Crypto update: prijs Bitcoin en crypto bullish, wachten op… en Paris Hilton

Tech Robert Kroes 19 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaans financiële markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen voor de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we waar de cryptomarkt nu op wacht en zien we hoe Paris Hilton crypto-influencer blijkt.

Vanzelfsprekend beginnen we met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt sterk, cryptomunten stijgen mee…

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 39.880,71 ($ 46.568,50). Dit is 4,47% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

De stijging van de Bitcoin prijs zorgt ook voor positieve prijzen van de top 25 cryptomunten. We zien uitsluitend groene cijfers op de digitale koersenborden. Snelste stijger is InternetComputer (ICP), dat een plus van 14,04% in 24 uur noteert. Er zijn echter meer cryptomunten die de winst in dubbele cijfers schrijven, waaronder Cardano (ADA), maar daar berichtten we vanmiddag al over. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle cryptoprijzen live bekijken.

Prijs Bitcoin stijgt snel, het wachten is op…

De prijs van de Bitcoin stijgt snel en dit komt vooral doordat de Bitcoin vanavond door de $ 46.000,- brak. Hiermee kwam de grootste cryptomunt weer boven het voortschrijdend gemiddelde over 20 dagen. Toch is er nog één groep die zich rustig houdt, dit zijn de institutionele beleggers. Zij beleggen niet rechtstreeks maar via Grayscale in Bitcoin en andere cryptomunten. Dit gaat volgens een premiesysteem, waarbij de premie uiteraard positief is bij veel belangstelling, maar negatief als er minder belangstelling is. Een negatieve premie is dus eigenlijk een korting.

Aan de kortingen die gegeven worden zien we dat institutionele beleggers nog geen massale interesse hebben. Zo krijgt men voor Bitcoin 16,56% korting en voor Ethereum Classic zelfs 30,44% korting. Ook Ethereum zelf gaat met korting (van 10,98% om precies te zijn) de deur uit. De enige cryptomunt waar een positieve premie (van 2,98%) voor wordt gevraagd is Litecoin (LTC).

Paris Hilton blijkt crypto-influencer

Er zijn veel influencers in de wereld van Bitcoin en crypto. Bovendien zijn de echte trendsetters al weer bezig met de fase na Bitcoin, namelijk DeFi. Voor degenen die daarmee nog niet bekend zijn, onze collega’s van Tradeincrypto.com leggen hier meer over DeFi uit. Een nieuwe trend komt met nieuwe influencers. Een van de nieuwe influencers is Paris Hilton. Zij blijkt al sinds 2016 druk bezig met crypto. Dit weten we omdat er in 2016 foto’s gemaakt zijn van haar met de oprichters van Ethereum tijdens een discussie over IoT. Inmiddels blijkt ze zich ook uitgebreid verdiept te hebben in de wereld van NFT’s, want in onderstaand filmpje legt zij als gast in The Tonight Show van Jimmy Fallon aan de host uit wat NFT precies is.

Uiteraard is dit een goede ontwikkeling gezien de populariteit van zowel Paris Hilton en de Tonight Show. We merken dan ook een stijgende interesse (en hoge koersen) voor DeFi-projecten als we de beurzen bekijken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen