. De cryptomunt met het meeste verlies is Leo Token (LEO), dat -2,09% verliest. Shiba Inu (SHIB) is de positieve uitzondering op de regel en noteert +6,16%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Ripple (XRP) houdt crypto investeerders bezig. Komt er een enorme bull-break?

De afgelopen week noteerde Ripple (XRP) flinke verliezen en de on-chain metrics beloven niet veel goeds. Zo loopt het aantal actieve adressen terug en is er minder ontwikkeling gaande. Daarnaast zijn er diverse technische indicatoren die op een moeilijke markt en verder dalende prijzen duiden.

Toch is er ook rede om positief te zijn. Zo tonen statistieken van Santiment aan dat er momenteel meer positief sentiment voor Ripple (XRP) dan voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) is en dat is bijzonder, zeker omdat de merge-update steeds dichterbij komt. Deze positiviteit komt vooral doordat er positief nieuws uit de rechtszaak tussen Ripple (XRP) en SEC verwacht wordt. Volgens geruchten zal de rechter namelijk de zogenoemde Hinman-verklaring toelaten als bewijs. Op dit moment lijkt er nog geen beweging te zijn, want de live Ripple (XRP) prijs ligt met $ 0,3492 slechts 0,63% hoger dan gisteren.

Geruchtenmolen draait volop rondom Cardano (ADA) Vasil hard fork

In de cryptomarkt speculeert men momenteel volop over Cardano (ADA). Dit omdat ontwikkelaar Adam Dean aan de bel trok met de mededeling dat er een kritieke fout ontdekt zou zijn in het testnet van de Cardano blockchain. Hierdoor zou ook de uitrol van de Vasil hard fork verder vertraagd worden. Inmiddels is de zaak zo hoog opgelopen dat Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson zich ermee bemoeit. Hij erkent dat er fouten in het testnet zitten, maar geeft aan dat deze opgelost worden met de recent uitgerolde release (1.35.3) van de node software.

Dit stelt investeerders enigszins gerust, maar er blijft spanning onder investeerders. Ten eerste moet blijken dat deze update echt foutloos is. Daarnaast kan de Vasil hard fork pas uitgerold worden als tenminste 75% van de nodes deze update geïnstalleerd heeft.

Een tweede voorwaarde voor de uitrol van deze hard fork is dat tenminste 25 cryptohandelsplatformen met tenminste 80% van de liquiditeit van de tokens de Vasil hard fork kunnen integreren. Ontwikkelaar Input Output geeft aan dat er door de gewijzigde update meer werk moet worden gedaan om de platformen te kunnen integreren en dat men de upgrade dus heeft stilgelegd. Tot wanneer is niet bekend.

Daarbij komt nog dat investeerders klaarblijkelijk hun geduld verliezen. De beren hebben controle over de koersen en grote slapende whales komen in beweging. Hierdoor zijn er zo’n 2,24 miljoen tokens in beweging. Wat dit betekent voor de Cardano (ADA) prijs zie je in onderstaande analyse.

Zoals we zien moet de munt een dagsluiting boven $ 0,59 noteren in de kaarsgrafiek om het bearish patroon te doorbreken. Dit zal niet meevallen, want hoewel de koers sinds gisteren 1,79% gestegen is ligt de live Cardano (ADA) prijs op $ 0,4672,

Waarschuwing voor crypto investeerders in meme-coins. Bull trap dreigt voor Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB)

Op dit moment bedraagt de live Dogecoin (DOGE) prijs $ 0,0692. Dit is 1,51% hoger dan gisteren. Daarmee vormt de koers een zogenaamd descending wedge patroon en dit is een bullish signaal. Daar komt bovenop dat dit patroon al meerdere malen bevestigd is. Hiermee lijkt de weg voor een bullish patroon open te staan.

Toch is er een grote kans dat de bulls in de val gelokt worden. We zien namelijk ook dat de koers van $ 0,75 (het midden van de wedge) momenteel als weerstand dient. Deze is ondanks diverse pogingen niet gebroken. Daarmee wordt de kans groter dat er sprake is correctie in het bullish patroon en de koers naar de onderkant van de wedge zal bewegen.

Ook de live Shiba Inu (SHIB) prijs, die zoals we zonet zagen, op dit moment het hoogste rendement biedt lijkt te rooskleurig. Hier ligt de prijs namelijk op een make-or-break punt. Een negatieve uitkomst van de Jackson Hole conference kan de bullish trend snel doen omslaan. In dat geval is er ook hier sprake van een bull-trap. Je kunt de volledige analyse met grafieken voor beide meme-crypto hier bestuderen.

Zo worden het ondanks de vlakke koers dus spannende dagen op de cryptomarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen