Crypto break: Bitcoin & crypto daalt: bears voor BTC, ETH & VET [video]

Tech Robert Kroes 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is de handelsdag op de Amerikaanse financiële markten weer voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we de verwachting op korte termijn voor Bitcoin, Ethereum (ETH) en Vechain (VET). De beren lijken terug te komen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt verder, correctie zet ook door voor prijzen top 25 crypto

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 53.642,48 ($ 60.805,65). Dit is 4,38% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

Ook de andere grote crypto hebben nog steeds last van de correctiegolf. De prijzen van de top 25 cryptomunten kleuren met uitzondering van die van de stable coins en Avalanche (AVAX) dat een winst van 7,75% noteert rood. Het grootste verlies is voor Shiba Inu (SHIB) met -9,45%. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen en resultaten analyseren.

Komt er een diepere correctie voor de Bitcoin prijs?

In deze analyse van Moor Analytics zien we dat dat Bitcoin bezig is met een bearish correctie. Deze kan ruim $ 13.000,- afsnoepen van het koersrecord (dat op $ 69.355,- ligt). Dat zou betekenen dat er nog zo’n $ 4.000,- tot $ 5.000,- daling verwacht moet worden voor we de bodem raken.

Dit kan onderbroken worden wanneer de Bitcoin de koers van $ 61.890,- weet te houden. Daarnaast zien we ook nog een steunniveau op $ 58.000,- liggen. Deze $ 58.000,- is tevens de grens die analisten vasthouden om de trend voor langere termijn op bullish te houden. Het wordt dus een spannende nacht voor de Bitcoin prijs. Zoals we vanmiddag aangaven lijkt het dus nog niet het moment om de dip te kopen.

Elliott Wave analyse belooft niet veel goeds voor Ethereum (ETH) en VeChain (VET) crypto

De crypto correctie van vandaag heeft impact op meer crypto. In deze uitgebreide Elliott Wave Analyse voor  Ethereum (ETH) en VeChain (VET) zien we dat ook hier de beren nog niet uitgespeeld zijn.

Zoals we zien blijft Ethereum (ETH) volgens deze analyse bearish zolang de koers onder $ 4.466,- blijft. Dat lijk voorlopig nog het geval aangezien de huidige Ethereum (ETH) prijs op $ 4.278,04 ligt. Daarmee de munt 6,28% ten opzichte van gisteren.

Voor de VeChain (VET) is de situatie ook onzeker. De huidige VeChain (VET) prijs ligt met $ 0,1484 onder de waardes die uitzicht bieden op snel herstel, maar zoals we zien is de analyse daar minder eenduidig. Het wordt dus niet alleen voor de Bitcoin een spannende nacht.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen