Crypto update: prijs Bitcoin en crypto daalt, whales in actie. Crypto haram?

Tech Robert Kroes 11 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Het is net te laat voor de lunch, maar uiteraard bekijken we ook vanmiddag de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we hoe whales profiteren van een volatiele markt. Tot slot bekijken we of crypto toch haram is.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, crypto negatief na chaotische avond

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 56.4766,23 ($ 64.690,35). Dit is 2,84% lager dan gisteren rond dezelfde tijd en ook lager dan tijdens onze crypto update van gisteren.

Ook de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten tonen negatief sentiment. Er zijn uiteraard ook vandaag uitzonderingen. Naast de stable coins noteert Shiba Inu (SHIB) een winst van 4,83%. De grootste verliezer van de laatste 24 uur is Cosmos (ATOM) crypto, dat 7,64% verliest. Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Whales profiteren van chaos op de cryptomarkt

We schreven gisteravond al hoe er na koersrecords chaos uitbrak op de cryptomarkt. Ook vandaag zien we dat veel handelaren nog beduusd zijn van alle volatiliteit, maar er zijn altijd handelaren die tegen de stroom in gaan.

Speculeren Ripple (XPR) whales op koersstijging?

Zo zagen we vanmorgen twee grote transacties in Ripple (XRP) met een gezamenlijke waarde van $ 147,7 miljoen. De cryptomunten verschoven van private wallet naar private wallet, dus men heeft klaarblijkelijk geen intentie om te verkopen. Een andere opvallende transactie was de aankoop van $ 15,7 miljoen aan Ripple (XRP) op cryptobeurs Binance. Deze aankoop werd direct na verwerking van de transactie naar een private wallet getransfereerd. Daarmee lijkt men te speculeren op een komende koersstijging. De actuele Ripple (XRP) prijs bedraagt $ 1,219 en dit is 4,76% lager dan gisteren.

Crypto whale duikt dieper in Shiba Inu (SHIB)

Ook een van de grootste bezitters van Shiba Inu (SHIB) speculeert op een koersstijging. De bekende ‘Gimli’ kocht vanmorgen 31 miljard SHIB  voor een waarde van $ 1,7 miljoen. Hiermee bezit deze investeerder nu meer dan $ 45 miljoen aan SHIB. De huidige prijs van Shiba Inu (SHIB) bedraagt  $ 0, 00005500. Dit is een winst van 4,83% ten opzichte van gisteren.

Is crypto toch haram?

In de Islam gelden er specifieke regels voor financiële transacties. Toen de Bitcoin en andere crypto opkwamen was de discussie of cryptohandel en/of cryptobezit volgens de Sharia (Islamitische wetgeving) wel was toegestaan. Uiteindelijk volgde er goedkeuring van diverse Islamitische geestelijken. Sindsdien was de consensus dat cryptohandel halal is en dus ook toegestaan voor Moslims.

De Indonesian Ulema Council (MUI) heeft de discussie nu weer op scherp gezet door cryptomunten als legaal betaalmiddel als haram te bestempelen. Zij stellen dat cryptomunten onzekere risico’s, schade en speculatie oproepen (gharar, dharar en qimar). Ook zijn er diverse andere argumenten genoemd. De vraag is hoe de andere Islamitische schriftgeleerden hiermee om zullen gaan. Er zijn immers ook moskeeën die donaties in Bitcoin accepteren. Met ± 1,6 miljard Islamieten is een ‘halal’ status van crypto belangrijk voor de massa-adoptie.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen