Robert Kroes
Robert Kroes Tech 4 nov 2021

Crypto update: prijs Bitcoin, crypto positief, BTC volatiel & DOGE model…

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we waarom de Bitcoin koers vandaag zo volatiel was. Tot slot feliciteren we Dogecoin (DOGE) model Kabosu.

We gaan van start met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin vlak, top 25 cryptomunten positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 54.158,47 ($ 62.796,50). Dit is 0,28% lager toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten, maar zoals we hierna zien bedriegt de schijn bij deze consoliderende koers.

Het sentiment bij de top 25 cryptomunten is positief. Shiba Inu (SHIB) blijft de uitzondering die de regel bevestigt en verliest momenteel 19,45% in 24 uur. Hoe dat komt legden we vanmiddag uit. De overige cryptomunten uit de top 25 noteren over het algemeen winsten. Het beste resultaat is wederom voor Solana (SOL), dat 12,12% winst noteert in een dag. Dit is echter niet de enige cryptomunt die de winst in dubbele cijfers schrijft zoals we zien in het live crypto overzicht op Tradeincrypto.com.

Bitcoin prijs volatiel

Als je de koppen van onze bijdragen scant of alleen de Bitcoin koers bekijkt zou je kunnen denken dat de prijs consoliderend is, maar niets is minder waar. De koers was vandaag tijdens de Amerikaanse handelstijd zelfs bijzonder volatiel.

Eerst daalde de Bitcoin prijs met 4% nadat de FED bekend maakte dat zij vanaf november gaat ‘taperen’. Dit betekent dat zij het steunprogramma aan de economie door de Corona crisis af gaat bouwen. Vanaf november zal zij elke maand $ 15 miljard minder aan schatkistpapier inkopen. Ondanks dat de FED aangaf nu geen maatregelen tegen inflatie te nemen reageerde de cryptomarkt negatief. De koers schoot onderuit en verloor op het slechtste moment zelfs zo’n 4%, waarmee de Bitcoin prijs met $ 60.018,- gevaarlijk dicht bij de psychologische grens van $ 60.000,- kwam.

De koers zakte echter niet door deze grens, maar toonde juist een sterke veerkracht. De markt heeft namelijk veel vertrouwen in de munt. Een mogelijke supply shock (oftewel tekort aan voorraad bij de cryptobeurzen) speelt daarbij zeker een rol. In onderstaande grafieken zie je hoe steeds meer hodlers hun Bitcoin van beurzen naar wallets transfereren.

Daarbij valt op dat de situatie volkomen tegengesteld is aan die tijdens de bull run van 2017. Toen hadden de cryptobeurzen juist veel voorraad en werden er ook veel munten naar de beurs gebracht. Dit is een van de redenen dat veel investeerders denken dat de nieuwe recordrally langer duurt en sterker zal zijn dan die van 2017. Men verwacht dan ook dat de huidige BTC-prijs van $ $ 62.796,50 niet lang vlak zal blijven.

Felicitaties voor DogeCoin (DOGE) model en Shiba Inu muze Kabosu

Tot slot een luchtiger onderwerp. Vandaag viert Kabosu namelijk haar 16de verjaardag. Wij feliciteren haar natuurlijk van harte en daarmee zijn we niet bepaald de enigen in de cryptogemeenschap.

De naam is wellicht niet bekend, maar Kabosu is de Shiba Inu hond die model heeft gestaan voor de fameuze meme van de Dogecoin. Kabosu is een reddingshond die geboren is in 2005 en in 2008 geadopteerd werd door haar huidige eigenaresse. Zij besloot in 2010 een blog te starten over de hond en plaatste daar een aantal foto’s op. Een van de foto’s ging viral en werd opgepikt door de oprichters van Dogecoin (DOGE), die vanaf 2013 aan de Dogecoin begonnen. Je ziet in onderstaande Insta-post de iconische foto en de beschrijving van de belevenissen van de eigenaresse sinds de hond de muze werd voor een hele generatie cryptomunten.

Qua prijs is de verjaardag van dit crypto-icoon geen feestje. Zoals we zagen verliest Shiba Inu fors. Ook de huidige Dogecoin (DOGE) prijs van $ 0,2680 levert een verlies op van 1,65% ten opzichte van gisteren. Wij vermoeden dat Kabosu er geen kluif minder door gehad heeft.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs Bitcoin, crypto positief, BTC volatiel & DOGE model…
Sluiten