Robert Kroes
Robert Kroes Tech 9 sep 2021
Leestijd: 5 minuten

Crypto update: prijs Bitcoin en crypto, meer slecht nieuws? FRAUDE

Inmiddels is de financiële markt in Amerika weer gesloten, dus is het tijd om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten vast te leggen. Ook bekijken we of er meer slecht nieuws voor de Bitcoin op komst is. Tot slot waarschuwen we voor een geniepige nieuwe fraude waar nu veel mensen slachtoffer van worden.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin neutraal, cryptomarkt vertoont tekenen van herstel

De live Bitcoin prijs bedraagt op het moment van schrijven EUR 38,957,59 ($ 46.096,95). Dit is 0,30% onder de koers die we gisteravond op de digitale borden zagen staan. Daarmee lijkt de koersval van de Bitcoin te zijn geremd.

Ook de rest van de cryptomarkt vertoont tekenen van herstel. We zien nog wel enkele rode cijfers. UniSwap (SWAP) verliest met 2,08% het meest. De groene cijfers overheersen en daar zijn enkele koersexplosies bij. Zo noteert nieuwkomer Algorand (RAND) een winst van 45,88% in 24 uur. Ook Solana (SOL) zet met een winst van 18,28% een mooi resultaat neer. Op de site van Tradeincrypto.com zien we in het overzicht van alle live cryptoprijzen dat er meer cryptomunten zijn die de winst in dubbele cijfers noteren.

Is er meer slecht nieuws voor Bitcoin onderweg? Commotie om MicroStrategy

Iets meer dan een jaar geleden verraste de Amerikaanse beursgenoteerde onderneming MicroStrategy de financiële markten door voor $ 250 miljoen aan beleggingen om te zetten in Bitcoin. Het bedrijf werd de aanjager voor investeringen van institutionele investeerders en maakte daarna nog veel forse investeringen. Topman Michael Saylor deelde eerder deze week nog een statistiek om uit te leggen hoe blij hij was dat hij destijds zijn goud had omgezet in Bitcoin en daarna geen goud meer had gekocht.

Toch is dit niet het hele verhaal. Een belangrijke crypto-influencer, Mr. Whale opende vandaag het vuur (weer) op Michael Saylor en MicroStrategy’s. Hij beschuldigt Saylor ervan dat hij de Bitcoins verkoopt op het moment dat hij particuliere beleggers juist oproept om te kopen. Ook zou hij de Bitcoins intern verhuizen naar een andere LLC (Amerikaanse BV) om zo zijn transacties niet aan de SEC te hoeven melden.

Hij gaat hier nog een stapje verder.

Ook Michael Saylor zelf kreeg er eerder deze week al flink van langs.

Uiteraard moet de tijd leren of de beweringen van Mr. Whale waar zijn, maar hij heeft ondertussen wel een fikse reputatie opgebouwd. Daarbij is de onrust die door dit soort berichten ontstaat sowieso niet goed voor Bitcoin. Ook het feit dat er natuurlijk een enorm aanbod ontstaat als Saylor, zoals Mr. Whale verwacht, al zijn BTC zal verkopen is een feit.

Let op, nieuwe geniepige crypto fraude

Net zoals in gewone bedrijfstakken staat ook in de misdaad de tijd niet stil. Men heeft nu twee nieuwe scamsites gevonden, coins45[.]com en securecoins[.]net (uiteraard plaatsen we deze keer geen linkjes). Via een listige benadering waarbij men zeer betrouwbaar en formeel te werk ging werden mensen uitgenodigd een account aan te maken. Dit omdat er een groot bedrag Bitcoin gestort zou zijn. Vervolgens worden ze via een professionele procedure uitgenodigd hun account te verifiëren en een heel klein bedrag aan Bitcoin te storten om ook de betaalwijze te verifiëren. Vervolgens zien ze het genoemde bedrag in Bitcoin daadwerkelijk staan.

Men wordt dan heel professioneel verleidt om een wallet aan te maken. Ook dat lukt. Wanneer men vervolgens de grote som Bitcoin wil laten overstorten naar de wallet krijgt men de melding dat er een opnamelimiet geldt die zo’n $ 1.400,- hoger ligt dan het saldo. Veel mensen storten, met het grote bedrag voor ogen, bij en verliezen zo hun geld.

Ook blijken er allerlei andere ‘verificaties’ in het platform te zijn ingebouwd om geld uit de zak van de argeloze belegger te kloppen. Uiteraard volgen er nooit services, laat staan betalingen. Door de professionele werkwijze blijken de fraudes bijzonder vaak te slagen. Er wordt dan ook erg voor deze tactiek gewaarschuwd.

Voorkom dat je zelf in deze fraudes trapt. Let daarbij vooral op de methodes en niet zo zeer op de namen van sites. Deze professionele groepen wisselen vaak en razendsnel van site.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs Bitcoin en crypto, meer slecht nieuws? FRAUDE
Sluiten