Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: Bitcoin en markt neutraal: Bitcoin naar 50K? & XRP nieuws

Inmiddels is het weer lunchtijd op de Europese financiële markten, dus serveren wij de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Verder bekijken we welke indicator duidt op een stijging van Bitcoin richting $ 50.000,-. Tot slot serveren we het laatste Ripple (XRP) nieuws.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de live cryptoprijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, cryptoprijzen wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.078,51 ($ 46.206,84). Dit is 0,39% hoger dan tijdens de crypto update van gisterenmiddag.

De stemming op de cryptomarkt is neutraal. De verschillen per cryptomunt zijn wel groot. Zo zien we forse stijgingen, maar ook grote dalingen. Grootste daler is Solana (SOL), dat met 12,30% een stuk van de winst van eerder deze week inlevert. Grootste stijger is Terra (LUNA), dat met 27,41% weer juist een flink deel van het verlies van eerder deze week compenseert. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen volgen.

Deze indicator duidt op herstel van de Bitcoin boven $ 50.000,-

Nadat we eerder deze week een forse prijscorrectie zagen beweegt de koers van de Bitcoin zijwaarts. Dit suggereert rust, maar de schijn bedriegt. De bekende analist Ki Young Ju heeft namelijk inzichtelijk gemaakt dat de Bitcoin whales hun bezittingen massaal verschuiven naar beurzen voor derivaten zoals futures. Daarmee kunnen we ten eerste concluderen dat de whales klaarblijkelijk nog genoeg vertrouwen hebben om nieuwe speculaties aan te gaan. Ook blijkt uit de statistiek dat zij long posities innemen en dus speculeren op koersstijging. In het verleden leidden zulke veranderingen ook tot stijgingen op termijn.

Ook de voorraad van cryptobeurzen daalt weer. Het voorraadniveau daalt weer tot waardes voor de crash en daarmee ontstaat er dus weer meer vraag. Het lijkt er dus op dat er druk ontstaat om te kopen en dit kan de prijzen opstuwen tot boven $ 50.000,-.

Het laatste Ripple (XRP) nieuws zorgt voor koersschommelingen

Waar de Bitcoin een rustige koersbeweging kent sinds de crash is dat voor Ripple (XRP) anders. Met name in de afgelopen 24 uur maakte de koers flinke golfbewegingen.

We zagen eerst een grote koersstijging toen het gerucht ging dat cryptobeurs Coinbase de Ripple (XRP) weer zou noteren, nadat zij eerder vanwege de rechtszaak met de SEC van de beurs gehaald waren. Toen Coinbase het gerucht ontkende sloeg de stemming uiteraard om en volgde er een fikse koersdaling.

Deze negatieve stemming sloeg weer om toen de SEC zojuist een bekentenis deed in de rechtbank. Zij verklaarde dat zij voor de rechtszaak nooit hadden gewaarschuwd dat SEC een security zou zijn. Dit is uiteraard koren op de molen van de verdediging van XRP. Dit temeer omdat deze officiële SEC-verklaring haaks staat op wat eerdere getuigen namens de SEC verklaard hebben. Op dit moment is de het nieuws goed voor het dempen van de daling van de Ripple (XRP) koers die we eerder vanmorgen zagen. Toch noteert de Ripple (XRP) koers momenteel nog een negatief resultaat.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!