Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 3 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Crypto update: prijs BTC & crypto vlak. MATIC, ADA + mega fraude

De Amerikaanse markten zijn weer gesloten, dus wij bekijken de live Bitcoin (BTC) prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna analyseren we de Polygon (MATIC) prijs en de Cardano (ADA) prijs. Tot slot delen we twee megafraudes.

We beginnen natuurlijk met de live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin (BTC) prijs en prijzen top 25 crypto vlak

We zien dat de live Bitcoin (BTC) prijs op het moment van schrijven EURU 22.546,09 ($ 23.131,70) noteert. Dit is 0,15% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto zijn vlak. Er zijn zowel naar boven als naar beneden enige uitschieters. De hoogste winst is momenteel voor Cronos (CRO) met + 11,60%. FTX (FTX) noteert met -3,46% het grootste verlies.

Crypto community kijkt naar Cardano (ADA) Vasil hard fork, wat is de prijs verwachting?

In een video gaf Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson een update over de ontwikkelingen rondom de Vasil hard fork die al enige tijd is uitgesteld.

Hij is ervan overtuigd dat de huidige versie de versie wordt die ook voor de hard fork gebruikt gaat worden. De vertraging is volgens hem vooral veroorzaakt doordat iedere bug die gefikst wordt opnieuw door het hele testcircuit geleid moet worden. Anders dan andere ontwikkelaars wil hij geen kleine bugs achterlaten en fiksen in toekomstige versies om de kans op zwaktes zo klein mogelijk te houden. Overigens noemde Hoskinson nog geen concrete datum voor de lancering van de hard fork. Zijn hele toelichting kun je hier zien.

De live Cardano (ADA) prijs bedraagt $ 0,502 en dat is 1,92% lager dan gisteren. Over de afgelopen zeven dagen noteerde Cardano echter een resultaat van +4,64%. Dit past in de eerdere Cardano (ADA) prijs analyses. Deze gaan er in 3 scenario’s vanuit dat er eerst nog een verkoopgolf komt voor er een sterke koersstijging komt.

Als we ervan uitgaan dat we nu in de leg down opereren zou de koersdaling aan kunnen houden. Op basis van historische analyses kunnen we dan een herstel verwachten op het moment dat de feitelijke lancering van de Vasil Hard Fork aangekondigd wordt.

Crypto investeerders kunnen profiteren van Polygon (MATIC) prijsdaling

Als we de live Polygon (MATIC) prijs bekijken zien we dat de prijs momenteel $ 0,89 bedraagt. Dit is 1,24% lager dan gisteren, maar het weekresultaat is nog steeds + 13,71%. Daarmee lijken crypto investeerders hun winst te nemen. Dat hoeft geen probleem te zijn, want de technische analyses laten zien dat de bullish trend in tact blijft. Een koersdaling tot $ 0,70 is voorzien om liquiditeit uit de markt te halen.

Het is daarbij voor crypto investeerders belangrijk dat de koers daarna weer herstelt. Als de Polygon (MATIC) prijs inderdaad dit patroon volgt ligt een uitbraak naar $ 1,20 in het verschiet en wacht er dus een mooi rendement. Dit zien we in onderstaande video-analyse.

Als de prijsdaling niet gekeerd wordt op $ 0,70 ontstaat een consolidatiezone tot $ 0,54. Op het moment dat dit supportniveau ook gebroken wordt is een koersval naar $ 0,36%. Uiteraard is het niet nodig om deze prijsdaling (met in het ergste geval zo’n 60% verlies) uit te zitten. Het gebruik van een trading bot kan in deze situatie een oplossing bieden.

Megafraudes: SEC trekt Forsage om en Nomad Bridge leeg getrokken

Vandaag waren er weer mega-fraudes te ontdekken. Daarbij was er goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws was dat de SEC bekend maakte dat zij het piramidespel Forsage omgetrokken heeft. Deze club heeft gedurende 2 jaar rendementen van crypto investeerders uitbetaald met de inleg van nieuwe spelers. Het ‘spel’ liep eerder dit jaar vast. Volgens experts droeg dit bij tot het ontstaan van de bear markt in het voorjaar. Nu maakt de SEC bekend dat zij 11 personen gaat vervolgen en diverse schikkingen heeft getrokken met de figuren achter deze ellende.

Uiteraard zal dit leiden tot de kritiek dat iedere crypto een piramidespel is, maar zoals wij eerder lieten zien is dat onzin.

Minder goed nieuws was er voor cryptomunten bridge Nomad Bridge. Deze werd het slachtoffer van een uitgebreide phishing operatie waarbij men voor zo’n $ 200 miljoen aan crypto buitmaakte. Inmiddels probeert men de schade te herstellen. Ook zijn er diverse bevriende communities bezig om de gestolen crypto terug te halen uit de netten van de phishers. Uiteraard is het een spannende tijd voor de getroffen rekeninghouders en  het Nomad protocol zelf. Dit verhaal zal uiteraard vervolgd worden.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!