Crypto update: BTC & crypto prijzen dalen snel. ADA, SOL + analist update

Tech Robert Kroes 27 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto die snel dalen. De vraag is uiteraard waarom. Als we een antwoord weten kijken we verder naar Cardano (ADA) en Solana (SOL) updates. We sluiten af met een bijzondere analyse van de Ethereum Merge en de invloed op crypto in het algemeen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen snel

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 35.519,33 ($ 38.290,4). Dit is 4,74% lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Naast de Bitcoin zien we ook de prijzen van de meeste andere top 25 crypto snel dalen. Er zijn enkele uitzonderingen. Bonded Luna (BLUNA) noteert met + 9,33% momenteel de grootste winst. De grootste verliezer is Dogecoin (DOGE), dat 11,02% van de winst van gisteren inlevert. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen bekijken.

Waarom dalen de prijzen van Bitcoin en crypto zo snel?

Gisteren zagen we het effect van de aankondiging van de overname van Twitter op de cryptomarkt. Dit effect lijkt uitgewerkt. Daarnaast zijn er veel macro-economische factoren die investeerders zorgen baren en hen naar minder risicovolle investeringen doet bewegen. Ook het feit dat de dollar snel stijgt draagt bij aan de uitstap van Amerikaanse beleggers.

Daarnaast hield ECB-bestuurder Fabrio Panetta vanavond een speech aan de Columbia University in New York. De speech was ongekend kritisch over Bitcoin en crypto. De titel: “For a few cryptos more: the Wild West of crypto finance” spreekt boekdelen. Je kunt de hele speech hier nalezen.

Naast bekende argumenten zoals volatiliteit, fluctuatie, hoge intermediairkosten en de risico’s van (pseudo)anonieme transacties schetste hij het scenario van een cryptobubbel die een crisis kan veroorzaken met negatieve impact op het hele financiële stelsel. Ook hier worden investeerders onrustig van en dat leidt tot verkopen.

De snelle daling van de Bitcoin liet de inmiddels bekende cryptosneeuwbal weer rollen en wakkerde de angst voor een bear-markt aan. Hierdoor dalen ook de prijzen van veel Altcoins.

Is de Cardano (ADA) koers te voorspellen aan de hand van de road map?

Het ontwikkelaarsteam van Cardano (ADA) werkt met een strakke roadmap waarop zij de updates inplannen. De volgende grote update (Basho update) staat gepland voor eind dit jaar. Analisten bekeken de laatste drie updates (Byron, Shelley en Goguen) en zien dat er een terugkerend koerspatroon volgt, waarbij de koers kort na een update sterkt stijgt om daarna weer te dalen en in aanloop naar de volgende update weer te stijgen.

Dit zou betekenen dat deze crypto op het punt van uitbreken staat en daarmee de eerdere technische bull-indicatoren zou waarmaken. Nu de cryptomarkt als geheel volatiel en consoliderend is lijken er echter nog een aantal dalingen te komen voordat de bull-rally naar de update begint. In dit artikel kan je de hele analyse met grafiek bekijken. Overigens lijkt deze positieve gedachte op korte termijn geen soelaas te bieden voor investeerders. De huidige Cardano (ADA) live prijs is $ 0,842 en dat is 6,09% lager dan gisteravond.

Solana (SOL) beter beschikbaar voor institutionele beleggers, markt reageert niet

Maple Finance Blockchain Technologies biedt blockchain-oplossingen voor institutionele beleggers. Zij hebben een fonds aangelegd waarmee zij samen met crypto-leenbedrijf DeFi X-marging Solana (SOL) gebaseerde leningen aan gaan bieden. In deze oplossing biedt men voor de grote bedrijven ook oplossingen om zonder onderpand te lenen.

Met het plan investeert Maple $ 455 miljoen en zij verwachten dat dit aan het eind van het jaar op zal lopen tot een investeringspool van $ 300 miljoen.

Toch reageert de markt niet op het nieuws. De huidige Solana (SOL) koers lijdt met $ 97,07 namelijk 3,26% verlies.

Zorgt Ethereum (ETH) Merge voor financiële revolutie?

In een analyse van crypto data-analysebedrijf Messari lezen we de interessante stelling dat het effect van de komende Ethereum Merge wel eens positief zou kunnen zijn voor de hele cryptomarkt.

Men laat zien hoe de negatieve correlatie tussen goud en obligaties enerzijds en aandelen anderzijds vervaagt. Hierdoor zouden opties en goud minder geschikt worden als hedge tegen inflatie.

Zij zien daarmee de mogelijkheid dat een hedge wel gevonden kan worden in de Ethereum (ETH) Bridge. Hierdoor zou Ethereum als quasi overheidsobligatie kunnen gaan fungeren. Bitcoin (BTC) zou dan op dat moment echt het digitale goud worden, waardoor ook daar een fikse koerswijziging nodig is. Het hele rapport kun je hier lezen (na gratis registratie).

Er staat dus veel te gebeuren in de wereld van Bitcoin en crypto, maar morgen is het natuurlijk Koningsdag. Wij blijven in stijl en serveren een Bitcoin lunch die in het teken staat van de Oranjes en Bitcoin. Schrik niet, het wordt een verhaal van misbruik, zorg en fraude.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen