Crypto update: prijs BTC en crypto vlak, ADA en XRP update

Crypto Robert Kroes 19 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Nu de Amerikaanse markten weer gesloten zijn is het uiteraard tijd voor een update van de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast delen we het laatste nieuws rondom Ripple (XRP) en Cardano (ADA). Tot slot bekijken we met insider trading en ‘pig butchering’ een bekende en nieuwe vorm van crypto crime.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto opvallend vlak

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin (BTC) prijs EUR 22.967,99 ($ 23.375,03). Dit is 0,02% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Daarnaast zien we dat ook de prijzen van de meeste munten uit de crypto top 25 opvallend vlak zijn. De grootste winst is met + 2,15% voor Near Protocol (NEAR) en Shiba Inu (SHIB) noteert met -4,05% het grootste verlies. Als je echter de live cryptoprijzen bekijkt zie je dat er opvallend veel resultaten van rond de + en – 1% genoteerd worden.

Crypto whales Cardano (ADA) happen (nog) niet in Vasil hard fork

Inmiddels heeft Cardano (ADA) in aanloop naar de Vasil hard fork de Rosetta update over de blockchain uitgerold. Deze update moet het voor ontwikkelaars makkelijker maken om hun blockchain -nadat ze die één keer gebouwd hebben- overal te implementeren. De Rosetta update zorgde niet voor grote koersschommelingen.

Ondanks dat de Cardano (ADA) prijs de reputatie heeft snel te stijgen in aanloop naar grote updates zoals de Vasil hard fork zeker is lijken de investeerders nu nog niet overdreven warm te lopen. Zo steeg de koers van de munt tijdens de recente bull-rally ‘maar’ 31% terwijl andere cryptomunten tijdens die run een veel hoger rendement lieten zien.

Ook de whales lijken nog niet te happen. Als we de Cardano (ADA) whale statistieken bekijken zien we dat het aantal whales juist afneemt. Ook zien we dat de investeringen van de whales in de afgelopen maand slechts 0,2 miljoen dollar bedroegen. Het is dus maar de vraag of de enthousiaste geluiden uit de crypto markt omgezet gaan worden in klinkende koersstijgingen en het Cardano (ADA) koersrecord dat sommige investeerders voorzien. Wellicht gaat de markt bewegen als de datum van uitrol van de Vasil hard fork bekend wordt.

Ripple (XRP) boekt overwinning in zaak tegen SEC en maakt ruzie

Het was een drukke en enerverende crypto dag voor Ripple (XRP). Zo maakte de SEC opnieuw bezwaar tegen een besluit van de rechter in de zaak die de SEC tegen hen aansprak. Het gaat hierbij wederom over het inbrengen van de Hinman papers. Hoewel de rechter al eerder aan de SEC heeft gelast om deze in het proces te voegen heeft de SEC dit besluit nu aangevochten. Zij stellen ten eerste dat het interne conceptpapieren zouden zijn, waardoor deze niet relevant voor het proces zijn.

Aangezien dit een beetje vreemd klinkt omdat Hinman deze papieren als basis voor zijn publieke speech gebruikte heeft de SEC zich daarnaast op een verschoningsrecht beroepen. Daarmee denken veel crypto investeerders dat deze documenten cruciaal kunnen zijn (en in het voordeel van Ripple) in het proces. De rechter staat erom bekend niet bang te zijn om de SEC onder druk te zetten, dus we zijn benieuwd hoe dit afloopt.

Crypto haantjes Schwartz en Buterin vliegen elkaar in de haren

Daarnaast vlogen Ripple (XRP) topman David Schwartz en Ethereum (ETH) topman Vitalik Buterin elkaar in de haren. De ruzie tussen de twee topmannen gaat terug tot in 2020 toen XRP vertegenwoordigers Ethereum ‘China controlled’ noemden. Dit was Buterin niet vergeten en hij herinnerde daar fijntjes in toen er vandaag een discussie losbarstte over de vraag of een maximum van $ 300.000,- zoals voorgesteld in Canada voor Ripple (XRP) wel terecht was. Zeker omdat Ethereum (ETH) een uitzondering van dit plafond kreeg.

Tot slot was er ook nog actie bij de Ripple (XRP) whales.  WhhaleAlert rapporteerde namelijk dat er 767 miljoen XRP verplaatst werd. 50 miljoen daarvan was van de organisatie achter de cryptomunt die deze munten (ter waarde van bijna 19 miljoen) verkocht voor fiat geld.

Daarnaast waren veel van de transacties van beurs naar beurs. Hier kunnen we dus geen bullish of bearish tendens uit afleiden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen