Robert Kroes
Robert Kroes Tech 6 jul 2021

Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, Grayscale unlock & TechLead video

Na enige technische problemen is het weer tijd om de Bitcoin prijs en de prijs van de top 25 cryptomunten te bekijken. Ook zoomen we in op de komende Grayscale Unluck, is deze zo Bearish als gedacht? Tot slot staan we stil bij TechLead. Deze YouTuber neemt regelmatig crypto-initiatieven in vizier, maar ligt nu zelf onder vuur. Nu doet hij zijn verhaal, uiteraard in een YouTube-video.

We beginnen uiteraard met de actuele Bitcoin prijs en prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin stijgt in positieve cryptomarkt

Op dit moment bedraagt de Bitcoin prijs EUR 28.942,67 ($ 34.335,74). Dat is 2,53% hoger dan gisteren en ook hoger dan tijdens de Amerikaanse beurssluiting van vorige week.

Daarmee houdt de Bitcoin gelijke tred met de rest van de markt. We zien momenteel op de stable coins na groene cijfers en vooral groene weekkoersen. Grootste stijger is UniSwap (UNI), dat + 16,84% noteert in 24 uur. Op de site van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

Hoe bearish is de Grayscale unlock?

Als we de markt bekijken zien we dat veel cryptomunten binnen de bandbreedtes blijven handelen en een afwachtende houding aannemen. Dat is te verwachten. In juli eindigen namelijk veel Bitcoin-en cryptoblokkeringen van de Grayscale groep. Zoals we eerder zagen verwacht men daar een lastig in te schatten bearish gevolg. Naar nu blijkt is een andere groep investeerders minder sceptisch.

Zij leggen uit hoe de investeerder zich na het vrijkomen van de Bitcoin niet zonder meer met de vrijgekomen liquide middelen uit de markt terug kunnen trekken. Zij zijn er namelijk toe genegen de munt terug te kopen door hun schuldenpositie en hun visie op de loop van de Bitcoin-koers in het algemeen.

Crypto YouTube-ster TechLead nu zelf onder vuur

Patrick Shyu was de voormalig ‘tech lead’ van Google. Inmiddels heeft hij onder de naam TechLead een YouTube-kanaal, waarmee hij regelmatig de strijd aanbindt met onrecht, althans in zijn ogen, in de crypto-industrie. Zo nam hij recent cryptobeurs Binance op de korrel voor vermeende marktmanipulatie.

Dat de rollen in de wereld van cryptomunten snel kunnen wisselen blijkt. Nu wordt TechLead namelijk zelf beschuldigd van marktmanipulatie door een klassiek ‘pump and dump’ schema. Dit naar aanleiding van de Million token (MM), die TechLead op 1 juli lanceerde. Hij beloofde daarbij een miljoen USDC aan te houden als ‘dekking’. Dat deed hij ook, maar wat hij niet vertelde is dat hij wel zijn MM verkocht, terwijl zijn volgers juist druk inkochten. ‘DCF Gold’ bond de kat de bel aan met een krachtige Tweet.

Dit noopte TechLead om zich tot YouTube te wenden om een video met uitleg te maken.

Het opvallende is nu dat hij op Twitter nog steeds redelijk door het slijk gehaald wordt en er ook fikse verliezen worden gemeld, terwijl men in de commentaren onder zijn video erg enthousiast en begripvol is. Hebben we te maken met een goede YouTube moderator of zien de mensen op Twitter niet wat een mooi product TechLead heeft gebracht? Iets zegt ons dat het laatste woord daarover nog niet gewisseld is.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Crypto update: prijs Bitcoin stijgt, Grayscale unlock & TechLead video
Sluiten