Crypto update: prijs BTC en crypto wisselt, ETH, ADA en LINK updates

Tech Robert Kroes 30 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

De Amerikaanse markten zijn weer gesloten, dus bekijken wij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna delen we de belangrijkste ontwikkelingen en prijsverwachtingen voor Ethereum (ETH), Cardano (ADA) en ChainLink (LINK).

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 19.115,55 ($ 20.183,16). Dit is 0,66% lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

De prijzen van de top 25 crypto tonen wisselende resultaten. Het grootste verlies is momenteel voor Lido Staked Ether (STETH) met -4,22%. Dogecoin (DOGE) noteert met + 6,58% op dit moment de grootste winst. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Ethereum (ETH) prijs verliest momentum, crypto experts zijn verdeeld over de toekomst

We zagen Ethereum (ETH) in de afgelopen weken een mooi herstel maken, maar inmiddels lijkt dat momentum voorbij. De live Ethereum (ETH) prijs noteert momenteel $ 1.108,28. Dit is 3,85% lager dan gisteren.

Daarmee is de munt onder $ 1.200,- en  lijkt de bull-fase verlaten voor een consolidatiefase. Volgens sommige analisten levert dit een kans op een mooie rebound. Zij voorzien dat de koers via $ 1.400,- en $ 1.750,- in de zomermaanden kan oplopen naar $ 2.000,- en in een optimistisch scenario zelfs $ 2.500,-. Zij verwachten dat deze bullish theorie pas verbroken wordt bij een koers van $ 877,80. Hun analyse zie je in onderstaande video-analyse.

Andere analisten zijn minder optimistisch. Zij zien Ethereum (ETH) voorlopig niet terugkeren naar het niveau van $ 1.200,-. In tegendeel, zij voorzien dat de koers in de loop van de week verder zal dalen en adviseren de munt voorlopig links te laten liggen. Zij voorzien alleen winsten voor óf daytraders of investeerders met een lange (2 jaar +) beleggingshorizon.

Crypto investeerders gespannen: Cardano (ADA) Vasil hard fork ligt nu op schema

De lang verwachte Vasil hard fork zou eerst gelanceerd worden in juni. Toen bleek dat er technische updates nodig waren stelde ontwikkelaars de lancering uit naar eind juli. In een serie tweets laten zij nu weten dat de planning voor de Vasil hard fork op schema ligt.

Toch is er niet direct optimisme over de Cardano (ADA) prijs. De live Cardano (ADA) prijs is namelijk $ 0,4647. Dit is 1,02% lager dan gisteren. Technische analyses laten zien dat een verdere daling richting $ 40,- richting $ 0,372 en in een extreem scenario zelfs $ 0,111 mogelijk is. Onderstaand kun je de video-analyse bekijken.

Toch hebben investeerders wellicht meer ademruimte dan we op basis van deze technische analyse kunnen verwachten. Het nieuws van de Vasil hard fork zorgt er namelijk ook voor dat de countdown tot de hard fork in tact blijft. Historische analyses laten zien dat er zeer grote koersstijgingen mogelijk zijn in aanloop naar een hard fork. Als de Cardano prijs de historische lijn volgt lijkt zelfs een koersrecord mogelijk.

Vooruitzicht ChainLink (LINK) prijs positief

Een van de (weinige) crypto waar analisten momenteel positief over gestemd zijn is ChainLink (LINK). Hoewel de live ChainLink (LINK) prijs momenteel met $ 6,18 2,68% lager ligt dan gisteren verwachten zij dat er na een prijsdaling op korte termijn ruimte is voor grote prijsstijgingen. Dit baseren zij vooral op fundamentele factoren.

Zo zien we dat het aantal unieke LINK adressen momenteel met 80,8 miljoen op recordhoogte staat. Eerdere records werden gevolgd door een daling, waarna de prijs stijgt. Ook zien we dat de ‘circulation uptick’ (het aantal actieve adressen momenteel snel stijgt.

Daarbij lijkt de populariteit structureel, aangezien men de mogelijkheid tot LINK staking heeft uitgerold. Hierdoor wordt deze munt voor investeerders steeds interessanter.

De hele fundamentele analyse met grafieken kun je hier bestuderen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen