Crypto update: Prijs Bitcoin & crypto daalt, BTC kruispunt + AVAX nieuws

Tech Robert Kroes 17 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Ook vandaag maken we na het sluiten van de Amerikaanse financiële markten een overzicht van de live Bitcoin prijs en de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we of er een uitbraak aanstaande is of volgt er juist een sell-off? Tot slot bekijken we welk nieuws ervoor zorgt dat Avalanche (AVAX) blijft stijgen.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt in negatieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 40.427,51 ($ 47.545,08). Dit is 1,43% lager dan tijdens onze Bitcoin update van gisteravond.

Ook de rest van de cryptomunten toont een dalende tendens. De prijzen van de top 25 cryptomunten zijn op een enkele uitzondering na rood. Grootste stijger is Avalanche (AVAX), dat een winst van 13,31% noteert. De reden daarvoor is verklaarbaar en bespreken we later in dit artikel. Onder de verliezers leidt InternetComputer (ICP) met -4,87% het grootste verlies. Uiteraard kun je alle live cryptoprijzen 24 uur per dag volgen op de site van Tradeincrypto.com.

Waarom is het buigen of barsten voor de Bitcoin prijs?

Inmiddels zien we dat de Bitcoin koers horizontaal beweegt en wat besluiteloos lijkt. Op de on-chain analyses zien we echter wel beweging. Het blijkt namelijk dat investeerders winst nemen zodra de Bitcoin richting $ 48.500,- gaat. Dit doet denken aan de situatie die we in mei zagen. Na de bull-run (met nieuw record) in april schoot de koers in mei een aantal keren fors omlaag.

Als we die koerspatronen vergelijken met de huidige situatie zien we dat er gelijkenissen zijn in het hoge aantal unieke Bitcoin dat van eigenaar verwisselt. Wanneer we de koerspatronen van mei extrapoleren zien we dat de zone tussen $ 48.000,- en $ 50.000,- cruciaal is voor de Bitcoin. Als de Bitcoin hier doorheen komt lijkt een verdere bull-run naar $ 53.000,- in het vooruitzicht te liggen. Als dat niet lukt verwacht men op korte termijn juist een volgende sell-off richting $ 40.000,-.

De vraag is natuurlijk welke richting het gaat worden. Afgaande op de herstellende rente op de optiemarkt en het grote aantal opties dat aan het eind van de maand vervalt neigt men voorzichtig naar een koersstijging. Ook het vierde kwartaal ziet er vooralsnog gunstig uit aangezien er meer macro-onzekerheid in de markt komt. Dit is in de regel positief voor Bitcoin.

Koerssprong Avalanche (AVAX) verklaard

Een cryptomunt die anders dan de Bitcoin zeker niet op een kruispunt staat is Avalanche (AVAX). In de negatieve cryptomarkt valt deze munt, net als veel vaker in de afgelopen week op omdat zij het hoogste resultaat weet te behalen. De stijgende Avalanche (AVAX) koers is echter goed te verklaren. Met een persbericht maakte de “Ethereum killer” bekend dat zij via bekende investeerders zoals Polychain Capital en Three Arrows Capital voor $ 200 miljoen aan investeringen heeft opgehaald. Hiervoor heeft men al in juni een ‘private offering’ georganiseerd, maar deze is vandaag pas bekend gemaakt. Avalanche gaat het geïnvesteerde kapitaal gebruiken om nieuwe applicaties op hun eigen blockchain te maken en apps voor bedrijven te ontwikkelen. Klaarblijkelijk kunnen beleggers deze innovatieve ideeën goed waarderen. Uiteraard zijn we benieuwd of dat zo blijft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen