Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, crypto wisselt. Problemen Solana (SOL)

Tech Robert Kroes 15 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels is de Amerikaanse markt weer gesloten. Wij bekijken de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto munten. Daarnaast bekijken welke technische problemen de koersval van Solana (SOL) veroorzaken. Tot slot bekijken we video-analyses voor Ethereum (ETH) en Ripple (XRP).

We beginnen zoals gebruikelijk met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt, crypto markt toont wisselende prijzen voor top 25 cryptomunten

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 39.435,20 ($ 46.590,59). Dit is 3,42% hoger dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Het sentiment op de rest van de cryptomarkt wisselt. We zien flinke winsten, maar ook forse verliezen. Grootste winnaar is Tron (TRX), dat 9,71% winst noteert. Grootste verliezer is Solana (SOL), dat 16,83% verlies noteert door technische problemen die we hierna bespreken. Je kunt op de website van Tradeincrypto.com alle live cryptoprijzen bekijken.

Technische problemen leiden tot koersval Solana (SOL). Wat is er gaande?

De Blockchain van DeFi-munt Solana (SOL) is al uren down. De reden hiervoor is een zogenoemde ‘resource exhaustion’. Dit komt omdat er op de Raydium exchange (een decentrale beurs op de Solana Blockchain) speciale verzameltokens worden gelanceerd. Deze zijn zo populair dat men Raydium bots heeft ingezet om die crypto tokens te pakken te krijgen. Door (simpel gezegd) een programmeerfout konden de bots zoveel informatie naar de blockchain sturen dat het netwerk overbelast raakte.

Inmiddels probeert men het probleem onder controle te krijgen. Inmiddels probeert het ontwikkelteam van de Solana (SOL) haar Blockchain weer aan de praat te krijgen. Belangrijk is dat de validators een update uitvoeren, maar hun ledger account niet deleten. De volledige technische instructies zie je hier. Door het vastlopen van de Blockchain is het voor veel beleggers ook lastig om hun cryptomunten te verkopen, terwijl de koers zwaar onderuit gaat. Het vertrouwen in de DeFi-munt heeft dan ook een fikse deuk opgelopen als we social media mogen geloven. Vooralsnog duren de problemen voort tijdens het schrijven van deze bijdrage.

Dit zijn de belangrijkste koersniveaus voor Ripple (XRP) en Ethereum (ETH)

Vanmiddag bespraken we al welke koersniveaus cruciaal zijn voor bepaalde crypto om te bezien of er sprake is van een bull- of bear-tendens. De Ripple (XRP) en Ethereum (ETH) analyses mogen uiteraard niet ontbreken.

In onderstaande video-analyse zie je eerst de situatie voor Ethereum (ETH).

Ethereum (ETH) handelt keurig binnen een marge tussen $ 3.000,- en $ 3.360,-. Zodra de munt duidelijk boven de $ 3.400,- sluit is een verdere prijsuitbraak voor deze crypto mogelijk, terwijl een slot onder $ 3.000,- juist meer ruimte geeft aan de beren. De vooruitzichten zijn voorlopig echter bullish. Op dit moment bedraagt de Ethereum (ETH) koers $ 3,357,60.

Voor de Ripple (XRP) liggen de kaarten minder gunstig. Hier ligt de koers van de munt tussen $ 1,06 en $ 1,27. Aangezien de munt al lang tussen deze grenzen handelt is er angst dat de munt onder die $ 1,06 valt, waarna er een koersval van 30% kan volgen. Als de munt boven $ 1,27 komt is er er ruimte tot $ 1,67, wat een mooi rendement zou zijn. De hele analyse van deze crypto kan je hierna bekijken.

Op dit moment zijn veel analisten echter nog niet zeker van hun zaak. De Ripple (XRP) koers ligt met $ 1,074 en een winst van 0,25% dan ook maar net boven de ondergrens van de bandbreedte.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen