Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 okt 2021

Crypto update: Prijs Bitcoin & crypto stijgt: Opties, India & Facebook Meta

De Amerikaanse financiële markten zijn gesloten. Voor ons een mooi moment om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten te bekijken. Zoals we zien stijgen de prijzen snel. Wij benoemen de drie oorzaken voor de stijging van Bitcoin en crypto.

Zoals gebruikelijk beginnen we met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, top 25 crypto positief

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 52.083,06 ($ 60.851,14). Dit is 3,45% hoger dan gisteravond en iets hoger dan toen de Amerikaanse markt eergisteren sloot.

Ook op de rest van de markt is het sentiment positief. De top 25 cryptomunten laten alleen groei zien. Uitzondering die de regel bevestigt is Shiba Inu (SHIB), dat 20% verliest. De crypto met de meeste winst is Dogecoin (DOGE), dat 22,79% winst noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen analyseren.

Twee speculatieve redenen waarom Bitcoin en andere crypto stijgen

We zijn midden in het herstel na de dalende prijzen van de afgelopen dagen, dus is het nog moeilijk definitieve oorzaken aan te wijzen. We noteren vooralsnog 3 belangrijke factoren, waarvan er 2 speculatief zijn.

Geen ban voor crypto in India

Met meer dan 1,38 miljard inwoners is India na China het grootste land ter wereld en daarmee een gigantische markt voor investeringen in crypto. De overheid is echter geen fan van de crypto-industrie. De Hoge Raad moest er zelfs aan te pas komen om de ban op crypto te doorbreken, waarna het potentieel van de markt direct bleek. De vraag was natuurlijk hoe de politiek zou reageren. Zou men de wet wijzigen om de Hoge Raad te passeren en alsnog een ban op crypto uitspreken? Dat (b)lijkt niet het geval.

Bronnen van het ministerie van Financiën melden dat de regering in Februari met regelgeving zal komen die de cryptohandel moet reguleren als commodities. Uiteraard is het nog niet zo ver, maar de bronnen lijken serieus.

Facebook verandert naam en flirt met NFT’s

Een tweede factor die tot speculatie leidt is de aankondiging van de naamsverandering bij Facebook. Het social media platform blijft gewoon Facebook heten, maar het tot nu toe gelijknamige moederbedrijf gaat de naam wijzigen naar META en dat leidt natuurlijk direct tot speculatie bij crypto insiders. Cryptospecialist VanEck reageerde direct.

Nu is de suggestie niet zo vreemd, want het (geflopte) project Libra liet al zien dat Facebook zeker plannen heeft in de cryptowereld. Daarbij voedt Mark Zuckerberg de geruchten zelf. In een presentatie die doordrenkt was van 3D-elementen wordt regelmatig gehint op virtuele kunst en andere virtuele toepassingen. De samenvatting van de ruim 3 uur durende livestream kun je hier bekijken.

Hoewel het niet precies duidelijk wordt wat Facebook/Meta met NFT’s van plan zijn heeft Zuckerberg het op zeker moment, naast de clues die je al zag over ‘digitale goederen‘.  Ook hier lijkt dus een enorme adoptie voor crypto in het verschiet te liggen.

Naast deze twee speculatieve verklaringen voor stijging van de Bitcoin prijs en andere crypto is ere ook een zeer aanwijsbare redenen.

Hoe bullish verlopen de Bitcoin en Ethereum opties morgen?

Zoals elke laatste vrijdag van de maand vervallen ook deze vrijdag om 10 uur Nederlandse tijd de maandopties voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere crypto.

Starten Bitcoin opties een nieuwe crypto rally?

Er vervalt morgen voor een waarde van 3,2 miljard aan maandopties voor de Bitcoin. Het prijsniveau waar alle ogen op gericht zijn is $ 60.000,-. Dit heeft namelijk te maken met de verhouding van de bulls en de bears. Deze ligt als volgt:

  • Als de Bitcoin prijs tussen $ 52.000 en $ 55.000 ligt als de opties vervallen zien we 6.500 kooporders tegenover 6.530 verkooporders. De bulls en de beren blijven dan redelijk in balans.
  • Als de opties vervallen bij een Bitcoin prijs tussen $ 55.000 en $ 58.000 zien we 9.510 kooporders tegenover 4.610 sell orders. Hiermee noteren de ‘cops’ $ 270 miljoen resultaat.
  • Als de Bitcoin prijs tussen $ 58.000 en $ 60.000 ligt zien we 9.900 kooporders, waar nog slechts 3.490 verkooporders tegenover staan. Het netto resultaat voor de bulls is dan $ 385 miljoen.
  • Als de koers boven de $ 60.000 blijft ligt de verhouding met 13.870 kooporders tegenover 1.970 verkooporders nog gunstiger voor de bulls. Zij kunnen dan een winst van$ 715 miljoen noteren. De bulls hebben er dus alle belang bij om de Bitcoin prijs hoog te houden, al is natuurlijk wel de vraag of zij daarna direct zullen cashen.

Leiden opties Ethereum (ETH) tot crypto koersrecord?

Ook de één na grootste crypto gaat een steeds grotere rol spelen. Het vervallen van de maandopties wordt morgen met extra interesse bekeken, aangezien er een koersrecord gebroken kan worden. Om te weten waar we staan bij deze crypto noteren we eerst de live Ethereum (ETH) prijs. Deze bedraagt op het moment van schrijven EUR 3.651,90 ($ 4.269,47). Dit is 6,94% hoger dan gisteren. Dit geeft een context aan de verhoudingen te vervallen opties die als volgt ligt:

  • Als de Ethereum prijs op het moment van vervallen van de maandopties tussen $ 3.900 en $ 4.000 ligt zien we 35.100 callopties tegenover 9.800 putopties. De bulls schrijven dan een netto resultaat van $100 million.
  • Wanneer de opties vervallen bij een koers tussen$ 4.000 en $ 4.200 zijn de verhoudingen nog gunstiger. We zien dan namelijk 54.900 call-opties tegenover 3.600 put-opties, waarmee de bulls een netto resultaat zouden boeken van $ 205 miljoen.
  • Het liefst zien de bulls de koers echter boven $ 4.200,- blijven. De verhouding is dan namelijk 66.300 call-opties tegenover 600 puts. Dit zou betekenen dat de bulls in dat geval een winst van $ 275 miljoen mogen verdelen.

Een sterk bullish signaal bij het verval van de opties voor deze crypto zal een eigen bullish effect hebben (dat geldt natuurlijk ook voor de Bitcoin). Hierdoor zal de prijs verder oplopen. Experts verwachten dat het dan een kwestie van weken is voor dat de Ethereum ATH van $ 4.380,- gebroken wordt. Wij blijven dit uiteraard volgen en verslag doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Reageer op artikel:
Crypto update: Prijs Bitcoin & crypto stijgt: Opties, India & Facebook Meta
Sluiten