Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin en crypto stijgt, crypto Twitter & Elon Musk…

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook zien we welke plannen Twitter met Bitcoin heeft en hoe Elon Musk Dogecoin (DOGE) verder op de kaart zet.

Natuurlijk bekijken we eerst de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin blijft rond $ 50.000,-, cryptomarkt positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 41.958,96 ($ 49.730,40). Dit is 2,15% hoger dan toen de Amerikaanse financiële markten gisteren sloten. Ondanks dat we vanmiddag al zagen dat de Bitcoin door $ 50.000,- brak is er nu toch een winst te noteren omdat de klim naar $ 50.000,- en de terugloop onder $ 50.000,- in 24 uur plaats vond.

Ook de rest van de cryptomarkt blijft op enkele uitzonderingen na positief. Grootste daler is Polkadot (DOT), dat 3,41% verliest. We zien vooral koerswinsten, waarbij Solana (SOL) met + 16,84% in 24 uur het meeste rendement boekt. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen volgen.

Twitter test nieuwe toepassing voor Bitcoin en Ethereum

Het is inmiddels wel bekend dat Twitter CEO Jack Dorsey een grote liefhebber van Bitcoin is. In zijn gesprek met Elon Musk tijdens The B-word conferentie gaf hij aan dat er nieuwe toepassingen voor cryptomunten op Twitter komen. Hij lijkt de daad bij het woord te voegen. De bedoeling is dat de gebruikersaccounts worden uitgerust met een soort ‘fooienpot’. Als gebruikers hun publieke Bitcoin-adres of Ethereum-adres invullen kunnen zij een tip/fooi van andere gebruikers krijgen voor hun bijdragen.

Ook zal het voor gebruikers mogelijk zijn om elkaar Bitcoin en Ethereum te sturen via Twitter. De ontdekking werd gedaan door  Alessandro Paluzzi, die direct screenshots deelden. Er werd eerst aan zijn screenshots getwijfeld, maar inmiddels heeft hoofd productontwikkeling van Twitter, Kayvon Beykpour, zijn screenshots gedeeld met veelzeggend commentaar.

Overigens wordt in het screenshot ook Strike genoemd, maar het zou in de definitieve versie niet verplicht zijn deze betaalprovider te gebruiken. Over wanneer en hoe de functie uitgerold wordt is nog niet bekend.

Elon Musk helpt Dogecoin (DOGE) nog verder

Naast Jack Dorsey was Elon Musk natuurlijk de andere grote spreker in de discussie tijdens The B-word. Musk is vooralsnog echter niet zo zeer met Bitcoin, maar vooral met Dogecoin (DOGE) bezig. Mede door zijn optimistische Tweets heeft de munt die als grap begon in het afgelopen jaar al 4.600% rendement gemaakt. Inmiddels is men druk bezig om van de munt een serieus project te maken. Ook nu blijkt Elon Musk de munt te steunen. Men kondigt namelijk aan dat de transaction fees verlaagt worden en dat men het netwerk verder wil beveiligen. Hiervoor deed men een oproep voor Dogecoin Nodes. Elon Musk deelde de retweet al snel als ‘belangrijk’.

Ook vanavond gaf Elon Musk een positieve toelichting op een update die Dogecoin (DOGE) uitgaf. Daarmee lijkt men zich serieus te willen meten en zien veel analyse kansen voor een verder stijgende Dogecoin (DOGE).

De koers van de Dogecoin (DOGE) steeg wel met 2,75% naar $ 0,2991, maar de koerssprongen van tientallen procenten die we eerder dit jaar zagen als Elon Musk zich op Twitter roerde blijven achterwege. Wellicht is dit juist een teken dat de munt nu meer op inhoud dan op sentiment beoordeeld wordt.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!