Robert Kroes
Robert Kroes Tech 18 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Crypto update: Prijs Bitcoin & crypto tot rust, wat nu? Facebook in crypto

Inmiddels is de handelsdag in Amerika weer afgelopen. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Wij vragen ons af wat we nu van de cryptomarkt kunnen verwachten. Ook zien we hoe Facebook weer een poging in crypto waagt.

Uiteraard beginnen we met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, cryptomarkt negatief

Op het moment van schrijven bedraagt de live Bitcoin prijs EUR 38.020,54 ($ 44.542,67). Dit is 0,48% lager dan toen de Amerikaanse markt gisteren sloot. Daarmee blijft de prijs van de Bitcoin redelijk neutraal.

De rest van de cryptomarkt vertoont ook tekenen van herstel. Er zijn inmiddels weer een aantal groene koersen te zien. Terra (LUNA) stijgt het snelst met 12,55%. Toch blijft het algemene sentiment nog negatief doordat het aantal dalende koersen groter is. De Filecoin (FILE) daalt met 6,44% het snelst. Op de website van Tradeincrypto.com kunt u 24 uur per dag alle live cryptomunten volgen.

Gaat de Bitcoin breken met een historisch patroon?

Ondanks de koersdalingen van de afgelopen dagen lijkt er nog steeds sprake te zijn van een bull run. Sterker nog, volgens analist Willy Woo gaat de Bitcoin een bijzonder patroon doorbreken. Tot nu toe is het altijd zo geweest dat de prijs van de Bitcoin een cyclische beweging maakt tussen de halvings. Volgens die cyclus zou er in de komende maanden een sterke koersstijging plaatsvinden. In het nieuwe jaar zouden we dan een sterke correctie zien. Willy Woo ziet dit anders. Hij claimt dat de investeerders voor lange termijn nog steeds toenemen. Hierdoor verwacht hij dat de cyclus doorbroken gaat worden en 2022 ook bullish zal beginnen voor de Bitcoin.

Pakt Ethereum (ETH) de bull-run weer op?

Ook voor Ethereum (ETH) ziet de toekomst er goed uit. Het netwerk groeit snel en ook de grote beleggers kiezen volgens bronnen steeds vaker voor Ethereum (ETH) als belegging. Deze toegenomen interesse leidt tot positief sentiment. De CME-opties wijzen dan ook op een bullish sentiment. Deze indicaties wijzen erop dat ook de koers van Ethereum (ETH), die nu nog een verlies van 1,04% noteert, snel kan stijgen.

Facebook wil weer in crypto, maar dan anders

De mensen die zich al langer met crypto bezig houden kunnen zich vast nog wel herinneren hoe Facebook met Project Libra enorm tegen een muur van onwil bij regelgevende autoriteiten opliep. Ook de markt was alles behalve enthousiast. Na een hoop rumoer verdween de crypto-ambitie van Facebook achter de coulissen, maar nu blijkt dat men toch weer in de cryptowereld actief wil zijn.

Deze keer met een stablecoin die vergelijkbaar is Tether (USDT), maar dan beter gereguleerd. Bij de koerswijziging hoort ook een naamswijziging. Project Libra is omgedoopt in ‘Novi’. De bijbehorende wallet ‘Calibra’ heet inmiddels Novi. In een enorme blogpost zet men de plannen uiteen en de superlatieven zijn niet van de lucht. Gezien het debacle met Project Libra reageert de markt momenteel totaal niet op de aankondiging van Facebook. Wordt dus vast vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!