Crypto update: Prijs Bitcoin en crypto daalt door Ethereum + verwachting

Tech Robert Kroes 13 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Zoals we rond lunchtijd gewend zijn zoomen we weer in op de live prijs van de Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we hoe Ethereum de prijzen voor Altcoins drukt. Ook bekijken we de verwachting voor Ethereum en Bitcoin op korte termijn.

We beginnen ook vandaag met de live Bitcoin prijs en de live prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 28.026,90 ($ 33.234,88). Dit is 1,74 % lager dan gisteren tijdens de lunch en ook lager dan tijdens onze crypto koersverwachting die we iets voor de lunch van gisteren presenteerden.

Hiermee doet de Bitcoin het nog niet slecht vergeleken met de rest van de cryptomarkt. We zien momenteel dat de live prijzen van de top 25 cryptomunten in het rood staan. Theta Networks (THETA) verliest met 7,28% het meest. Op de site van Tradeincrypto.com kun  je alle live cryptoprijzen uiteraard volgen.

Ethereum (ETH) miners zetten prijzen Altcoins onder druk

Als we de koers van Ethereum en de achterliggende statistieken bekijken zien we dat de interesse van investeerders terugloopt. Dit zien we uiteraard in de lagere prijzen, maar ook in het duidelijk dalende handelsvolume.

Daarnaast blijkt dat miners, die in Q1 nog investeerden in mining apparatuur deze nu massaal willen verkopen. Deels is dit te wijten aan de Chinese overheidsmaatregelen tegen de mining en handel in cryptocurrency.

Voor een ander deel speelt de transitie naar Ethereum 2.0 de investeerders parten. Omdat ETH 2.0 voor authorisatie van blokken overstapt van proof of Work (POW) naar Proof of Stake (POS), wordt minen van Ethereum straks onmogelijk. Het gevolg is dat de mining capaciteit nu al terug loopt en dat de mining computers voor weinig tot niets, maar in ieder geval voor spotprijzen worden aangeboden.

Wat kunnen we op korte termijn voor de Bitcoin prijs en Ethereum prijs verwachten?

We zien momenteel dat de correlatie tussen aandelen en de Bitcoin weer wat toeneemt. Tijdens de toppen in februari tot en met april lag het rendement ver boven dat van aandelen, maar inmiddels liggen deze rendementen weer op dezelfde lijn, al is de Bitcoin volatieler.

Daarnaast zien we nog steeds dat de Bollinger Bands zich vernauwen omdat de Bitcoin in de range van $ 30.000,- en $ 40.000,- blijft bewegen. Daarmee liggen weerstanden en steunniveaus steeds dichter bij elkaar. We zien dan ook support op $ 33.000,- en $ 30.000,-, terwijl de eerste weerstand al op $ 36.000,- ligt. Momenteel lijkt de markt vooral af te wachten wat er donderdag na de Grayscale Unlock gaat gebeuren.

Ditzelfde geldt voor Ethereum. Daar lijkt wel wat meer ruimte voor groei boven $ 2.400,-, maar de weerstand is sterk en er is niet veel ruimte om door te breken. Men verwacht dan ook op korte termijn vooral consoliderende en dalende koersen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen