Crypto update: prijs Bitcoin daalt, crypto positief. ETH en Shiba Inu update

Tech Robert Kroes 8 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarbij bekijken we de te verwachten ontwikkelingen voor Ethereum (ETH) en geven we een update over Shiba Inu (SHIB) crypto.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, cryptomarkt positief

De live Bitcoin prijs noteert op het moment van schrijven EUR 46.962,92 ($ 54.728,36). Dit is 1,44% lager dan gisteravond, maar nog steeds conform onze crypto koersverwachting van afgelopen maandag.

De prijzen van de top 25 cryptomunten blijven overwegend positief. We zien wel enkele rode cijfers. Grootste daling is voor Shiba Inu (SHIB) crypto, dat 13,17% verliest. Het merendeel van de koersen staat echter op winst. Het beste resultaat is voor Terra (LUNA), dat 9,27% winst noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen analyseren.

Hoe ver gaat de Ethereum (ETH) prijs stijgen?

Tussen alle ‘Ethereum killers’ en DeFi-munten die regelmatig de hoogste dagwinsten scoren zouden we Ethereum (ETH) zelf bijna vergeten. Dat zou echter onterecht zijn, want de koers van de munt heeft volgens analisten een enorme stijging in het vooruitzicht. Een analist maakte een historische vergelijking tussen het koersverloop van Ethereum (ETH) in 2017 en 2021. Hij zag opvallende gelijkenissen. Als deze gelijkenissen uitkomen en de markt vergelijkbaar reageert zou de Ethereum (ETH) met een factor 70 kunnen stijgen. De hele analyse van deze crypto kun je hier bekijken.

Dat lijkt opmerkelijk omdat de Bitcoin recentelijk een bearish periode doormaakte. Dit leidde op de futures markt tot veel put-opties. Veel daarvan vervallen morgen. Als de koers van deze crypto morgenochtend om 10 uur (Nederlandse tijd) boven de $ 3.500,- eindigt zijn alle beleggers in puts hun geld kwijt en verdienen de bulls $ 115 miljoen. Ook wanneer de koers tussen $ 3.300,- en $ 3.500,- eindigt moeten de put-beleggers hun wonden likken. De bulls kunnen dan een winst van $ 66 miljoen noteren.

Op dit moment noteert de Ethereum (ETH) prijs echter EUR 3.140,30 (met een dagwinst van 1,89%). Dit zou erop duiden dat het resultaat ongeveer neutraal is. Men gaat er dan ook vanuit dat de bulls nog zullen proberen de koers op te drijven richting het vervallen van de opties. Analisten verwachten dat de bear-trend over is als dat gebeurt.

Wat gebeurt er bij Shiba Inu (SHIB) crypto?

We zagen bij Shiba Inu (SHIB) crypto vandaag een opvallende koersbeweging. Waar de munt vanmiddag nog ruim 50% winst maakte, noteert zij nu een stevig verlies. De vraag is natuurlijk wat daar gebeurt. Eens te meer was het Elon Musk. Hij plaatste op 4 oktober een foto van zijn Shiba Inu Floki, liggend op een Tesla.

Sindsdien schoot de prijs omhoog en daardoor ontstond een klassiek pump model. Door de snelle stijging ging nieuws over de crypto als een lopend vuurtje over (social) media, waardoor de koers sterk steeg. Toen vanmorgen het koersrecord ($ 0,00003528) in zicht kwam besloten veel beleggers hun winst te nemen. Een enorme correctie was het gevolg, waardoor de munt dus enorm in waarde daalde.

Toch noteert de munt desondanks nog een weekresultaat van + 241,42% en een maandresultaat van 230,80%. Daarnaast zien w dat de enorm lage prijs per munt veel beleggers uitnodigt om speculatief te beleggen. Veel investeerders vragen zich dan ook af of de mensen die deze munt kopen wel professioneel zijn. De winsten die zij maken met deze crypto zijn dat zeker. Overigens is de munt nog in zo’n beginstadium dat de exacte user case niet duidelijk is. Pas wanneer we zeker weten welk doel de munt dient kunnen we een meer objectieve waardebepaling en koersbeweging verwachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen