Robert Kroes
Robert Kroes Tech 14 mei 2021

Crypto update: prijs Bitcoin en crypto, deze coin prijzen dalen + feelgood

Inmiddels is ook in Amerika de handelsweek afgelopen. Wij zetten voor de laatste keer deze week de prijs van de Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten op een rij. Daarnaast bekijken we twee prijzen van cryptomunten waarvoor rode vlaggen gelden. We sluiten het weekend af met een feel-good video van twee broers die een megawinst maakten.

We beginnen uiteraard met de actuele prijs van Bitcoin en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin horizontaal in positieve cryptomarkt

Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin prijs EUR 41.034,92 ($ 49.817,97) en dat is 0,51% hoger dan de stand van gisteravond. Daarmee is het prijsbeeld van Bitcoin horizontaal.

Hiermee blijft de grootste cryptomunt nog steeds achter bij de prijzen van de top 25 cryptomunten. Hier zien we, afgezien van de stable coins, uitsluitend groene resultaten, waarbij nieuwkomer Polygon (MATIC) de DogeCoin (DOGE) nipt achter zich houdt. De prijsstijgingen in 24 uur bedragen respectievelijk 35,80% en 30,45%. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen het hele weekend real time volgen.

Bitcoin horizontaal, maar rode vlaggen voor deze cryptomunten

Ondanks dat de Bitcoin horizontaal handelt lijken beleggers zich nog weinig zorgen te maken over koersherstel of een verdere prijsdaling. Dat is anders voor Cardano (ADA) en Stellar (XLM). Voor beide munten geven de technische analyses rode vlaggen.

Gaat Cardano (ADA) een eerdere koersval herhalen?

Op 17 april, toen de vorige maandopties vervielen, daalde de koers van Cardano (ADA) in 4 uur tijd met liefst 23%. Inmiddels komt de vervaldatum voor de nieuwe maand er alweer aan. Er dreigt zo’n $ 200 miljoen te vervallen en de open interest bedraagt zo’n 1 miljard. Deze cijfers lijken verdacht veel op die voorafgaand aan de crash van 17 april, dus beleggers zijn terughoudend. Het grote verschil is dat de funding rate voor de open interest op dit moment met 0,30% veel lager ligt dan in april, zoals je in de grafieken van dit artikel kunt zien. Hierdoor zijn beleggers enigszins gerust gesteld, al blijft de rode vlag wel staan.

Ook Stellar (XLM) laat rode vlaggen zien

We zagen op 10 mei een nieuw koersrecord voor Stellar (XLM). Helaas kon de cryptomunt deze stijging de afgelopen dagen niet volhouden, waardoor er een ‘bearish shooting star candlestick’. Deze technische trend is een bekende bear-trend die vaak door koersen gevolgd wordt. Als de Stellar (XLM) geen uitzondering op die regel is zien we volgens de Fibonacci-analyse en voortschrijdend gemiddelde een forse  koersdaling. Deze kan met steunniveaus op $ 0,539 en $ 0,528 al fors lager eindigen dan de huidige prijs van $ 0,661. Het laagste steunniveau ligt echter op de $ 0,402 en dat zou een koersdaling van liefst 40% betekenen. De hele analyse met bijbehorende grafieken kun je hier zien.

Feelgood verhaal: broers worden miljonair van Shiba Inu Coin (SHIB)

Ter afsluiting van dit crypto overzicht staan we stil bij het verhaal van Tommy en James. In januari typte een vriend met verstand van crypto hen  om de Shiba Inu Coin (SHIB). Bij wijze van grap dezen ze dat en ze keken er niet meer naar om.  Na de eerste stijgingen besloten ze nog wat meer te kopen en deed een enthousiaste familie mee. Uiteindelijk legden zij met elkaar $ 7.900,- in voordat de koers een enorme sprong maakte. Zelfs na de run die Vitalik Buterin veroorzaakte is hun gezamenlijke wallet nog bijna 9 miljoen dollar waard.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs Bitcoin en crypto, deze coin prijzen dalen + feelgood
Sluiten