Crypto update: prijs Bitcoin en crypto in rebound, crypto’s in problemen

Tech Robert Kroes 19 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse handelsweek ook voorbij. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Daar zien we een flinke rebound. Desondanks zijn er ook drie crypto in forse problemen. Dat leggen wij uit.

Uiteraard bekijken we eerst de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin en prijzen cryptomunten plots weer positief

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 51.041,50 ($ 57.870,01). Dit is 0,79% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

De winst van de Bitcoin valt vandaag mee, maar bij de top 25 cryptomunten zien we een forsere rebound. Op de stable coins na zien we alleen positieve resultaten bij de top 25 cryptomunten. De sterkste stijger is Shiba Inu (SHIB), dat 14,87% winst noteert, maar er zijn meer cryptomunten die hun winst in dubbele cijfers schrijven. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

PlanB houdt vertrouwen in Bitcoin, deze koersen zijn het weekend belangrijk

PlanB liet vanavond van zich horen. Na de correcties van eerder deze week wordt er namelijk flink getwijfeld aan zijn koersverwachting voor het einde van de maand en -eerlijk is eerlijk- $ 93.000,- lijkt een fikse afstand. PlanB liet weten dat deze koersverwachting niet op zijn Stock2Flow model gebaseerd is, maar op zijn Floor-model. Desalniettemin houdt hij vertrouwen in zijn Bitcoin crypto voorspelling.

Door zijn juiste voorspelling voor de afgelopen 3 maanden krijgt hij bijval van veel volgers. Dit is ook weer niet heel vreemd, want vanmiddag zagen we dat de Bitcoin volgens analisten de bodem van de laatste bullish correctie in zicht heeft of misschien al bereikt heeft. Als die bodem geraakt is gaan we volgens de modellen op weg naar een koersrecord. Welke koersen we daarvoor dit weekend in de gaten moeten houden zetten we eerder vandaag op een rij.

Problemen voor drie crypto bedrijven, Monero (XMR) is de bekendste

Veel cryptomunten zoeken op de weg naar naamsbekendheid naar sponsorships. Dit blijkt niet altijd een gelukkig huwelijk. Zo maakte FC Barcelona vandaag bekend de samenwerking met crypto bedrijf Ownix te beëindigen. Op 5 november maakten partijen nog bekend samen te gaan werken op het gebied van collectible NFT’s, maar dat was snel voorbij toen Moshe Hogeg van Ownix niet alleen geïdentificeerd werd als eigenaar van de Israëlische club Beitar Jeruzalem, maar ook als één van de acht verdachten die in Israël gearresteerd werd op verdenking van cryptofraude.

Ook Manchester City moest een deal afblazen. Zij maakten eerder deze week bekend in zee te gaan met crypto initiatief 3Key Technologies. Door de publiciteit die met deze deal samenhing gingen mensen op onderzoek uit. Het bleek dat het bedrijf en de leidende figuren nauwelijks een digitale footprint hadden. Daarop besloot Manchester City geen risico te nemen en de negatieve publiciteit over het binnen een week cancelen van een een sponsordeal op de koop toe te nemen.

Ook voor privacy-coin Monero (XMR) dreigen er problemen. Cryptobeurs Kraken maakte namelijk bekend dat zij op verzoek van de Engelse toezichthouder Monero (XMR) voor Engelse gebruikers van de beurs haalt. Ook Bittrex deliste de cryptomunt al. Naast de algemene zorgen bij toezichthouders over privacy crypto zoals Monero (XMR) helpt het ook niet dat voormalig topman Riccardo Spagni in juli in Amerika gearresteerd werd op verzoek van de Zuid-Afrikaanse autoriteiten voor oude fraudes (gepleegd tussen 2009 en 2011).

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen