Crypto update: prijs Bitcoin en crypto stijgt. ETH record en SHIB update

Tech Robert Kroes 2 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

We zijn iets later dan de lunch, maar uiteraard vergeten we ook vandaag niet om de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten op een rij te zetten. Daarnaast bekijken we de verwachting voor Ethereum (ETH), dat alweer een koersrecord noteert. Ook bekijken we de gang van zaken bij Shiba Inu (SHIB). Is voorzichtigheid geboden of gaat de koers exploderen?

We bekijken uiteraard eerst de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin vlak, prijzen top 25 cryptomunten stijgen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 54.392,32 ($ 63.087,02). Dit is 2,09% hoger dan gisteren en ook hoger dan tijdens onze koersverwachting die we gisteren iets eerder publiceerden.

Ook de andere live prijzen van de andere cryptomunten uit de top 25 stijgen over het algemeen. Uitzondering die de regel bevestigt is de Shiba Inu (SHIB), die 2,12% verliest. Van de munten met stijgende prijs stijgt Polkadot het hardst met 15,50%. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle live cryptoprijzen bekijken.

In verband met werkzaamheden kan de Nederlandse vertaling op Tradeincrypto.com vandaag minder beschikbaar zijn.

Ethereum (ETH) noteert alweer een koersrecord. Is het einde in zicht?

Vorige week vrijdag noteerde Ethereum (ETH) een koersrecord op $ 4.416,-. Vandaag werd het koersrecord alweer gebroken. Degenen die zich afvragen of dit het einde van de Bull run voor Ethereum (ETH) is kunnen opgelucht adem halen. Naast de Bitcoin wordt Ethereum getipt voor een koersexplosie. Gerenommeerde analisten zoals Goldman Sachs verwachten dat de munt voor het eind van het jaar $ 8.000,- kan noteren.

Ook de bekende analist Lark Davis is van mening dat Ethereum momenteel zwaar ondergewaardeerd is. Hij bespreekt liefst 7 redenen waarom de Ehtereum koers kan stijgen tot wel $ 10.000,- in onderstaande video.

Als deze voorspellingen uitkomen is de huidige live Ethereum (ETH) prijs van $ 4.443,18 een koopje.

Wat kunnen we verwachten van de Shiba Inu (SHIB) prijs?

We zien dat de prijs van Shiba Inu (SHIB) regelmatig voorkomt in onze overzichten met best en slechtst presterende cryptomunt uit de top 25. De vraag is natuurlijk wat we van de koers van deze razend populaire munt kunnen verwachten.

Noteringen van Shiba Inu op Kraken en Binance zullen prijs doen stijgen

Dat de munt razend populair is in de cryptogemeenschap blijkt wel. Kraken deed een social media posting de deur uit met de aankondiging dat zij de meme-coin wilden noteren als er meer dan 2.000 likes op de post zouden komen. Het resultaat is duidelijk.

Naast een listing op Kraken gaat ook Binance de Shiba Inu noteren als pairing met Dogecoin (DOGE). Men verwacht dat er meer vraag zal ontstaan door deze listings, waardoor de prijs zou stijgen.

Shiba Inu Community zet zich in voor massa-adoptie bij Amazon

De Shiba Inu enthousiastelingen laten zich ook niet onbetuigd. Zij bestoken momenteel web gigant Amazon met petities om de munt toe te voegen aan hun betaalmogelijkheden. Deze petities werden al door 166.000 personen getekend.

Is voorzichtigheid Shiba Inu koers terecht?

Toch is er niet alleen goed nieuws te melden. Sommige analisten denken dat de prijsstijging te snel gaat en verwachten een enorme koersval. Er is op die vergelijking wel iets af te dingen. Zo heeft men voor de benoemde vergelijkende munten Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Nano (NANO) de cryptowinter als vergelijking genomen. In die periode ging natuurlijk de hele markt, inclusief de Bitcoin onderuit.

Daarnaast laat Ethereum (ETH) zien dat het, als je de mogelijkheden hebt, de moeite loont om zo’n crisis uit te zitten en uiteindelijk van nieuwe records te profiteren.

Ook Ripple (XRP) is niet ‘zo maar’ een cryptomunt. De prijs wordt enerzijds bepaald door het vrijkomen van grote pakketten munten, terwijl men aan de andere kant in een rechtszaak met de SEC verwikkeld is.

De enige cryptomunt die inderdaad fors onder het ATH van $ 33,16 blijft is de NANO (NANO), waarover je hier meer kunt lezen.

Hoewel de meningen dus overwegend positief zijn zien we vandaag weer een verlies. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat beleggers voorzichtig zijn nadat een andere meme-coin, de SQUID GAME Token, een scam bleek.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen